Κυριακή (18/12) σήμερα και η αγωνιστική δράση σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Τα ματς που διεξάγονται είναι πολλά, το στοιχηματικό μας ενδιαφέρον όμως θα κινηθεί σε δυο από αυτά. Συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τα παιχνίδια ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και Τρέντο – Βαρέζε από ελληνική και ιταλική λίγκα αντίστοιχα. Πάμε να δούμε τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

Με απουσίες ο Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν απόψε τα «ξίφη» τους στο κλειστό της Πυλαίας στις 18:00, στο πιο ενδιαφέρον ματς της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο «δικέφαλος» βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 6-4 και γενικώς μέχρι στιγμής απογοητεύει με την παρουσία του, ιδίως επιθετικά. Τα καλά νέα είναι πως προέρχεται από μια πολύ δύσκολη νίκη με 73-75 κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας, έτσι άπαντες πήραν ψυχολογία για το αποψινό εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να έχουν τη στήριξη του κόσμου που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο και με δεδομένες τις απουσίες των φιλοξενούμενων, είναι σε θέση να κάνουν την έκπληξη. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με μοναδικό στόχο τη διατήρηση του αήττητου, ωστόσο θα παραταχθεί χωρίς τους Χάκετ, Πρίντεζη και Σπανούλη οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Οι δυο τελευταίοι αποκόμισαν το πρόβλημα μεσοβδόμαδα στο Κάουνας, ωστόσο η ομάδα στάθηκε αρκετά τυχερή καθώς τα προβλήματα δεν αποδείχθηκαν σοβαρά. Οι 8.5 πόντοι που δίνονται ως χάντικαπ στους Θεσσαλονικείς φαντάζουν πολλοί με αυτά τα δεδομένα, έτσι θα επιλέξουμε τον ΠΑΟΚ με το συγκεκριμένο πλεονέκτημα.

Χαμηλό το σκορ στην Ιταλία

Τρέντο και Βαρέζε αναμετρώνται απόψε στις 19:15, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα δώσει βαθιά βαθμολογική ανάσα σε μια από τις δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 4-7, βρίσκονται λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο ακόμη δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα, κυρίως χάρη στην πολύ κακή εικόνα που παρουσιάζουν οι Πεσάρο και Κρεμόνα. Προέρχονται από την ήττα με 69-66 από τη Σασάρι στη Σαρδηνία, σε ένα ματς όπου θεωρητικά είχαν «κλειδώσει» τη νίκη, όντας μπροστά στο ημίχρονο με 29-41, ωστόσο η κάκιστη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος δεν τους επέτρεψε να πανηγυρίσουν. Η Βαρέζε από την πλευρά της βρίσκεται στη 14η θέση ισοβαθμώντας με τη σημερινή της αντίπαλο στο 4-7, παρουσιάζει και αυτή προβληματική εικόνα και γενικώς είναι από τις ομάδες που δυσκολεύονται πολύ μέχρι στιγμής. Λογικά δεν θα κινδυνεύσει άμεσα λόγω Πεσάρο και Κρεμόνα, ωστόσο άπαντες θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους ώστε να σκαρφαλώσουν μερικές θέσεις και να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Τα καλά νέα για τους φιλοξενούμενους είναι πως προέρχονται από τη σημαντική νίκη με 81-71 κόντρα στην Εμίλια, έτσι ταξιδεύουν στο Τρέντο με καλή ψυχολογία. Προβληματικές ομάδες, προβληματικό μπάσκετ. Το όριο των 154,5 πόντων φαντάζει υψηλό, έτσι θα πάμε με το Under.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku