Οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. επέλεξαν τις χώρες που περιμένουν να πρωταγωνιστήσουν και τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν στο επικείμενο EuroBasket. Αυτό ήταν πάνω κάτω το αντικείμενο της έρευνας που διεξήγαγε η FIBA μεταξύ των μελών των media, βγάζοντας αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θεωρείται το 3ο φαβορί για την κατάκτηση του EuroBasket, καθώς συγκέντρωσε το 15,2% των ψήφων, πίσω μόνο από τη Σλοβενία (30,4%) και τη Γαλλία (30,4%).

Στο ερώτημα, πάντως για το ποιες χώρες θα ανέβουν στο βάθρο, η Ελλάδα τερμάτισε 4η με 48,1%, πίσω από τη Σλοβενία (74,7%), τη Γαλλία (62%) και τη Σερβία (55,7%). Από εκεί και πέρα, 2ος στην κούρσα για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 22,8%, πίσω μόνο από τον Luka Doncic (41,8%).

Ο Σλοβένος σούπερ σταρ θεωρείται επίσης και ο πιθανότερος 1ος σκόρερ της διοργάνωσης με 60,8%, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι 2ος (15,2%). Στον τομέα των ριμπάουντ το φαβορί θεωρείται ο Rudy Gobert (39,2%) με 2ο τον “Greek Freak” (19%), ενώ στις ασίστ το 35,4% θεωρεί ότι ο Doncic θα είναι 1ος, με τον Νικ Καλάθη να έπεται με 10,1%.

Στο ερώτημα για τον καλύτερο νεαρό παίκτη, το 14% προτιμά τον Γερμανό Franz Wagner, ενώ το 45,6% θα ήθελε το τελευταίο σουτ σε έναν αγώνα να το πάρει ο Doncic.

Η μόνη ελληνική πρωτιά αφορά στον προπονητή, καθώς ο Δημήτρης Ιτούδης ψηφίστηκε από το 27,8% των δημοσιογράφων που πήραν μέρος στο poll, ως ο κορυφαίος προπονητής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του poll μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ

Tags:
Eurobasket