Η Εθνική Ελλάδας μετά την τεράστια πρόκριση που πέτυχε και μάλιστα κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, θα μάθει σήμερα την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση του Eurobasket, η οποία θα είναι μία εκ των Κροατία και Ρωσία που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σήμερα.

Λετονία (1,29) – Μαυροβούνιο (3,85): Η Λετονία πέρασε στην επόμενη φάση ως δεύτερη, μέσα από τριπλή ισοβαθμία με Σερβία και Ρωσία, καθώς είχε ρεκόρ 4-1, με την μία ήττα να προέρχεται από τους Σέρβους στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Από την άλλη το Μαυροβούνιο, θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση σήμερα, καθώς θα αντιμετωπίσει μία από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες του Eurobasket.

Σερβία (1,03) – Ουγγαρία (14,75): Η Σερβία του Σάσα Τζόρτζεβιτς, κατάφερε να περάσει ως πρώτη, ίσως από τον πιο ανταγωνιστικό όμιλο της διοργάνωσης, κάτι που φάνηκε και με την τριπλή ισοβαθμία της κορυφής. Αντίπαλος της σήμερα η ομάδα της Ουγγαρίας, η οποία είναι σαφώς κατώτερη αγωνιστικά, αλλά το γεγονός ότι προκρίθηκε στην φάση των “16”, αποτελεί ήδη υπέρβαση και επιτυχία για τους Ούγγρους.

Ισπανία (1,05) – Τουρκία (11,00): Η Ισπανία πέρασε άνετα στους “16”, με το μόνο παιχνίδι που χρειάστηκε να κάνει το κάτι παραπάνω να είναι αυτό κόντρα στην Κροατία, την οποία και νίκησε με σκορ 79-73. Αντίπαλος της σήμερα οι “οικοδεσπότες” Τούρκοι, οι οποίοι δεν έχουν εντυπωσιάσει ιδιαίτερα σε αυτή την διοργάνωση, με τον κόσμο να είναι ο μόνος παράγοντας που ίσως μπορέσει να ωθήσει την ομάδα σε μία πρόκριση, καθώς αγωνιστικά υστερούν σημαντικά απέναντι στην Ισπανία.

Κροατία (1,44) – Ρωσία (2,85): Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της ημέρας είναι αυτό ανάμεσα σε Κροατία και Ρωσία, ενώ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το ποία ομάδα θα προκριθεί, καθώς θα είναι και ο αντίπαλος της Εθνικής στην επόμενη φάση. Η Κροατία στην φάση των ομίλων ήταν εξαιρετική, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση με ρεκόρ 4-1, ενώ η μοναδική ήττα που υπέστη ήταν αυτή κόντρα στην Ισπανία, την οποία κόντραρε στα ίσα, με το τελικό σκορ να είναι το 79-73. Από την άλλη η Ρωσία προκρίθηκε ως τρίτη, μετά από τριπλή ισοβαθμία, ωστόσο έδειξαν ότι μπορούν να επικρατήσουν απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, καθώς στην Α’ φάση του Eurobasket, πέτυχαν σπουδαία νίκη κόντρα στους Σέρβους.

Το basketblog.gr σας προτείνει την περίπτωση της νίκης, της Ρωσίας, με το ποσοστό που δίνει η stoiximan.gr, να είναι υψηλό και ειδικά για μία ομάδα που κατάφερε να κερδίσει τους Σέρβους, ενώ παράλληλα επιβίωσε στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης, έχοντας επίσης ρεκόρ 4-1.