Μόνο εννέα χώρες δεν έχουν υποβάλει ακόμα την τελική 12άδα τους για το EuroBasket, το οποίο αρχίζει την Πέμπτη (1/9) -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Από τη λίστα αφαιρέθηκε σήμερα (31/8) η Ουγγαρία, καθώς ο Sztojan Ivkovics κατέληξε στους 12 που θα έχει μαζί του στην Κολωνία.

Το όνομα που ξεχωρίζει από την ουγγρική αποστολή είναι φυσικά αυτό του Adam Hanga της Real Madrid, του μόνου παίκτη που αγωνίζεται σε επίπεδο EuroLeague. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι μισοί από τους 12 Ούγγρους διεθνείς είναι ξενιτεμένοι και αγωνίζονται σε Ιαπωνία, Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Ιταλία. Οι υπόλοιποι έξι παίζουν στο ουγγρικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη Szombathely (2), στη Fehérvár (2), στην Körmend και στην Nuclear Power Plant SE.

Η 12άδα της Ουγγαρίας αποτελείται από τους εξής παίκτες: Rosco Allen, Szilard Benke, Janos Eilingsfeld, Csaba Ferencz, Gyorgy Goloman, Adam Hanga, Mikael Hopkins, Akos Keller, Zoltan Perl, Adam Somogyi, Benedek Varadi και David Vojvoda.

Η Ουγγαρία βρίσκεται στον κατά γενική ομολογία δυσκολότερο όμιλο της διοργάνωσης, το 2ο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Γερμανία, τη Λιθουανία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία και τη Γαλλία.