Σάββατο (25/02) σήμερα και η αγωνιστική δράση στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Το κουπόνι είναι αρκετά πλούσιο και περιλαμβάνει πολλά παιχνίδια, ωστόσο εμείς θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με τρία από αυτά. Πάμε να δούμε τα προγνωστικά μπάσκετ του Betarades.gr.

«Σφιχτό» ματς ανάμεσα σε Άρη και Κόροιβο

Ξεκινάμε με το παιχνίδι Άρης – Κόροιβος. Το περασμένο Σάββατο ο Άρης «υποδέχθηκε» τον Παναθηναϊκό για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, προσπάθησε μέχρι ένα σημείο να διεκδικήσει αλλά η ανωτερότητα του αντιπάλου του φάνηκε στο παρκέ και κυπελλούχος Ελλάδας αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη με 68-59. Την περασμένη Τετάρτη ο Άρης κόντεψε να υποστεί «επική» ανατροπή από το Στρασβούργο, για τα πλέι-οφ του Champions League, αλλά έσωσε την «παρτίδα» με ήττα 81-70 και πέρασε στην επόμενη φάση λόγω της νίκης του στον πρώτο αγώνα με 71-52. Στο πρωτάθλημα συνεχίζει με ρεκόρ 10-8, με τελευταίο αποτέλεσμα το 69-55 από τον Ολυμπιακό, τρεις μέρες πριν τον τελικό κυπέλλου, ενώ ο Κόροιβος συνεχίζει με ρεκόρ 6-12 μετά την ήττα 66-86 από τον Κολοσσό.

Το έργο του Άρη στη σημερινή αναμέτρηση αναμένεται να είναι εύκολο αλλά δεν είναι ομάδα εμπιστοσύνης διότι παρουσιάζει τρομερά επιθετικά προβλήματα τελευταία, σημειώνοντας 58 πόντους με ΠΑΟΚ, 71 με Στρασβούργο εντός, 55 με Ολυμπιακό, 59 με Παναθηναϊκό και 70 στο τελευταίο με Στρασβούργο. Μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου, ο Κόροιβος ήταν η πιο Over ομάδα της λίγκας αλλά έπειτα άλλαξε κάτι και όντως βελτιώθηκε με νίκες 94-64 επί της Κύμης, 65-69 επί Δόξας, στα οποία έπαιξε την καλύτερη του άμυνα ενώ από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Κολοσσό ηττήθηκε διότι δέχθηκε ισχυρότατη αμυντική πίεση. Το επιθετικό πρόβλημα του Άρη είναι προφανές, η ομάδα ρίχνει το βάρος της στα «μετόπισθεν», επομένως η καλύτερη επιλογή είναι το Under 148.5.

Κοντράρει την Μπάνβιτ η Μπουγιουκτσεκμέτσε

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Μπουγιουκτσεκμετσέ – Μπάνβιτ. Πριν την διακοπή για το Final-8 του τουρκικού Κυπέλλου, η Μπουγιουκτσεκμέτσε έχασε με 73-69 από την Τόφας και συνεχίζει με ρεκόρ 6-12 στην BSL όντας στη 12η θέση. Η Μπάνβιτ από την πλευρά της, παρέμεινε μόνη τέταρτη με ρεκόρ 13-5, μετά τη σπουδαία και άνετη νίκη επί της Γαλατασαράι με 79-64. Ο πραγματικός θρίαμβος όμως ήρθε στο κύπελλο, το οποίο κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αρχικά στον προημιτελικό νίκησε 59-67 την Μπεσίκτας, στον ημιτελικό επικράτησε με 69-72 της Γαλατασαράι και ολοκλήρωσε την επιτυχία με την πάρα πολύ άνετη νίκη στον τελικό επί της Εφές με 66-75.

