Ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των ομίλων, ενώ τα πρώτα ζευγάρια των “16”, έχουν ήδη διαμορφωθεί, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει σε δύο μέρες (7/9) την Λιθουανία, ενώ τα υπόλοιπα ζευγάρια που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής είναι, Σλοβενία – Ουκρανία, Γερμανία – Γαλλία και Φινλανδία – Ιταλία.

Τσεχία (7,50) – Κροατία (1,10): Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι σχετικά “αδιάφορο”, καθώς η Τσεχία από την μία έχει αποκλειστεί από την συνέχεια της διοργάνωσης, μετά την ήττα από το Μαυροβούνιο με σκορ 88-75. Από την άλλη η Κροατία έχει κλειδώσει την 2η θέση του ομίλου και απλά θα περιμένει σήμερα να μάθει τον επόμενο αντίπαλο της.

Ρωσία (1,08) – Μ. Βρετανία (8,50): Η Ρωσία σήμερα μπλέκει σε πολλά σενάρια, καθώς μετά την ήττα από την Λιθουανία με σκορ 84-69, θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη σήμερα, όπου σε συνδυασμό και με τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου, μπορεί να τερματίσει μέχρι και στην 1η θέση, ενώ σε περίπτωση ήττας, υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί στην 4η θέση. Το τελευταίο σενάριο λίγο δύσκολο να γίνει πράξει, καθώς σήμερα θα βρεθεί απέναντι της η ομάδα της Μ. Βρετανίας, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει πετύχει κάποια νίκη.

Ουγγαρία (20,00) – Ισπανία (1,01): Η Ουγγαρία θα βρεθεί τελικά στην επόμενη φάση του Eurobasket, καθώς το Μαυροβούνιο “δούλεψε” γι’ αυτήν, καθώς κέρδισε την ομάδα της Τσεχίας, ενώ παράλληλα οι Ούγγροι πέτυχαν σπουδαία νίκη κόντρα στην Ρουμανία με σκορ 80-71. Αντίπαλος της Ουγγαρίας σήμερα, θα είναι η Ισπανία, η οποία με τη νίκη που πέτυχε κόντρα στην Κροατία με σκορ 79-73, “κλείδωσε” την 1η θέση στον όμιλο της.

Βέλγιο (8,00) – Σερβία (1,09): Το Βέλγιο μετά την ήττα από την Τουρκία με σκορ 78-65, αποχαιρέτησε την διοργάνωση, ενώ σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Σερβία, η οποία αν κερδίσει θα τερματίσει πρώτη και στην φάση των “16” θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα της Ουγγαρίας.

Μαυροβούνιο (1,09) – Ρουμανία (8,00): To Μαυροβούνιο την προηγούμενη αγωνιστική, πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Τσεχίας με σκορ 88-75, κάτι το οποίο του έδωσε και το εισιτήριο για την φάση των “16”. Αντίπαλος του σήμερα θα είναι η ομάδα της Ρουμανίας, η οποία δεν έχει πετύχει κάποια νίκη στην διοργάνωση μέχρι στιγμής, ενώ όπως είναι λογικό αυτό θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι της σε αυτή την διοργάνωση.

Λετονία (1,53) – Τουρκία (2,86): Το πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας είναι αυτό ανάμεσα σε Λετονία και Τουρκία, καθώς θα κριθεί κατά πολύ η τελική κατάταξη του ομίλου, ανάλογα με την έκβαση του αγώνα. Η Λετονία μετά την σπουδαία νίκη επί της Ρωσίας, με σκορ 84-69, χρειάζεται ακόμη μία η οποία θα της “χαρίσει” την 2η θέση στην τελική κατάταξη του ομίλου. Από την άλλη σε περίπτωση νίκης της Τουρκίας, η Λετονία θα πέσει στην 4η θέση, ενώ οι “οικοδεσπότες” θα τερματίσουν τρίτοι.

Το basketblog.gr σας προτείνει να σκεφτείτε την νίκη της Τουρκίας, με το ποσοστό που δίνει η stoiximan.gr να είναι κάτι το οποίο δεν περνάει απαρατήρητο, ειδικά από την στιγμή που οι “οικοδεσπότες” θα παλέψουν μπροστά στο κοινό τους, ώστε να κατακτήσουν την 3η θέση του ομίλου τους.