Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε στην Συνέντευξη Τύπου ότι οι ΗΠΑ ήταν ανώτερες σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού κι έτσι έφτασαν δίκαια στην νίκη. Από εκεί κι έπειτα υπογράμμισε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν εμφανίστηκε όπως θα έπρεπε, ωστόσο ελπίζει ότι η συνθήκη αυτή θα μας βοηθήσει στο ματς απέναντι στην Νέα Ζηλανδία, στο οποίο θα πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Συγχαρητήρια στις ΗΠΑ, ήταν η καλύτερη ομάδα. Θέλαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι αντίπαλοι ήταν πολύ εύστοχοι, έβαλαν σχεδόν όλες τις βολές τους, ενώ εμείς χάσαμε 36 σουτ και πήραμε μόνο 7 επιθετικά ριμπάουντ, κάτι που δείχνει πολλά.

Δεν ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας. Ελπίζω όμως να μας βοηθήσει για τον τελικό με τη Νέα Ζηλανδία. Μπράβο στις ΗΠΑ, έχουν πολλή ποιότητα και θεωρώ πως μπορούν να φτάσουν ως το τέλος της διοργάνωσης.

Αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε τη Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά και να πάρουμε τα ριμπάουντ. Είναι μια πολύ δυναμική ομάδα και το να έχουμε την ίδια σκληράδα θα είναι ένα από τα κλειδιά.

Οι ΗΠΑ σήμερα ήταν καλά προετοιμασμένες, είχαν καλή αμυντική στρατηγική και έδειξαν να μας σέβονται σεβόμενοι το παιχνίδι και κάθε αντίπαλο. Πήραμε το μάθημα για το πώς πρέπει να παίζουμε με συγκεκριμένες πεντάδες και υποθέτω πως θα γίνει και μεθαύριο. Ελπίζουμε να είμαστε υγιείς, γιατί δεν είμαστε και τόσοι πολλοί».