Την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας πήρε το Πουέρτο Ρίκο απέναντι στις Φιλιππίνες, με τον προπονητή της, Πάκο Όλμος να αναζητεί νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Κροατία:

«Θέλουμε να κερδίσει η Ελλάδα την Κροατία απόψε. Είναι μια ομάδα που έφτασε στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ, έχει εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Αυτό που προέχει για μας είναι η ξεκούραση».

Για τη νίκη απέναντι στις Φιλιππίνες δήλωσε: «Θέλαμε να μείνουμε ζωντανοί. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που οι παίκτες μου αντέδρασαν σε αυτή την πίεση. Είχαμε δυσκολίες στο να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη διάρκεια του τουρνουά. Στην αρχή του αγώνα είχαμε πρόβλημα στην άμυνα, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Ο Μπαρέα ηγήθηκε της ομάδας, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια. Ο Μπάλκμαν έχει πρόβλημα στον αχίλλειο, κάνει συνέχεια θεραπείες, αλλά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά ήταν παρών».

Από την πλευρά του ο Τζέι Τζέι Μπαρέα δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στις Φιλιππίνες, παλεύουν κάθε παιχνίδι, έχουν πολλούς κοντούς σαν κι εμένα (γέλια) και τον Μπλατς. Εμείς ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο μετά τις τρεις ήττες μας, αλλά μείναμε ενωμένοι και κερδίσαμε. Χαίρομαι που είμαστε ακόμη ζωντανοί και χαρίσαμε μια νίκη στη χώρα μας. Όλα είναι πιθανά πλέον, θα δούμε τι θα γίνει αύριο. Η Κροατία είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα, πολύ δυνατή και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Όσο για την δική του εμφάνιση τόνισε: «Ήθελα να παλέψω μέχρι θανάτου. Το έβλεπα στα μάτια όλων στην ομάδα πόσο ήθελαν αυτή τη νίκη. Ο Σάντσες έπαιξε 40 λεπτά και τα έδωσε όλα, όλα τα παιδιά δεν τα παράτησαν και δικαιωθήκαμε»