Σάββατο (17/12) σήμερα και οι ομάδες επιστρέφουν στις υποχρεώσεις των εγχώριων πρωταθλημάτων, μετά τις ευρωπαϊκές τους περιπέτειες. Η ελληνική, η ισπανική, η γερμανική και η ιταλική λίγκα είναι αυτές που ξεχωρίζουν και το στοιχηματικό μας ενδιαφέρον θα στραφεί σε δυο παιχνίδια από το κουπόνι μπάσκετ.

«Ανοιχτά» τα ματς του Κόροιβου

ΑΓΟΡ και Κόροιβος Αμαλιάδας διασταυρώνουν σήμερα (17:00) τα «ξίφη» τους, σε ένα ματς που είναι κομβικό για αμφότερες τις ομάδες. Οι Κρητικοί βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 5-5, διαθέτουν ένα ποιοτικότατο ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας και ιδίως μέσα στο «σπίτι» τους μοιάζουν πανίσχυροι, μετρώντας μέχρι στιγμής το απόλυτο 4/4. Προέρχονται από τη βαριά ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό με 83-58, ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Επιστρέφοντας στην έδρα τους αντιμετωπίζουν τον αδύναμο Κόροιβο Αμαλιάδας που εμφανίζει σοβαρά αμυντικά κενά και αν παρουσιάσουν την ίδια εικόνα που έχουν στο Ρέθυμνο, λογικά δε θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο Κόροιβος από την πλευρά του βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-7, είναι μόλις μια νίκη πάνω από τα Τρίκαλα που βρίσκονται στον πάτο της κατηγορίας και με βάση την ως τώρα εικόνα του, λογικά θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή του. Προέρχεται από τη νίκη με 87-76 απέναντι στα Τρίκαλα, έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ κατά διαστήματα, ωστόσο καλείται να βρει σταθερότητα ώστε να πετύχει το στόχο του. Στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στον ΑΓΟΡ οι φιλοξενούμενοι έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο, θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτόν αν θέλουν να φύγουν νικητές και σίγουρα θα πρέπει να σκοράρουν αρκετούς πόντους ώστε να φανούν ανταγωνιστικοί, ιδίως με βάση τα αμυντικά τους κενά.

Πιθανή η νίκη των γηπεδούχων με μεγάλη διαφορά, ωστόσο εμείς θα επιλέξουμε το Over 155.5, καθώς αμφότερες οι ομάδες μπορούν να παρασυρθούν σε ένα «run n gun» παιχνίδι και το όριο δεν είναι ιδιαιτέρως υψηλό.

«Σφιχτές» Σ. Όλιβερ και Μπράουνσβαϊγκ

Η δεύτερη επιλογή μας προέρχεται από το πρωτάθλημα της Γερμανίας, με τις Σ. Όλιβερ και Μπράουνσβαϊγκ να αναμετρώνται στις 19:00. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 14η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 3-9, διαθέτουν τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας με 915 πόντους ενεργητικό και με βάση την εικόνα τους ως τώρα, θα παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή τους στην κατηγορία. Το παιχνίδια τους κινούνται σε αργό ρυθμό και μεγάλες επιθέσεις, ενώ οι νίκες τους ήρθαν σε ματς όπου κατάφεραν να αμυνθούν. Κόντρα στην επίσης μετριότατη Μπράουνσβάιγκ θέλουν πάση θυσία τη νίκη, έτσι είναι αναγκασμένοι να παρουσιαστούν σοβαροί και δυναμικοί και στο «πίσω» μέρος του παρκέ.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους βρίσκονται στη 16η θέση με ρεκόρ 2-10, έχουν τη χειρότερη επίθεση της λίγκας με μεγάλη διαφορά έχοντας σημειώσει 836 πόντους μέχρι στιγμής και αν δεν αλλάξει σημαντικά κάτι στην παρουσία και την απόδοσή τους, θα αποχαιρετήσουν την Μπουντεσλίγκα. Στη σημερινή αναμέτρηση δίνουν ένα από τα πιο κομβικά ματς της χρονιάς καθώς αντιμετωπίζουν ομάδα με τον ίδιο ακριβώς στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή, έτσι αναμένουμε ένα παιχνίδι σκληρό και γεμάτο πάθος παρά θέαμα. Το όριο των 155.5 πόντων φαντάζει υψηλό για τους δυο αποψινούς αντιπάλους, έτσι θα επιλέξουμε το Under που μοιάζει ως μια καλή και ασφαλής επιλογή με βάση αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια του Σαββάτου. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku