Σάββατο (07/01) σήμερα και τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα παίρνουν τη σκυτάλη από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και γεμίζουν το κουπόνι μπάσκετ με άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Εμείς θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με τρεις από αυτές και συγκεκριμένα με τα παιχνίδια: Μπουγιουκσεχίρ – Μπάνβιτ, Λούντβιγκσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου και ΑΕΚ – Άρης.
 
Αντέχει στην έδρα της η Μπουγιουκσεχίρ
Θα ξεκινήσουμε τις αναλύσεις μας από το πρώτο χρονικά παιχνίδι και την αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπουγιουκσεχίρ και Μπάνβιτ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-8, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 86-81 από την Τόφας παρά την καλή τους εμφάνιση και επιστρέφοντας στο «σπίτι» τους θέλουν πάση θυσία να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Εντός έδρας το ρεκόρ τους είναι στο 4-2, παρουσιάζονται πολύ ανώτεροι σε σχέση με το 1-6 που έχουν εκτός έδρας και κόντρα στην Μπάνβιτ έχουν πιθανότητες να τα καταφέρουν. 
 
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους βρίσκονται στην 4η θέση με ρεκόρ 10-3, προέρχεται από το 95-94 επί του Άρη μεσοβδόμαδα, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στην παράταση, προσθέτωντας έξτρα κούραση στα πόδια των παικτών. Μακριά από το «σπίτι» της η Μπάνβιτ έχει ρεκόρ 4-2, παρουσιάζει τρωτές αδυναμίες σε αρκετά από τα παιχνίδια της και οι 6,5 πόντοι που δίνονται υπέρ της Μπουγιουκσεχίρ μοιάζουν πολλοί. Θα πάμε με τον άσσο.
 
Πραγματικό ντέρμπι το ΑΕΚ – Άρης
Επόμενος σταθμός μας είναι η αναμέτρηση της ΑΕΚ και του Άρη, που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 9-3, προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 86-73 από τον Κολοσσό στη Ρόδο πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της και επιστρέφοντας στο «σπίτι» της καλείται να δώσει ένα πραγματικό ντέρμπι κόντρα στον Άρη. Ο «Δικέφαλος» εντός έδρας μετράει το απόλυτο 5/5 μέχρι στιγμής, ωστόσο οι νίκες ήρθαν απέναντι σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας από αυτή του Άρη.
 
Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 8-4, προέρχονται από την οριακή ήττα με 95-94 στην παράταση από την Μπάνβιτ  για το Τσάμπιονς Λιγκ και γενικώς δείχνουν μια άκρως μαχητική εικόνα, χωρίς να παρατούν κανένα από τα παιχνίδια τους. Μακριά από την έδρα τους έχουν ρεκόρ 4-1, παρουσιάζονται πολύ ανώτεροι σε σχέση με το 4-3 που «τρέχουν» εντός και κόντρα στην ΑΕΚ περιμένουμε να τους δούμε να προβάλουν και πάλι σθεναρή αντίσταση αν όχι να πάρουν και το «ροζ» φύλλο αγώνα. Οι 7,5 πόντοι που δίνονται ως χάντικαπ στον Άρη μοιάζουν πολλοί, έτσι θα πάμε με το διπλό.
 
Χαμηλό σκορ στο Λούντβιγκσμπουργκ
Λούντβιγκσμπουργκ και Μπάγερν Μονάχου διασταυρώνουν απόψε τα «ξίφη» τους στις 21:30, για τη 17η αγωνιστική της γερμανικής λίγκας. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 8-8, μέχρι στιγμής δείχνουν ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο, ωστόσο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα καταφέρουν να καταλάβουν μια θέση στην πρώτη οκτάδα. Προέρχονται από την εντός έδρας ήττα με 69-71 από την Ιένα και κόντρα στην επίσης αλλοπρόσαλλη Μπάγερν θα ψάξουν τη νίκη με κάθε κόστος, ώστε να επιστρέψουν άμεσα στο δρόμο των επιτυχιών.
 
Η Μπάγερν από την πλευρά της βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 13-3, έκλεισε το 2016 με την άνετη νίκη με 89-74 κόντρα στη Μπράουνσβαϊγκ και θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της και για το νέο έτος, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μακριά από το «σπίτι» της έχει κάνει τις δυο από τις τρεις συνολικά ήττες που έχει, παρουσιάζει αδυναμίες κατά διαστήματα και η σκληροτράχηλη Λούντβιγκσμπουργκ δεν αποκλείεται να τις εκμεταλλευτεί. Το όριο των 158 πόντων φαντάζει αρκετά υψηλό και εμείς θα επιλέξουμε το Under, καθώς η νίκη μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε πλευρά.
 
Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια του Σαββάτου. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.
 
Dooku