Και συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο η… Χάκα των Νεοζηλανδών! Αυτήν την φορά οι παίκτες του Βούτσινιτς υπέταξαν τους, αυτόχειρες σε αυτό το τουρνουά, Φινλανδούς με 65-67, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου περνούν στην επόμενη φάση του Μουντομπάσκετ! Το συγκλονιστικό απρόοπτο σημαίνει νίκη των Ουκρανών επί των Αμερικανών.

Στην περίπτωση ήττας (που θεωρείται σχεδόν δεδομένη) της Ουκρανίας, σχηματίζεται μία τριπλή ισοβαθμία μαζί με τον ηττημένο του αγώνα Δομινικανή Δημοκρατία-Τουρκία. Η νίκη με +12 των Νεοζηλανδών επί του συνόλου του Φρατέλο χθες, είναι αυτό που τους δίνει ουσιαστικά την πρόκριση. Στην (τραβηγμένη θεωρητικά) περίπτωση που κερδίσουν οι Ουκρανοί, τότε η χαρά μένει… μισή, καθώς και οι Τούρκοι και οι Δομινικανοί έχουν κερδίσει τους «Μαορί».

Οι τελευταίοι ήταν μπροστά στη διάρκεια σχεδόν όλου του αγώνα, με τη διαφορά να φτάνει σε μία στιγμή στους 20 πόντους. Η αντίδραση ήρθε από τους Φινλανδούς στο τέταρτο δεκάλεπτο, με το παιχνίδι να γίνεται πραγματικό θρίλερ στο τελευταίο λεπτό. Με 1/2 βολές 5’’ πριν το τέλος, ο Βουκόνα διαμόρφωσε το τελικό 65-67, καθώς ο Κόπονεν απέτυχε να γίνει ο ήρωας του ματς, στέλνοντάς το στην παράταση, καθώς έκανε air ball στο τελευταίο σουτ δύο πόντων.

Πλέον οι «Tall Blacks» περιμένουν την ήττα των Ουκρανών για να επιβεβαιώσουν την πρόκρισή τους στους κορυφαίους «16».

Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο 3, Μέρφι 2, Μούρινεν 2, Χαφ 10 (2), Λι 17, Σάλιν 6, Κόττι 6, Κόπονεν 13 (1), Νούτινεν, Μότολα, Λέχτο, Ρανίκο 6

Νέα Ζηλανδία (Βούτσινιτς): Τάιτ 6, Μπάρτλετ 5 (1), Πένι 11 (3), Βουκόνα 5, Κένι, Σ. Γουέμπστερ 8 (1), Αμπερκρόμπι 7 (1), Άντονι, Φότου 17 (1), Φρανκ, Λόου 2, Τ. Γουέμπστερ 5