ΤΥΝΗΣΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία είναι εκπληκτική μέχρι τώρα καθώς νίκησε στα δύο ντέρμπι και μάλιστα σχετικά εύκολα με Αργεντινή και Λιθουανία κατά σειρά και εξασφαλίζει την 2η θέση. Με τους Λιθουανούς μάλιστα έχανε στο ημίχρονο με 39-43 αλλά με την άμυνά της έκανε περίπατο στην συνέχεια. Κλασικά ομάδα με τρομερά αθλητικά προσόντα, αλλά θα κάνει και συντήρηση καθώς είχε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια σερί. Η Τυνησία είναι συμπαθητική μέχρι τώρα αλλά έχει μέτρια ομάδα, είναι βάση ρόστερ η χειρότερη του τουρνουά και απλά μαζεύει εμπειρίες. Δύσκολα περνά τους 60-65π αν και μας εξέπληξε με την Αργεντινή που για ένα ημίχρονο το έκανε ντέρμπι (40-40!) το ματς αλλά φυσιολογικά κατέρρευσε μετά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παιχνίδι που το ερώτημα είναι που θα πάει η διαφορά. Περίπατο η Γαλλία αλλά προσέχουμε τις μεγάλες διαφορές. Στο κουπόνι του ΟΠΑΠ οριακό το -23 της Γαλλίας. Πιθανό αλλά δεν το ποντάρουμε αφού μπορεί να κάνει συντήρηση. Απλά προς όβερ αλλά πονηρό.

ΡΩΣΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ

Το ντέρμπι του ομίλου για την πρωτιά. Η Ρωσία έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι στιγμής στηριζόμενη στην άμυνά της που είναι η καλύτερη στην Ευρώπη. Τρομερή χημεία και κορμιά που κρύβουν την ρακέτα. Πάντως προσέχουμε ότι δεν έχει παίξει ακόμα μεγάλα παιχνίδια και με κλειστά σκορ και στο μοναδικό με την Βραζιλία έχασε διαφορά 10π, βρέθηκε και στο -5 και νίκησε με τρίποντο του Φρίτζον στο μηδέν! Δεν μας πείθει η περιφέρειά της γενικά. Η Ισπανία είναι η καλύτερη μακράν ομάδα στην Ευρώπη και μέχρι στιγμής παίζει στο ρελαντί όπως άλλωστε συνηθίζει σε κάθε μεγάλη διοργάνωση στον 1ο γύρο. Γι αυτό και το +15 με την Αγγλία έγινε θρίλερ και νίκησε στον πόντο καθώς κινδύνεψε και στο τέλος αφού δεν πήρε το ματς στα σοβαρά. Λογικά πλήρης και με τον Ναβάρο σήμερα! Υπερπλήρης ομάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ισπανία έχει καθαρό προβάδισμα για άνετη νίκη ειδικά αν πάρει στα σοβαρά το ματς που μπορεί και διψήφια διαφορά. Συνεπώς έστω και με 7,5 πάμε με το διπλό στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Γερή η νίκη της Ισπανίας που θέλει πρωτιά για να βρει τους αμερικανούς μόνο στον τελικό. Και προς όβερ αφού η Ισπανία μπορεί να βάλει 80π.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ και η Dream Team έσπασε τα κοντέρ με την Νιγηρία και γενικά έχει κάνει σπουδαία παιχνίδια μέχρι στιγμής με πολύ σκορ και θέαμα. Γενικά οι ΗΠΑ είναι μια κλάση πάνω από τις άλλες ομάδες και είναι θέμα πόσο πατάνε το γκάζι για τις μεγάλες διαφορές. Έσπασε τα κοντέρ με την Νιγηρία. Γενικά άλλωστε και με το ροτείσον για να χωρέσουν όλα τα μεγάλα αστέρια δεν αλλάζει κάτι αφού ο πάγκος είναι ισάξιος της βασικής της πεντάδας. Η Λιθουανία απογοητεύει καθώς έχει αδυναμίες. Βασικά δεν παίζει άμυνα, δεν έχει βρει χημεία, ο Κεζμούρα στον πάγκο είναι μετριότατος και δεν αξιοποιεί τον Βαλανσιούνας, ενώ παραδόξως δεν έχει μακρινό σουτ. Έτσι έχασε εύκολα από την Γαλλία αν και προηγήθηκε στο ημίχρονο. Χωρίς άγχος εδώ φυσικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίπατο οι ΗΠΑ και θέμα διάθεσης το χάντικαπ και δεν μπλέκουμε. Σε ζητούμενα το όβερ και ας είναι ψηλά καθώς οι Λιθουανοί δεν παίζουν άμυνα και ένα 110-75 είναι λογικό.

