Τη στενοχώρια του ιδίου, αλλά και της υπόλοιπης Team USA, εξέφρασε ο Κένεθ Φαρίντ. Κι αυτό γιατί η ομάδα τους δε θα συναντήσει στον τελικό την Ισπανία! Ο φόργουορντ της «αστερόεσσας» δήλωσε πως οι συμπαίκτες του ήθελαν αν απαντήσουν στις φωνές που αναρωτιούνταν αν μπορούσαν να κερδίσουν τους Ίβηρες. Αυτή η ερώτηση, βέβαια, δεν πρόκειται να απαντηθεί ποτέ, μιας και γι’ αυτό φρόντισε η Γαλλία.

Τα λόγια του Φαρίντ ήταν τα εξής:

«Είμαι απογοητευμένος. Θέλαμε να τους κερδίσουμε στη χώρα τους! Όλοι ήταν αλαζόνες και δε μας σεβόντουσαν, λέγοντας ότι δεν θα μπορέσουμε να τα βάλουμε με τους ψηλούς τους. Προσπαθούσα τόσο καιρό να μη μιλήσω για αυτό το θέμα. Ένιωσα ότι βγαίναμε στο παρκέ και κάναμε τη δουλειά μας και όλοι λέγατε ‘ω, δεν θα κερδίσετε την Ισπανία’. Η Ισπανία δεν μπόρεσε καλά-καλά να κερδίσει την Γαλλία. Όταν η Ισπανία μπορέσει να μας συναντήσει στον Τελικό, τότε ελάτε να μου μιλήσετε πάλι για αυτό το θέμα».

«Πολύς κόσμος περίμενε αυτό το παιχνίδι, αλλά προφανώς δεν θα συμβεί. Το σκεφτόντουσαν όλοι, κυρίως λόγω της ιστορίας των αναμετρήσεών μας από τους Ολυμπιακούς αγώνες και την ιδέα να παίξουμε στο γήπεδό τους. Εμείς είμαστε απλώς χαρούμενοι που κάναμε την δουλειά μας, η οποία ήταν να φτάσουμε στον Τελικό. Όποιον και να αντιμετωπίσουμε την Κυριακή, θα είμαστε έτοιμοι».

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Κάιρι Ίρβινγκ: «Προφανώς όλοι ήθελαν να μας δουν να παίζουμε με την Ισπανία, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», με τον Ντέρικ Ρόουζ να συμπληρώνει: «Τυχεροί; Ελάτε τώρα. Δεν έχει σχέση η τύχη. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι ένας από τους λόγους που ήρθαμε εδώ ήταν για να παίξουμε με την Ισπανία. Είναι κρίμα που δεν θα αναμετρηθούμε».