Oλα είναι μπλε λοιπόν κατά το ελληνιστί και μετά τον γαλλικό τίτλο που όχι άδικα κυριαρχεί στα ΜΜΕ της Γαλλίας. Η εθνική ομάδα της Γαλλίας χαρακτηρίζοταν τα τελευταία χρόνια ως λούζερ. Ως μια ομάδα με τρομερά αθλητικά προσόντα αλλά χωρίς χαρακτήρα και άψυχη. Και ας είχε τον Τόνι Πάρκερ. Και μια ομάδα χωρίς καλό και έμπειρο προπονητή καθώς οι γάλλοι δεν φημίζοταν γενικά στο κομμάτι αυτό.

Και όμως τα δύο τελευταία χρόνια ειδικά η Γαλλία δίνει τις καλύτερες απαντήσεις. Χρυσό στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας αφήνοντας εκτος τελικού τους ισπανούς που τους κέρδισαν δίκαια στον ημιτελικό και ένα χρόνο μετά χάλκινο στο Μουντομπάσκετ που πήγαν χωρίς τον ηγέτη της Πάρκερ και με ένα σωρό σημαντικές απουσίες. Αλλά κέρδισαν πεντακάθαρα τους οικδοεσπότες και φαβορί για το χρυσό Ισπανούς! Συνεπώς μια για πάντα πλέον οι γάλλοι αποτίναξαν τον χαρακτηρισμό λούζερ, έδειξαν ότι είναι ομάδα με την σημασία της λέξεως βάζοντας την τακτική και την άμυνα στη πρώτη γραμμή συνδιαζόντάς τα ιδανικά με τα τρομερά αθλητικά τους προσόντα και έδειξαν ότι μπορούν και άρα θα μπορούν και στο μέλλον χωρίς τον Τόνι Πάρκερ που μετά το Ρίο το 2016 θα αποσυρθεί.

Η Γαλλία με τους άπειρους ΝΒΑερς έχει τρομερή φουρνιά για 5-7 χρόνια τουλάχιστον  και πλέον έχει και εμπειρία και χαρακτήρα και ακόμα και ο Βινσέντ Κολέ στον πάγκο δείχνει κόουτς πρώτης γραμμής πια. Μπράβο τους!