ΚΙΝΑ – ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η Κίνα απογοήτευσε και με την Αυστραλία και δεν δείχνει ικανή να απειλήσει κάποιον μεγάλο σε αυτό το τουρνουά αφού πέραν του Γιανλιάν δεν έχει ταλέντο φέτος. Ψηλά κορμιά αλλά δεν έχει καμία ισορροπία και χημεία. Και σκοράρει και δύσκολα. Η Βραζιλία είναι από τα καλά αουτσάιντερ για μετάλλιο στην Ολυμπιάδα αλλά δεν έχει παίξει γενικά καλά ακόμα. Έχασε την ευκαιρία στο ντέρμπι της Πέμπτης με την Ρωσία καθώς από -10 πέρασε με καθαρές διαφορές και δέχθηκε τρίποντο στο μηδέν. Και με την Αυστραλία στην πρεμιέρα αγχώθηκε χάνοντας διαφορά 13π και με την Αγγλία λίγο έλλειψε να πάθει ζημιά καθώς δεν μπόρεσε να τρέξει με την καυτή της περιφέρεια. Ομάδα γεμάτη ΝΒΑερς αλλά δεν έχει βρει χημεία μάλλον ακόμα και ρυθμό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βραζιλία περίπατο και μπορεί και το διπλό χάντικαπ. Πιθανό το οβερ εδώ καθώς θα τρέξει επιτέλους η Βραζιλία.

ΑΓΓΛΙΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ντέρμπι πρόκρισης. Η οικοδέσποινα Αγγλία που απογοήτευσε με την Ρωσία στην πρεμιέρα αλλά πάλεψε με την Βραζιλία μέχρι τέλους για την έκπληξη, πήγε να γυρίσει το ματς με την Ισπανία(!) από -15 σχεδόν και το έχασε στον πόντο! Με την έδρα και την άμυνα έχοντας πολύ καλή φροντ λάιν ποντάρει στην νίκη εδώ, αλλά έχει μεγάλο πρόβλημα στην περιφέρεια μην ξεχνάμε αφού της λείπει η δημιουργία και το εύκολο καλάθι με τον Ντενγκ να έχει όλες τις βοήθειες πάνω του. Η Αυστραλία είναι όπως περιμέναμε καθώς πάλεψε με την Βραζιλία, είχε συμπαθητική εμφάνιση με την Ισπανία και νίκησε εύκολα την Κίνα. Γενικά έχει μια δυνατή φροντ λάιν αλλά και διακυμάνσεις αφού κολλάει επιθετικά πολλές φορές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σκληρό ματς, η Αυστραλία έχει το μικρό προβάδισμα και λογικά χαμηλό σκορ και έτσι πάμε με τον άσο χάντικαπ και το άντερ.

ΝΙΓΗΡΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η Νιγηρία συνετρίβη από τις ΗΠΑ και δεν δείχνει γενικά καλά αφού πήγε να αυτοκτονήσει με την Τυνησία από 31-13 και με την Λιθουανία με 1/15τρ είχε μεγάλα προβλήματα επιθετικά. Διασυρμός με τις ΗΠΑ. Ομάδα με πολύ καλούς ψηλούς και αμερικανοθρεμένη και με δύο ΝΒΑερς μην ξεχνάμε που έρχεται από το ΠροΟλυμπιακό που άφησε εκτός την εθνική μας και θέλει και πρόκριση στην οκτάδα, αλλά δείχνει κουρασμένη και προβλέψιμη.

Η Αργεντινή που παίζει εξαιρετικά στην επίθεση με την τρομερή της χημεία και τους παίκτες με προσωπικότητα, αλλά έχει και αδυναμίες όπως στο βάθος πάγκου, στο σέντερ, την άμυνα και με τις ηλικίες. Παρόλα αυτά είναι ομάδα ικανή για μετάλλιο. Μετά την εκπληκτική εμφάνιση με την Λιθουανία μπλόκαρε και έχασε σχετικά εύκολα από την Γαλλία. Μάλιστα με την αδύναμη Τυνησία δυσκολεύθηκε αφού ήταν ισόπαλη(!) στο ημίχρονο (40-40) για να πατήσει γκάζι μετά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εύκολα η Αργεντινή αλλά θέλει προσοχή με τις μεγάλες διαφορές και δεν μπλέκουμε. Απλά ροπή προς όβερ αλλά όχι δυνατά.