Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής των Η.Π.Α, Μάικ Σιζέφκσι, καθώς είδε την Team USA να συντρίβει την «άτυχη» Φινλανδία με 114-55 στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο εκλέκτορας των Η.Π.Α στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τους Σκανδιναβούς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξωπραγματική, όπως την χαρακτήρισε, άμυνα της ομάδας του:

«Η άμυνά μας ήταν εξωπραγματική. Δεχτήκαμε μόνο δυο πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και αναγκάσαμε τους αντιπάλους μας να κάνουν συνολικά 31 λάθη. Το ότι σε αυτό το διάστημα η Φινλανδία δεν μας έβαλε καλάθι είναι σπουδαίο. Το σημαντικότερο όμως είναι πως και στη συνέχεια παίξαμε καλή άμυνα. Με τη διαφορά στους 42 πόντους στο ημίχρονο οι περισσότερες ομάδες θα χαλάρωναν αλλά εμείς μπορώ να πω πως ανεβάσαμε κι άλλο την απόδοση μας», ήταν τα λόγια του προπονητή της Team USA, μετά τη νίκη επί της Φινλανδίας στην πρεμιέρα του Mundobasket 2014.

Από τη μεριά του, ο Άντονι Ντέιβις σχολίασε: «Θα μπορούσα να έχω πάρει μερικά ριμπάουντ παραπάνω ενώ έχασα και δυο καλά σουτ. Το θέμα όμως είναι τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου να γινόμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Εγώ προσωπικά θέλω σε κάθε αγώνα να κάνω ότι είναι καλύτερο για την ομάδα και ότι περισσότερο μπορώ για να την βοηθήσω να κερδίσει. Αυτό ακριβώς κάναμε όλοι σήμερα. Ο καθένας έκανε τη δουλειά που έπρεπε στην επίθεση και στην άμυνα ήμασταν πραγματικά εντυπωσιακοί. Θα πρέπει να παίζουμε συνέχεια όπως παίξαμε στη δεύτερη περίοδο».

Τέλος, ο Ντέρικ Ρόουζ υπογράμμισε: «Ένοιωσα πολύ καλά σε αυτή τη φάση. Παίρνω παιχνίδια στα πόδια μου και ξεσκουριάζω σιγά σιγά. Δεν υπάρχει κάτι που να με φρενάρει είμαι καλά και κάθε φορά που θα βρίσκω την ευκαιρία θα καρφώνω τη μπάλα στο καλάθι».