Στον 3ο όμιλο συναντάμε αν όχι το μεγάλο φαβορί, ένα όμως από τα μεγαλύτερα της φετινής διοργάνωσης και δεν είναι άλλο από την ομάδα της Ισπανίας (1,25), η οποία ναι μεν θα αγωνιστεί χωρίς τον Σέρχιο Γιούλ, αλλά από πίσω “έρχονται” δυναμικά τα αδέρφια Γκασόλ, αλλά και οι Ρούμπιο, Ροντρίγκεζ και Αμπρίνες, οι οποίοι μαζί με τα άλλα δύο αδέρφια της Ισπανικής ομάδας, τους Ερνάνγκόμεθ, δημιουργούν μία ομάδα “βγαλμένη” από το ΝΒΑ. Η ομάδα που ίσως καταφέρει να κοντράρει τους Ισπανούς, είναι η Κροατία (5,00), η οποία θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο σους Σάριτς και Μπογκντάνοβιτς, ενώ θα δεχθούν πολλές βοήθειες, από τους Ούκιτς Σίμον, Πόποβιτς, Τόμας και Ζόριτς, οι οποίοι διαθέτουν το στοιχείο της εμπειρίας.

H Σερβία(1,60) είναι η μεγάλη δύναμη του 4ου ομίλου, ενώ παράλληλα είναι και η 3η δύναμη στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ μετά την περσινή κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα προσπαθήσει φέτος να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης. Στην προσπάθεια της αυτή όμως μόνο εύκολη δεν θα είναι, καθώς από την διοργάνωση θα απουσιάσει ο Μίλος Τεόντοσιτς, λόγω τραυματισμού. Ωστόσο φέτος θα είναι η ευκαιρία του Μπογκντάνοβιτς, να “ονομαστεί” ως ο νέος μεγάλος ηγέτης των Σέρβων, ρόλος ο οποίος δεν είναι άγνωστος στον παίκτη, καθώς το απέδειξε φέτος στην Ευρωλίγκα, με την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Το άλλο μεγάλο όνομα του ομίλου, είναι η μία εκ των 4 διοργανωτών του Ευρωμπάσκετ, η Τουρκία (5,00), η οποία με βάση την παράδοση της, μπορεί να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο, καθώς σε δύο διοργανώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην γειτονική μας χώρα, κατέκτησαν ισάριθμα ασημένια μετάλλια, στο Ευρωμπάσκετ του 2001 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Πρεμιέρα Ευρωμπάσκετ… με Εθνική Ελλάδας

Ισλανδία (11,00) – Ελλάδα (1,05): Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ την ομάδα της Ισλανδίας, η οποία αναμένεται να είναι εύκολος αντίπαλος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην “γαλανόλευκη” να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της, αρκεί να μην βάλει δύσκολα στον “εαυτό” της, κάτι που συνηθίζει τον τελευταίο καιρό και με γνώμονα τα φιλικά της προετοιμασίας της.

Γαλλία (1,23) – Φινλανδία (6,75): Ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, η Γαλλία, θα αντιμετωπίσει στην πρώτη μέρα της διοργάνωσης, την οικοδέσποινα ομάδα της Φινλανδίας. Οι διοργανωτές, αναμένεται να τα δώσουν όλα στο πρώτο τους παιχνίδι, καθώς θα παίζουν μπροστά στο κοινό του. Ωστόσο ο Νάντο Ντε Κολό θα έχει την ευκαιρία του να διαπρέψει, απέναντι σε μία άμυνα που δεν είναι και από τις πιο δυνατές της διοργάνωσης.

Σλοβενία (1,40) – Πολωνία (3,05): Το παιχνίδι αυτό, αναμένεται να είναι αυτό που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον 1ο όμιλο, καθώς παρά το μικρό προβάδισμα που έχει η Σλοβενία λόγω δυναμικότητας, η Πολωνία είναι ικανή να κάνει την ζημιά και ειδικά από την περιφέρεια, αρκεί βέβαια ο Έι Τζέι Σλότερ να βρεθεί σε καλή μέρα.

Ιταλία (1,85) – Ισραήλ (2,00): Ίσως το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της πρώτης ημέρα της διοργάνωσης, θα είναι αυτό της Ιταλίας κόντρα στο Ισραήλ. Σε αυτό το παιχνίδι δύο παράγοντες θα παίξουν τον ρόλο τους, η μεν Ιταλία διαθέτει την εμπειρία, αλλά και τους Νίκολο Μέλι και Μάρκο Μπελινέλι, το δε Ισραήλ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το νεανικό του ρόστερ, το οποίο θα του δώσει διάρκεια μέσα στο παιχνίδι.

Γερμανία (1,22) – Ουκρανία (4,50): Οι Γερμανοί θα αγωνιστούν μετά από πολλά χρόνια, χωρίς τον “τεράστιο” Ντιρκ Νοβίντσκι, ωστόσο η πρεμιέρα δεν δείχνει να είναι και τόσο δύσκολη, καθως απέναντι τους θα βρουν ίσως την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, την Ουκρανία, η οποία στην ουσία το μόνο κέρδος που θα έχει σύμφωνα με τις πιθανότητες, είναι αυτό της εμπειρίας.

Λιθουανία (1,40) – Γεωργία (3,48): Η φιναλίστ ομάδα του Ευρωμπάσκετ του 2015, Λιθουανία, μπορεί να φαντάζει το φαβορί στο πρώτο της παιχνίδι στον 2ο όμιλο, ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν και εκπλήξεις, καθώς απέναντι της θα βρεθεί η ομάδα της Γεωργίας του Ηλία Ζούρου, η οποία λίγες μέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έδειξε σε όλους ότι θα πρέπει να την προσέχουν, καθώς πήρε μεγάλες νίκες απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους.

Το baskeblog.gr σας προτείνει να σκεφτείτε την πρόκριση της Μεγάλης Βρετανίας στην επόμενη φάση, καθώς το ποσοστό (6,00) που δίνει η stoiximan.gr, είναι κάτι το οποίο δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Επίσης στους σημερινούς αγώνες στο παιχνίδι που θα άξιζε να δοθεί προσοχή και να σας στείλει ταμείο, δεν είναι άλλο από το παιχνίδι της Λιθουανίας κόντρα στην Γεωργία, με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να είναι ικανή να κάνει την έκπληξη της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης, ενώ το ποσοστό της Stoiximan.gr που βρίσκεται αυτή την στιγμή στο 3,48, είναι ικανό για ποντάρισμα.

Για περισσότερες επιλογές στα πονταρίσματα σας πατήστε εδώ για τον νικητή του ομίλου, εδώ για το ποία ομάδα θα πάρει την πρόκριση και εδώ για το κουπόνι της ημέρας.