Οι Ισπανοί ήθελαν μία πραγματική εκδίκηση για την περσινή τους ήττα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Όμως, αντί να την πάρουν, ο «εφιάλτης» των Γάλλων έγινε ακόμη χειρότερος, με τους «Τρικολόρ» να τους εγκλωβίζουν σε μία άμυνα γεμάτη πάθος και εξαιρετικά προσαρμοσμένη πάνω στο παιχνίδι τους.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (15-15), οι παίκτες του άψογου Κολέ πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια (35-28). Στη διάρκεια του δεύτερου μέρους, οι παίκτες του Ορένγκα διαρκώς έψαχναν τρόπους να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, καταφέρνοντας μόνο να προηγηθούν πρόσκαιρα σε μερικά σημεία της τρίτης περιόδου. Παρά την ασφυκτική πίεσή τους στο τέλος και τα αρκετά λάθη των Γάλλων που προκλήθηκαν από αυτήν, εντούτοις οι Ίβηρες πάλι δεν έβρισκαν λύσεις απέναντι στην άμυνά τους (είχαν μόλις 2/22 τρίποντα), ενώ οι πρώτοι κατάφεραν στην επίθεσή τους να ισοσταθμίσουν τα 16 τους σφάλματα με ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ. Το «βραχυκύκλωμα» αυτό δεν τους επέτρεψε να σκοράρουν παρά μόλις 24 πόντους σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος, ενώ είναι λογικό μία ομάδα που καταφέρνει να πετύχει μόνο 52 πόντους σε ένα ματς να χάσει το παιχνίδι. Το τελικό σκορ ήταν 65-52, χάρη στην ψυχραιμία των νικητών από τη γραμμή των βολών.

Οι λύσεις από προσωπικές ενέργειες κυρίως ήταν αυτές που κρατούσαν τους Γάλλους μπροστά στο σκορ, με τον Ερτέλ να αναλαμβάνει όταν η μπάλα «έκαιγε» και να αναδεικνύεται σε «ήρωα» για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Πλέον, στο δρόμο τους για τον τελικό θα βρεθεί η εντυπωσιακή Σερβία, που νωρίτερα είχε «διασύρει» τη Βραζιλία με 84-56.

Γαλλία (Κολέ): Ερτέλ 13 (1), Μπατούμ 9, Ντιό 4, Λοβέρν 4 (1), Καουντί, Τζάκσον, Φουρνιέ 4, Πιετρούς 2, Γκομπέρ 5, Ντιαό 15 (3), Τιλί, Ζελαμπάλ 9 (1)

Ισπανία (Ορένγκα): Π. Γκασόλ 17, Φερνάντεθ 6, Ροντρίγκεζ, Ναβάρο 10 (1), Καλδερόν 5 (1), Ρέγιες, Κλαβέρ, Ρούμπιο 4, Γιουλ 5, Μ. Γκασόλ 3, Ιμπάκα 2, Αμπρίνες