Τετάρτη (14/12) σήμερα και το κουπόνι μπάσκετ περιλαμβάνει αγωνιστική δράση σε Eurocup και FIBA Champions League. Τριάδα επιλογών σας επιφυλάσσουν σήμερα οι Betarades, όπου το… παιχνίδι γίνεται με τους πόντους.

Ξεκινάμε από τα… δικά μας. Η ΑΕΚ φιλοξενεί τη Σαρλερουά για την 9η αγωνιστική των ομίλων του FIBA Champions League. Η Ένωση προέρχεται από την άνετη εκτός έδρας νίκη επί της Ζολνόκι και συνεχίζει με ρεκόρ 5-3 στον όμιλο Ε του Champions League. Στη Stoiximan.gr Basket League γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 77-68 κι έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η Σαρλερουά “άγγιξε” μία μεγάλη έκπληξη, αλλά τελικά ηττήθηκε με 68-66 από την Μπεσίκτας, φτάνοντας έτσι στο ρεκόρ 3-5. Ακολούθησε ζευγάρι αγώνων για το βελγικό Κύπελλο, όπου αποκλείστηκε από τη Λίμπουργκ με αποτελέσματα 83-98 και 91-97. Στον πρώτο γύρο η ΑΕΚ είχε κάνει «πλάκα» με νίκη 58-80 στο Βέλγιο με εκείνη την επίδοση των 58 πόντων στην άμυνα να είναι η μία από τις πολλές που ακολούθησαν. Δυστυχώς για τον Ζντοβτς, οι παίκτες του δεν δίνουν πια την απαιτούμενη σημασία στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και στα τελευταία ματς η ΑΕΚ έχει δεχθεί 77 από ΠΑΟ, 76 από Ζολνόκι, 75 από Κοροιβο, 78 από Ζιελόνα Γκόρα, 78 από ΟΣΦΠ και 81 από Παρτιζάν. Αυτή η χαλαρή άμυνα μας ωθεί στην επιλογή του Over 154,5.

Η δεύτερη επιλογή από το FIBA Champions League προκύπτει από την αναμέτρηση της Ρόζα Ράντομ με τη Βέντσπιλς. Η Ρόζα Ράντομ ηττήθηκε 85-66 από τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο έμεινε πίσω του βαθμολογικά με ρεκόρ 3-5, αλλά έχασε και την διαφορά του πρώτου αγώνα. Στο 3-5 το ρεκόρ και της Βέντσπιλς που ηττήθηκε στην Γερμανία με 87-73 από την Όλντενμπουργκ. Με τον ΠΑΟΚ στο 4-4 και τις Ρόζα Ράντομ και Βέντσπιλς στο 3-5 είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο ζεύγος συνθέτει ένα ματς πολύ σημαντικό για το μέλλον πολλών ομάδων στην διοργάνωση. Η Βέντσπιλς έχει προβάδισμα στην ισοβαθμία, καθώς δύσκολα θα καλυφθεί το νικηφόρο 74-53 του πρώτου γύρου επί της Ρόζα. Αμφότερες παρουσιάζουν πολύ καλές αμυντικές επιδόσεις στην διοργάνωση. Αφαιρώντας τις πάρα πολλές παρατάσεις, 70.5 πόντους ανά αγώνα δέχεται η Ρόζα, 71 πόντους ανά αγώνα δέχεται η Βέντσπιλς. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα νούμερα και τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα η λογική είναι το Under 145.5.

Υψηλό σκορ στη Ρωσία

Όσον αφορά το Eurocup, θα μας απασχολήσει το παιχνίδι της Νίζνι Νόβγκοροντ με την Τσεντεβίτα. Η Νίζνι έφτασε στο 4-3 ρεκόρ της στον όμιλο Α με το διπλό με 82-97 επί της ΜΖΤ Σκοπίων και έπειτα «ξεκουράστηκε» διότι δεν είχε αγώνα για την VTB League. Η Τσεντεβίτα είχε ρεπό στο Eurocup (παρέμεινε 2η στον όμιλο με ρεκόρ 5-2) και προέρχεται από τις νίκες επί των Τσιμπόνα (90-71 για κροατική λίγκα) και Ζελέζνικ (89-96 για Αδριατική λίγκα) Στον πρώτο αγώνα η Τσεντεβίτα είχε νικήσει 92-77 και αυτό το +15 ουσιαστικά μετατρέπει τον αποψινό αγώνα σε αδιάφορο βαθμολογικά, αφού η Τσεντεβίτα βρίσκεται μία νίκη πάνω και αν χάσει σήμερα μέχρι και 15 πόντους διαφορά θα είναι δεύτερη και τρίτη η Νίζνι. Επιπλέον η Νίζνι δεν κινδυνεύει από την τέταρτη Λιετκαμπέλις αφού την έχει νικήσει δύο φορές, η κατάταξη λοιπόν θα μείνει λογικά όπως έχει. Η Νίζνι σκοράρει 84 και δέχεται 86.5 πόντους στο Εurocup, σκοράρει 85.5 και δέχεται 96 πόντους στην VTB, ενώ η Τσεντεβίτα σκοράρει 84 και δέχεται 81 πόντους στο Eurocup, σκοράρει 89 και δέχεται 79 πόντους από τις αδύναμες αντιπάλους της Αδριατικής. Προφανής επιλογή το Over 172.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Τετάρτης. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Tags:
Betarades.gr