“Πλούσιο” το μπασκετικό κουπόνι του Σαββάτου και το Betarades.gr έχει καταλήξει σε 5 παιχνίδια από τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Συγκεκριμένα θα   μας απασχολήσουν οι αναμετρήσεις Προμηθέας Πατρών – ΑΓΟΡ, ΒΕΦ Ρίγα – Αστάνα, Μπρεμεχάβεν – Βόννη, Τρέντο–Πιστόια και Ανδόρα – Σαραγόσα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

Μπορεί ο Προμηθέας

Ξεκινάμε με τον αγώνα Προμηθέας – ΑΓΟΡ. Ο όγδοος της βαθμολογίας Προμηθέας, υποδέχεταιτον έβδομο ΑΓΟΡ. Αν η ομάδα της Πάτρας καταφέρει να μπει τελικά στην οκτάδα, θα πρόκειται γιαμία σημαντική επιτυχία, καθώς συμμετέχει για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία. Στην προσπάθειά της αυτή, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και σήμερα είναι σε θέση να επιβληθεί του Ρεθύμνου, το οποίο μακριά από το γήπεδό του παρουσιάζεται ιδιαίτερα αδύναμο. Συγκεκριμένα, ο ΑΓΟΡ έχει ρεκόρ 9-2 εντός και 1-9 εκτός. Επιπλέον, ο ΑΓΟΡ όχι μόνο ηττάται εκτός, αλλά ηττάται άνετα με τα τελευταία του αποτελέσματα να είναι το 76-67 από τα Τρίκαλα, 73-62 από το Λαύριο, 98-50 από τον Άρη. Θα εμπιστευθούμε την γηπεδούχο ομάδα που λίγο έλειψε να νικήσει και στο Ρέθυμνο αλλά έχασε, τελικά, στην παράταση. Επιλογή λοιπόν ο Προμηθέας -3.5.

Χαμηλό σκορ στη Ρίγα

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι ΒΕΦ Ρίγα – Αστάνα. Οι γηπεδούχοι έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν ένα καλό σύνολο και δίκαια σήμερα δίνονται φαβορί, ενώ, παράλληλα, θα επιδιώξουν να καλύψουν και τη διαφορά της ήττας με 66-64 στον πρώτο γύρο στο Καζακαστάν. Το αποτέλεσμα του πρώτου μεταξύ τους αγώνα και οι επιθετικές επιδόσεις των δύο ομάδων, μας οδηγούν στην επιλογή του Under 154. Οι δυο αντίπαλοι έχουν από τις χειρότερες επιθέσεις της VTB, η Ρίγα σκοράρει 76.5 πόντους ανά αγώνα και η Αστάνα 75 κατά μέσο όρο. Επομένως, αναμένεται σήμερα οι επιδόσεις τους να περιοριστούν ακόμη περισσότερο. Επιλογή το Under 154.

Με την επίθεση η Βόννη

Περνάμε στην αναμέτρηση της Μπρέμεχάβεν με τη Βόννη. Η Βόννη δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Χρειάζεται σήμερα τη νίκη και μπορεί να την πετύχει μέσω της εξαιρετικής επίθεσής της, ενώ απέναντί της έχει την Μπρεμενχάβεν που διαθέτει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος. Αν και φαίνεται μεγάλο το όριο των 167 πόντων, η σοφή επιλογή είναι το Οver. Η επόμενη πρόταση προκύπτει από τον αγώνα Τρέντο – Πιστόια. Οι γηπεδούχοι πιθανότατα θα κερδίσουν, καθώς υποδέχονται τη χειρότερη ομάδα της ιταλικής λίγκας, όσον αφοράτα εκτός έδρας παιχνίδια. Η προτιμότερη επιλογή προκύπτει από την αγορά Under/Over και είναι το Under 148, το οποίο επιβεβαιώθηκε στα 9/10 πιο πρόσφατα ματς της Τρέντο και στα 4/5 της Πιστόια. Θα πάμε, επομένως, με το το Under 148.

Over στην Ανδόρα
 
Ολοκληρώνουμε με τον αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος, Ανδόρα – Σαραγόσα. Οι γηπεδούχοι δε βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, μετρώντας 4 ήττες στα 5 τελευταία παιχνίδια τους. Απόψε φιλοξενούν τη Σαραγόσα, η οποία έχει ξεμείνει, ουσιαστικά, από στόχους, ωστόσο στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει πολύ εύκολα με 90-64 την Ανδόρα. Μετά τη χειρότερη φετινή επιθετική επίδοσή της, οι 53 πόντοι στη Μούρθια, η Ανδόρα επιστρέφει στο γήπεδό της που είναι το μεγάλο της «όπλο», μιας και εκεί που έχει πανηγυρίσει τις 9 από τις 11 νίκες της. Η επιθετική συμπεριφορά της αλλάζει εντελώς όταν παίζει στην έδρα της, σκοράρει 89.5 πόντους ανάαγώνα έναντι των 76 πόντων που σκοράρει εκτός, και δεν προσέχει στην άμυνα δεχόμενη 80.6 πόντους ανά αγώνα. Είναι πιθανό λοιπόν να έχει μια καλή επιθετική βραδιά και να ακολουθήσει η Σαραγόσα που σκόραρε 85 με Ομπραντόιρο, 80 με Φουενλαμπράδα και 88 με Μπασκόνια. Λογική επιλογή το Over 164.5.
 
Αυτές ήταν οι προτάσεις τους Betarades.gr από τα παιχνίδια του Σαββάτου. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.
 
Dooku