Ο προπονητής των ΦιλιππίνωνΒίνσεντ Τσοτ Ρέγες, στις δηλώσεις του αμέσως μετά το παιχνίδι με την Ελλάδα και την ήττα της ομάδας του, εμφανίστηκε απόλυτα συνειδητοποιημένος τονίζοντας ότι δεν έτρεψε ψευδαισθήσεις για την έκβαση της αναμέτρησης:

«Ξέραμε πως θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι απέναντι στην πέμπτη ομάδα στην κατάταξη της FIBA, αλλά θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θέλαμε να περιορίσουμε τον Παπανικολάου, τον Μπουρούση και τον Βασιλειάδη, αλλά μας έκανε να το πληρώσουμε ο Πρίντεζης και έκανε τη διαφορά. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και αν μου είχατε πει πριν το τουρνουά πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στην Ελλάδα για τόσο μεγάλο διάστημα θα το αποδεχόμουνα. Ακόμη και 4-5 λεπτά πριν το τέλος οι παίκτες μου το πίστευαν και μου έλεγαν να τους αφήσω μέσα, όπως ο Μπλατς. Είμαστε φυσικά απογοητευμένοι από την ήττα, αλλά ευχαριστημένοι με την προσπάθεια».

Συγκρίνοντας Ελλάδα και Κροατία είπε: «Ξέραμε πως η Ελλάδα είναι πιο σκληρή και γρήγορη από την Κροατία. Παρακολουθώ στενά εδώ και χρόνια το ελληνικό μπάσκετ. Γνώριζα πως είναι μια πολύ ισορροπημένη ομάδα, που έχει παίκτες επιπέδου ΝΒΑ. Περιμέναμε πως θα ήταν πιο δύσκολο το ματς με την Ελλάδα, δεν τρέφαμε ψευδαισθήσεις και ξέραμε πως οι αντίπαλοί μας θα ήταν καλά προετοιμασμένοι. Είμαι χαρούμενος που παλέψαμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα».

Τζουν Μαρ Φαγιάρδο: «Ξέρουμε πως δεν έχουμε ύψη, αλλά προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό».