Το χθεσινό (14/9) παιχνίδι ήταν το τελευταίο του Νέναντ Κρστιτς με την φανέλα της Εθνικής Σερβίας, καθώς ο 31χρονος σέντερ ανακοίνωσε πως ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν η τελευταία του παράσταση με τους…«πλάβι».

Ο νυν σέντερ της Αναντολού Εφές ξεκίνησε την πορεία του με την Εθνικής ομάδα της πατρίδας του το 2004 στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, και εκτός από το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Ισπανίας, έχει κατακτήσει ακόμη ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάκσετ του 2009.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του τόνισε: «Αυτό ήταν. Ήταν σίγουρα η τελευταία μου διοργάνωση με την εθνική ομάδα. Πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσω από μια ομάδα που αγαπώ και στην οποία αγωνίστηκα τόσα χρόνια» για να συνεχίσει μιλώντας για  την πορεία της Σερβίας στην διοργάνωση αλλά και για τον τελικό με τις Η.Π.Α: «Ήταν μια σπουδαία πορεία για μας σε αυτή τη διοργάνωση. Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στον τελικό, αλλά αυτό δεν αλλοιώνει ότι καταφέραμε»