Παρασκευή (24/02) σήμερα και η δράση στην Euroleague κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε προς τοτέλος της κανονικής περιόδου. Το αποψινό ευρωπαϊκό μενού περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις, ωστόσο εμείς θα ασχοληθούμε με μια από αυτές και συγκεκριμένα με το Εφές – Μπασκόνια. Πάμενα δούμε τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

«Σκληρή» μάχη στην Πόλη

Η Εφές κόντεψε να υποστεί ήττα -καταστροφή από την Αρμάνι την περασμένη εβδομάδα, ωστόσοκατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και τελικά νίκησε 90-86, παραμένοντας στην 8η θέση με ρεκόρ 11-11. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστη η Εφές, που έμεινε πίσω μέχρι και 19 πόντους πριν «κλείσει» το ημίχρονο με σκορ 40-54. Η ανατροπή ξεκίνησε με βελτίωση της άμυνας στην επανάληψη, μείωσε σε 60-69 στο 30’ και ολοκλήρωσε την αποστολή της με νέα καλή αμυντική παρουσία στην τέταρτη περίοδο, που επικράτησε με επιμέρους 21-12. Από Πέμπτη μέχρι Κυριακή, η Εφές συμμετείχε στο Final-8 του τουρκικού κυπέλλου στην Άγκυρα, εκεί που αρχικώς νίκησε 82-74 την Φενέρ, έπειτα προκρίθηκε στον τελικό με το 79-74 επί της Πινάρ αλλά εκεί ηττήθηκε εύκολα από την Μπάνβιτ με 66-75.

Η Μπασκόνια από την πλευρά της είναι στην 7η θέση της Euroleague με ρεκόρ 12-10 μετά τηνήττα 85-84 από τη Μακάμπι. Έπαιξε κακή άμυνα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα μεαποτέλεσμα να μείνει πίσω 46-39 στο ημίχρονο και 69-55 στη λήξη της τρίτης περιόδου. Μετά το 35’ αντιμετώπισε τον αγώνα πιο σοβαρά, βρήκε τις λύσεις απέναντι στην τραγική άμυνα της Μακάμπι, έφτασε το ματς στον πόντο, αλλά τελικά ο Λάρκιν αστόχησε στην τελευταία επίθεση. Η Μπασκόνια ήταν η οικοδέσποινα του Final-8 του κυπέλλου Ισπανίας, κερδίζοντας αρχικά με 91-82 την Τενερίφη αλλά στον ημιτελικό απώλεσε σημαντικό προβάδισμα στο τέλος και ηττήθηκε 99-103 από τη Ρεάλ στην παράταση.

Στην Πόλη, η Εφές υποδέχεται την Μπασκόνια σε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το μέλλοντων δύο ομάδων στη διοργάνωση. Η Εφές στο ρεκόρ 11-11 ισοβαθμεί με την Νταρουσάφακα στις θέσεις 8-9 επικρατώντας στη μεταξύ τους ισοβαθμία και απέχει μία νίκη από την Μπασκόνια πουείναι έβδομη με 12-10 τη δεδομένη χρονική στιγμή. Στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους καισυγκεκριμένα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η Μπασκόνια είχε νικήσει με 85-84, επομένως ηγηπεδούχος, Εφές, είναι ικανή απόψε να κερδίσει, να καλύψει την ήττα του πρώτου γύρου και να«ανέβει» στην έβδομη θέση. Στις δύο συνεχόμενες ήττες που υπέστη η Μπασκόνια, από Ρεάλ και Μακάμπι, δεν ήταν καλή και γενικά μετράει πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια, είχε όμωςκαλή εικόνα στο κύπελλο και από σήμερα, μετά την διακοπή, ίσως παρουσιαστεί βελτιωμένη.Κλασικό παιχνίδι που αμφότερες οι ομάδες είναι ικανές για τη νίκη, το ελαφρύ προβάδισμα το έχειη γηπεδούχος, όμως οι φιλοξενούμενοι έχουν αποδείξει πολλάκις ότι δεν «καταλαβαίνουν» απόέδρες, με εξαίρεση το τελευταίο κακό διάστημα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ματς να πάει πόντοπόντο και ο νικητή να κριθεί στο τέλος, έτσι θα επιλέξουμε την Μπασκόνια με +5,5 πόντους.

Και από τα υπόλοιπα ματς της ημέρας προκύπτουν ορισμένες επιλογές. Στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ούνιξ θα κρατήσουμε το Under 153,5, στο Μπάμπεργκ – Ζαλγίρις θα προτιμήσουμε το +5 των φιλοξενούμενων, ενώ στην κόντρα στης Ρεάλ με την Νταρουσάφακα θα κάνουμε υπομονή, περιμένοντας μια καλή ευκαιρία μετά το τζάμπολ.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια της Παρασκευής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε ταπρογνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku