Ο βασικός πόιντ-γκαρντ της Εθνικής Η.Π.Α. θα πατήσει κανονικά παρκέ στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα της ομάδας του. Ο Κάιρι Ίρβινγκ προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς και θα είναι στη βασική 5αδα του κόουτς Σιζέφσκι για το ματς του Σαββάτου (6/9, στις 5:00μ.μ., ζωντανή μετάδοση από OTE Sports 2 HD) με το Μεξικό στη Βαρκελώνη, για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Ο σταρ των Καβς χτύπησε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με την Ουκρανία, όταν έπεσε άτσαλα έπειτα από μία προσπάθεια για λέι-απ. Ο Ίρβιννγκ αποχώρησε με πόνους σε πλάτη και μέση, όμως ο προπονητής του τόνισε πως «γυμνάστηκε κανονικά την Παρασκευή και είναι έτοιμος». Ο ίδιος ο Αμερικανός γκαρντ είχε δηλώσει εξαρχής την επιθυμία να αγωνιστεί με το Μεξικό, στην πρώτη συνάντηση των Η.Π.Α. με τους γείτονές της σε Ολυμπιακό τουρνουά ή Μουντομπάσκετ, μετά το 1967.

Ο Ίρβινγκ μετρά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 9,8π.-3,8ασ.-2,8ριμπ. μ.ο. σε 23΄ συμμετοχής, έχοντας τη θέση του βασικού πλέι-μέικερ, μπροστά και από τον Ντέρικ Ρόουζ, που παίζει μ.ο. 17,6΄. Ο κόουτς Σιζέφσκι, πάντως, ζήτησε από τον Τύπο να σταματά να ρωτά τον Ρόουζ αν είναι έτοιμος. «Θα προτιμούσα να περιορίσετε τις ερωτήσεις σας για την κατάστασή του και να μιλήσετε μαζί του για το παιχνίδι του. Καταλαβαίνω πως είναι ωραίο να απορείτε για το πώς νιώθει, όμως σημασία πια έχει το πώς παίζει και ο Ντέρικ είναι καλά», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Αμερικανών…

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Σαββάτου για τη φάση των «16» του Μουντομπάσκετ: 7:00μ.μ. (OTE Sport 3 HD) Γαλλία-Κροατία στη Μαδρίτη, 9:00μ.μ. (OTE Sport 2 HD) Δομινικανή Δημοκρατία-Σλοβενία στη Βαρκελώνη και 11:00μ.μ. (OTE Sport 3 HD) Ισπανία-Σενεγάλη στη Μαδρίτη.