Η πορεία της Μπουγιουκτσεμέτσε στην φετινή BSL δεν είναι καλή, όπως άλλωστε αναμενόταν και ο λόγος είναι απλός. Για πρώτη φορά στην ιστορία της αγωνίζεται Σαββατοκύριακο για την BSL και μεσοβδόμαδα για το FIBA Europe Cup, μια εμπειρία που ο σύλλογος και η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών της δεν είχαν συνηθίσει στην καριέρα τους τα προηγούμενα χρόνια. Στις εναπομείνασες 12 αγωνιστικές για την BSL, οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να προλάβουν τα πλέι-οφ από απόσταση δύο νικών αν και οι πιθανότητες δεν με τα μέρος τους, κυρίως επειδή η 8η Γκαζιάντεπσπορ έχει εξαιρετική παρουσία μέσα στο 2017. Η Μπάνβιτ πέτυχε ανεπανάληπτο θρίαμβο στο κύπελλο κατακτώντας το με τρεις νίκες επί μεγαλύτερων ονομάτων που προέρχονται από την Πόλη και είχαν πολύ κόσμο στις κερκίδες του γηπέδου της Άγκυρας στο οποίο έλαβε μέρος η διοργάνωση. Μια εβδομάδα μετά και ακόμα δεν έχουν «κοπάσει» οι πανηγυρισμοί, ακούσαμε δηλώσεις όπως αυτή του Θίοντορ που δήλωσε πως δεν θα είχε πρόβλημα να αγωνιστεί για την εθνική Τουρκίας ακολουθώντας τα βήματα του Ντίξον μετά τον θρίαμβο του τίτλου πρωταθλήματος της Πινάρ πριν δύο σεζόν. Φυσικά η Μπάνβιτ είναι ανώτερη ομάδα αλλά είναι πιθανό να παρουσιαστεί αποσυντονισμένη στο σημερινό παιχνίδι. Στον πρώτο γύρο η Μπάνβιτ είχε νικήσει 79-76 στην παράταση, μια εποχή που είχε σερί νικών σε BSL και Champions League, ένα αποτέλεσμα που αποδεικνύει ότι η Μπουγιουκτσεκμέτσε μπορεί να αντιμετωπίσει την αντίπαλό της. Ως γνωστόν οι έδρες στην Τουρκία είναι ισχυρές, η Μπουγιουκτσεκμέτσε θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τον ενδεχόμενο αποσυντονισμό του συνόλου της Μπάνβιτ έτσι ώστε να υπερασπισθεί το πλεονέκτημα των 5 πόντων, που θα αποτελέσει και την πρώτη επιλογή μας.

Καλύτερη στο «σπίτι» της η Μπέιρουθ

Ολοκληρώνουμε με τον αγώνα Βόννη – Μπέιρουθ. Η Βόννη είναι 7η στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα, με ρεκόρ 12-8, μετά την πολύ εύκολη επικράτηση επί της Σ. Όλιβερ με 101-84. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με το προβάδισμα της Βόννης 54-32, απλά στην επανάληψη διατηρήθηκε σε μεγάλη απόσταση και δεν απειλήθηκε. Η Μπέιρουθ από την πλευρά της, παρέμεινε μόνη τέταρτη, με ρεκόρ 15-5, μετά την προ δύο εβδομάδων νίκη επί της Μπρεμερχάβεν με 95-83.
Η Βόννη διατηρείται άνετα στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας και «κοιτάει» μόνο προς τα πάνω κυνηγώντας την Όλντενμπουργκ που έχει 13-8 και την Άλμπα που έχει 14-8. Βέβαια πρέπει να προσέξει τη Γκίσεν που ακολουθεί με 10-11 την οποία ναι μεν την έχει συντρίψει με 90-68 αλλά θα την αντιμετωπίσει εκτός έδρας την προτελευταία αγωνιστική. Απόψε υποδέχεται την τέταρτη της βαθμολογίας, Μπέιρουθ, που δεν είναι πια η ομάδα του πρώτου γύρου, σταθερότατη και ισχυρότατη, αλλά συνεχίζει να παίζει καλό μπάσκετ αν το επιτρέψει ο αντίπαλος. Αυτό το καλό μπάσκετ θέλει να αποτρέψει η Βόννη που είναι εξαιρετική στην έδρα της φέτος με 8-2 με μοναδικές ήττες το 70-85 από το «θηρίο», Μπάμπεργκ, και την έκπληξη 91-93 από την Μπραουνσβάιγκ με buzzer-beater. Στα τελευταία παιχνίδια της η Βόννη έπαιξε καλό μπάσκετ, συνέτριψε τις Άλμπα και Σ. Όλιβερ με 95-72 και 101-84 αντίστοιχα και στη νίκη επί της Βέχτα που ήταν κακή τουλάχιστον έπαιξε άμυνα. Μπορεί να πάρει τη νίκη στην έδρα της η Βόννη, σε απόδοση πάνω από 1.80 φαντάζει ως καλή επιλογή.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr από τα παιχνίδια του Σαββάτου. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku