Γράφει ο Fraulein
27/12/2011 (11:46)   

ΑΡΤΛΑΝΤ – ΑΛΜΠΑ

ΑΡΤΛΑΝΤ
Μπάγερν    86-83 (παρ)
ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ    65-49
Μπεϊρόιτ    94-74
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    76-92
Λούντβσγκμπουργκ    95-79
ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ    99-81

ΑΛΜΠΑ
ΓΚΙΣΕΝ    73-61
Μπάμπεργκ    87-81
ΜΠΑΓΕΡΝ    85-79
ΤΡΙΕΡ    78-74
Μπεϊρόιτ    92-53
Ουλμ    89-58

Η Άρτλαντ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει βρει ρυθμό και διάρκεια στο παιχνίδι της και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα εκείνη που είχε κάνει κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Αισίως έχει φτάσει στις 8 νίκες στα τελευταία της 10 παιχνίδια. Παίζει αρκετά καλά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, εντός έδρας είναι ακόμα πιο πειστική έχει μόλις μία ήττα μέχρι στιγμής. Με την Όλντενμπουργκ είχε δυσκολίες μόνο για ένα ημίχρονο, αλλά στην συνέχεια πάτησε γκάζι και ανεβάζοντας το ρυθμό του παιχνιδιού και το σκορ δεν είχε πρόβλημα. Στα θετικά ότι αν και ο πάγκος της δεν γεμίζει το μάτι, δίνει βοήθειες όποτε χρειαστεί, ειδικά στην άμυνα και έτσι η ομάδα δεν έχει νεκρά διαστήματα.

**Σε τρομερή φόρμα και η Άλμπα με 9 συνεχόμενες νίκες. Είναι άλλωστε από τα βαριά ονόματα και από τις πιο ακριβές ομάδες στην μπουντεσλίγκα και φέτος. Πολύ καλό κλίμα, μετά από την εμφάνιση και την άνετη νίκη με την Ουλμ η οποία δεν είναι καμία τυχαία ομάδα φέτος. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα και ελέγχοντας τα ριμπάουντ ( 49-24 ριμπ!) επέβαλλε τον ρυθμό και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο. Πολύ έμπειρη και δυνατή εκτός έδρας, αρκετά καλή πεντάδα, ο πάγκος δεν είναι εξίσου ποιοτικός, θέλει προσοχή αφού έχει νεκρά διαστήματα και πάλι στο παιχνίδι της και είναι από τις πιο επιρρεπείς ομάδες στην γκέλα. Καλό κλίμα πάντως αφού πήρε και την πρόκριση στο Γιούροκαπ, αλλά θέλει λίγο προσοχή αφού έχει και επιπλέον κόπωση.

**Τρομερή φόρμα η Άλμπα αλλά και πάλι κάτι δεν με πείθει. Η Άρτλαντ με την έδρα, παιχνίδι μέρας, κλασικό Νο Bet.

ΒΟΝΝΗ – ΟΥΛΜ

ΒΟΝΝΗ
Μπάμπεργκ    73-85
ΜΠΕΪΡΟΪΤ    76-87
Μπρεμερχάβεν    61-68
ΤΟΥΜΠΙΝΓΚΕΝ    72-74
Μπραουνσβάϊνγκ    76-80
ΛΟΥΝΤΒΣΓΚΜΠΟΥΡΓΚ    84-83

ΟΥΛΜ
ΛΟΥΝΤΒΣΓΚΜΠΟΥΡΓΚ    77-76
ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ    82-58
Χάγκεν    86-72
Όλντενμπουργκ     101-83
Γκέτινγκεν    82-71
ΆΛΜΠΑ    58-89

Η Βόννη μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες κατάφερε και πάλι να πάρει στα χέρια της ένα ροζ φύλλο αγώνα και να έχει λόγους για να αναθαρρήσει. Κέρδισε μέσα στο Λούντβιγκσμπουργκ, δίκαια και με καλή εμφάνιση και έφτιαξε και την ψυχολογία της. Πάντως ήταν λογικό και αναμενόμενο να κάνει κοιλιά μετά από το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, αφού είχαμε πει ότι είναι ομάδα που δεν έχει γεμάτο και με λύσεις πάγκο και ειδικά με τις απουσίες που είχε τελευταία ήταν λογικό να μην αντέξει. Πλέον είναι πλήρης και έτοιμη να γίνει πειστική. Είναι σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα, με μεγάλη εμπειρία, όπου στηρίζεται στην άμυνα και την μαχητικότητα της κατά κύριο λόγο, αλλά στην επίθεση ακόμα και εντός έδρας έχει δυσκολίες.

**Η Ουλμ είναι έκπληξη της σεζόν, αλλά όχι και τόσο αφού φέτος έχει ρίξει αρκετό χρήμα για να φτιάξει ένα αρκετά ποιοτικό σύνολο και με λύσεις. Δείχνει σημάδια κόπωσης, είναι λογικό σε μεγάλο βαθμό, με την Άλμπα παράτησε τελείως το παιχνίδι μετά από ένα σημείο, κάτι που κάνει για πρώτη φορά φέτος. Πάντως είναι αρκετά πειστική και αποτελεσματική και εκτός έδρας. Με την Άλμπα έχασε κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ (49-24) και δεν είχε και καλά ποσοστά από την περιφέρεια με μόλις 4/22 τρ. Πάντως δικαιούται και μία κακή εμφάνιση και ειδικά σε ένα τέτοιο ματς με τόσο δυνατό αντίπαλο. Πλέον όμως θέλει να ρεφάρει την ήττα και να βγάλει και πάλι το καλό της πρόσωπο.

**Nτέρμπι. Η Βόννη συνέρχεται και η Ουλμ δείχνει κουρασμένη αλλα ξέρει να παίρνει διπλά. Λόγω απόδοσης σε κάποιο ζητούμενο το διπλό της στο 1,90.

ΜΠΕΪΡΟΪΤ – ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ

ΜΠΕΪΡΟΪΤ
ΤΟΥΜΠΙΝΓΚΕΝ    69-53
Βόννη    87-76
ΆΡΤΛΑΝΤ    74-94
Γκέτινγκεν    79-65
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ    79-71
ΆΛΜΠΑ    53-92

ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ    63-55
Ουλμ    58-82
ΒΟΝΝΗ    68-61
ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΝΓΚ    81-86
Μπάγερν    73-71
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    58-90

Η Μπεϊρόιτ είναι άλλη ομάδα μετά την αλλαγή προπονητή εδώ και δύο μήνες, έχει μεταμορφωθεί πλήρως προς το καλύτερο και από εκεί που έδειχνε μία ομάδα η οποία θα παλέψει για την παραμονή της, πλέον έχει μπει για τα καλά στο κόλπο για τα πλέι οφ. Και όχι άδικα αφού παίζει εξαιρετική στην άμυνα και πάει και αρκετά καλά και στην επίθεση. Πολύ καλή ψυχολογία, αλλά θέλει προσοχή αφού δεν διαθέτει και κανένα τρομερό υλικό και δεν έχει και ιδιαίτερο βάθος έτσι μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Αρκετά δυνατή εντός έδρας, όπου μαζεύει και κόσμο. Με την Άλμπα στο Βερολίνο δεν της βγήκε από νωρίς το παιχνίδι (29-11) και έτσι αποφάσισε να μην σπαταλήσει δυνάμεις και το παράτησε τελείως με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα η οποία όμως δεν χάλασε το κλίμα της.

**Η Μπρεμερχάβεν έχει αρχίσει τα καλά τα περσινά όπου συνηθίζει παίζει καλύτερα εκτός παρά εντός έδρας. Ακριβή εξήγηση δεν υπάρχει για την συμπεριφορά της αυτή, μάλλον είναι πιο ελεύθερη και χωρίς μεγάλο άγχος και έτσι αποδίδει καλύτερα. Αλλά δεν έχει και κανένα τρομερό υλικό και ιδιαίτερο βάθος στο πάγκο της και έτσι θέλει προσοχή. Από τα παιχνίδια όπου θέλει την νίκη και πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει. Με την Μπάμπεργκ το πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το 30’, δεν απειλούσε αλλά ήταν σχετικά κοντά στο σκορ, στην 4η περίοδο όπου είδε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό, έκοψε ξαφνικά ρυθμό και το παράτησε τελείως το ματς με αποτέλεσμα να δεχθεί επιμέρους σκορ 28-9 και να χάσει και εύκολα.

**Οχι κάτι ιδιαίτερο η Μπειρόιτ και ομάδα εκτός έδρας η Μπρεμερχάβεν που δεν παίζει με διάρκεια. Κλασικό No Bet.

ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΤΟΥΜΠΙΝΓΚΕΝ

ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ
ΑΛΜΠΑ    67-97
Χάγκεν    86-70
ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ    95-70
Βούρτζμπουργκ    84-78
ΟΥΛΜ    83-101
Άρτλαντ    81-99

ΤΟΥΜΠΙΝΓΚΕΝ
Μπεϊρόιτ    53-69
ΧΑΓΚΕΝ    111-104 (παρ)
Μπραουνσβάϊνγκ    94-63
Βόννη    74-72
ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ    75-80
Γκίσεν    82-59

Η Όλντενμπουργκ παρά το καλό της υλικό και την εμπειρία της δεν μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ και να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει και μπορεί. Παράξενο είναι γιατί δεν αλλάζει προπονητή, ο οποίος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της ομάδας, που έχει πει ότι διαθέτει πεντάδα επιπέδου Ευρωλίγκας και συμπαθητικό πάγκο. Μεγάλα νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι της, δεν παίζει άμυνα και στην επίθεση αρκετές φορές πάει μόνο με το περιφερειακό σουτ και το τρίποντο ειδικά, έτσι όταν δεν της βγει το σουτ έχει μεγάλα προβλήματα. Δεν έχει χημεία και δεν βγάζει και νεύρο και τσαμπουκά στο παιχνίδι της. Με την Άρτλαντ έπαιξε και πάλι τραγική άμυνα και έχασε δίκαια και εύκολα.

