Για πολλοστή φορά η διαιτησία βρέθηκε στο επίκεντρο σε έναν αγώνα του φετινού EuroBasket. Αυτή τη φορά φωνάζουν οι Λιθουανοί, επειδή στο 29’ της αναμέτρησης με τη Γερμανία (και με το σκορ 63-60 υπέρ της “νασιονάλμανσαφτ”) οι διαιτητές… ξέχασαν να τους δώσουν την ευκαιρία να εκτελέσουν μία ελεύθερη βολή, έπειτα από τεχνική ποινή που δέχτηκε ο προπονητής της Γερμανίας!

Παρακολουθήστε τη φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι Λιθουανοί:

«Οι παίκτες έπαιξαν καλά και πάλεψαν μέχρι το τέλος. Ακόμη δεν καταλαβαίνω πώς ο διαιτητής δεν μας άφησε να εκτελέσουμε ακόμη μία βολή για την τεχνική ποινή. Πήγα σε εκείνον για να του υπενθυμίσω πως έπρεπε να έχουμε ακόμη μία βολή αλλά με αγνόησε. Καταθέσαμε ένσταση… Δεν είμαστε χαρούμενοι με αυτό που γίνεται γιατί σε κάθε αγώνα μας σφυρίζουν οι ίδιοι διαιτητές. Δεν καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα», δήλωσε μετά το ματς ο Kazys Maksvytis, ομοσπονδιακός προπονητής της Λιθουανίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των Λιθουανών διεθνών… «Εάν αυτοί οι διαιτητές συνεχίζουν να σφυρίζουν στο EuroBasket, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω για την FIBA», τόνισε ο Marius Grigonis, ενώ ο Jonas Valanciunas είπε: «Δεν ξέρω τι να πω για τους διαιτητές που ξέχασαν να δώσουν βολή. Πώς είναι δυνατόν; Αυτό είναι μπάσκετ γυμνασίου».