Ο Παναγιώτης Γιαννάκης παρακολουθεί διά ζώσης το Μουντομπάσκετ και την Τρίτη (9/9) βρέθηκε στη Βαρκελώνη για να παρακολουθήσει τους προημιτελικούς, ανάμεσά τους και αυτόν όπου αναμετρήθηκαν ΗΠΑ και Σλοβενία.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου του Μάικ Σιζέφσκι, ο οποίος έσπευσε να τον ασπαστεί μετά το τέλος της, έχοντας αναφέρει νωρίτερα πως «η Ελλάδα μας έμαθε πώς να παίζουμε στις διεθνείς διοργανώσεις. Ηταν ένα μάθημα που πήραμε».

Από την πλευρά του ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ισπανικής ομοσπονδίας αναφέρθηκε στο Μουντομπάσκετ, στον τελικό του 2006 όπου η Ισπανία είχε… κατατροπώσει την Ελλάδα και τη συνταγή της επιτυχίας που έχουν βρει οι «φούριας ρόχας» για να βρίσκονται στην κορυφή…

Αναλυτικά τι είπε ο Γιαννάκης:

Για το κλίμα στην ομάδα της Ισπανίας: «Βλέπω ότι η ισπανική ομάδα είναι μια μεγάλη οικογένεια, μια ομάδα στην οποία όλοι γνωρίζουν το ρόλο τους και τον αποδέχονται, από τους σταρ έως αυτούς που παίζουν λιγότερο. Αυτή η νοοτροπία συμβάλλει ώστε όλα να μπαίνουν σε σειρά. Στον πάγκο ή τα αποδυτήρια όλα αυτά είναι κλειδιά για μια ομάδα να φτάσει να πετύχει να κατακτήσει Ευρωμπάσκετ ή Μουντομπάσκετ».

Για τον τελικό του 2006: «Σε εκείνο τον τελικό είχε φανεί το μέταλλο της Ισπανίας, η οποία δεν είχε τον Πάου Γκασόλ, αλλά κατάφερε να είναι ακόμα πιο δυνατή σαν ομάδα και νίκησε καθαρά. Όταν καλοί παίκτες και ειδικά αυτοί που είναι τόσο καλοί παίκτες, είναι στην υπηρεσία της ομάδας είναι δύσκολο να αποτύχεις. Εχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια και η νοοτροπία της Ισπανίας είναι ακόμα η ίδια».

Για το Μουντομπάσκετ: «Η διοργάνωση είναι εξαιρετική, με εντυπωσιακά παιχνίδια και ωραία γήπεδα. Ξεκάθαρα αγωνιστικά, Ισπανία και ΗΠΑ είναι σε ανώτερο επίπεδο από τους υπόλοιπους, όμως πρέπει πρώτα να φτάσουν στον τελικό και εκεί όλα είναι πιθανά».

Για τις συνεχόμενες επιτυχίες των Ισπανών: «Θαυμάζω απεριόριστα τη δουλειά της ισπανικής ομοσπονδίας τα τελευταία χρόνια. Η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα πλάνου και δουλειάς πολλών ετών και όχι μόνο στην Εθνική Ανδρών, αλλά σε όλες τις ομάδες και τους συλλόγους, σε Ανδρες και Γυναίκες. Το αποτέλεσμα είναι όλες οι εθνικές της Ισπανίας να παλεύουν για μετάλλια».