**Η Τούμπινγκεν είναι μία νεανική ομάδα, η οποία έχει αδυναμίες στο παιχνίδι της και κενά στο ρόστερ της, αλλά καλύπτει πολλές από τις αδυναμίες της με το πάθος της. Εκτός έδρας όμως κάνει χειρότερες εμφανίσεις και κολλάει πιο εύκολα. Με την Γκίσεν δεν είχε κανένα πρόβλημα για να φτάσει στην νίκη, μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή και έκανε καλή διαχείριση και έτσι δεν είχε πρόβλημα. Χωρίς άγχος σε αυτό το παιχνίδι, θα παίξει ελεύθερα και ότι βγει.

**Λογικά κερδίζει εύκολα η Όλντενμπουργκ αλλά δεν είναι ομάδα εμπιστοσύνης. Βέβαια και η Τούμπινγκεν εκτός έχει αδυναμίες αλλά παίζει καλά προσέχουμε.

ΤΡΙΕΡ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

ΤΡΙΕΡ
Μπραουνσβάϊνγκ    52-63
Γκίσεν    74-71 (παρ)
ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ    64-54
ΛΟΥΝΤΒΣΓΚΜΠΟΥΡΓΚ    64-77
Άλμπα    74-78
ΜΠΑΓΕΡΝ    70-76

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΒΟΝΝΗ    85-73
ΆΛΜΠΑ    81-87
ΓΚΙΣΕΝ    65-68
Άρτλαντ    92-76
ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ    75-59
Μπρεμερχάβεν    90-58

Η Τρίερ είναι μία μέτρια αλλά έμπειρη ομάδα, όπου παλεύει τα παιχνίδια με την άμυνα της και το δυναμικό της παιχνίδι, αλλά στην επίθεση έχει μεγάλες δυσκολίες στο σκοράρισμα. Εντός έδρας δεν φοβίζει και δεν κάνει πιο πειστικές εμφανίσεις, δεν μαζεύει και πολύ κόσμο άλλωστε. Με την Μπάγερν εκτός έδρας πάλεψε αρκετά το ματς αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά καθώς είχε και πάλι πρόβλημα στο σκοράρισμα και στο τέλος έμεινε από δυνάμεις και από λύσεις. Σε τέτοια ματς δεν ελπίζει φυσικά και θέλει προσοχή αφού συχνά συνηθίζει να παρατάει παιχνίδια και να μην σπαταλάει δυνάμεις όταν βλέπει ότι δεν έχει τύχη για να τα κερδίσει.

**Η Μπάμπεργκ είναι η πιο σοβαρή ομάδα στην Γερμανία, η πιο σταθερή και από τις πιο ποιοτικές. Φέτος έχει καταφέρει και έχει γεμίσει και τον πάγκο της και έτσι πέρα από την πολύ καλή άμυνα, σκοράρει και με μεγαλύτερη ευκολία. Με την Μπρεμερχάβεν δεν απειλήθηκε ποτέ, στην 4η περίοδο όπου ο αντίπαλος παράτησε το ματς, δεν χαρίστηκε και με επιμέρους σκορ 28-9 έκανε περίπατο. Πολύ έμπειρη ομάδα και πολύ πειστική και εκτός έδρας. Πλέον χωρίς Ευρωλίγκα δεν θα έχει και την ίδια κόπωση από τα διπλά παιχνίδια. καλό κλίμα και ικανοποίηση από την εμφάνιση στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ όπου προηγείτο ακόμα και με 71-66 στο τέλος και έπεσε με το κεφάλι ψηλά. Ομάδα που δεν χαρίζεται, κάνει σκορ και ανοίγει όσο μπορεί τις διαφορές. Είχε την ευκαιρία να πάρει και ανάσες για τρεις μέρες και έτσι αναμένεται πιο φρέσκια.

**Χαμηλά η κουρασμένη Μπάμπεργκ σε μια πονηρή έδρα και ειδικά με χάντικαπ των 11π κτλ δεν έχει νόημα να μπλέξουμε.

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
Νίκες: Ουλμ
Χάντικαπ:Ολντενμπουργκ -7
Άντερ όβερ:

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Νίκες
:
Χάντικαπ:
Άντερ όβερ: