Κυριακή (26/2) σήμερα και τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν και σήμερα την τιμητική τους, καθώς το κουπόνι μπάσκετ περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, ωστόσο εμείς επιλέγουμε να ασχοληθούμε με τρεις από αυτές.

 

Βάζει δύσκολα στην Τενερίφη η Φουενλαμπράδα

Από δυο εβδομάδες αποχής προέρχεται η Φουενλαμπράδα, η οποία δεν συμμετείχε στο Final-8 του Κυπέλλου, έτσι σήμερα θα είναι πλήρως ξεκούραστη. Τελευταίο της παιχνίδι ήταν η ήττα με 82-76 στην έδρα της Μπιλμπάο, έτσι συνεχίζει με ρεκόρ 9-11 και από τη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Τενερίφη από την πλευρά της συμμετείχε στο Final-8, ωστόσο το πέρασμά της ήταν γρήγορο, καθώς αποκλείστηκε στον προημιτελικό από την Μπασκόνια μετά την ήττα με 90-81. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην  3η θέση με ρεκόρ 15-5, ενώ τελευταίος της αγώνας ήταν η ήττα με 60-70 από την Γκραν ανάρια, πραγματοποιώντας ίσως τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση. Η Φουενλαμπράδα αποκλείστηκε μεσοβδόμαδα από το Eurocup, έτσι πλέον έχει όλη την άνεση να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα και να κυνηγήσει μια θέση στα πλέι οφ. Δεν πρέπει να υποτιμάται η Τενερίφη που δείχνει όλη τη σεζόν σταθερότητα και είχε συντρίψει την Φουενλαμπράδα στον πρώτο γύρο με 96-50 αλλά η δύναμη της έδρας σήμερα θα «μιλήσει». Αξίζει ποντάρισμα στο +1 της Φουενλαμπράδα.

 

Νίκη σωτηρίας για Κρεμόνα

Από εβδομάδα αποχής προέρχεται η Κρεμόνα, η οποία δεν συμμετείχε στο Final-8 του Κυπέλλου Ιταλίας. Πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος όμως είχε πετύχει την καλύτερη φετινή της επίδοση κερδίζοντας με 117-82 την Τορίνο κι έτσι αναπτέρωσε πλήρως τις ελπίδες που έχει για παραμονή στην κατηγορία. Πλέον βρίσκεται στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 5-14 αι βρίσκεται μόλις μια νίκη πίσω από την Πέζαρο και δυο νίκες πίσω από την Καντού. Η Βενέτσια από την πλευρά της συμμετείχε στο Final-8 του Κυπέλλου Ιταλίας, ωστόσο η πορεία της ήταν αρκετά σύντομη, καθώς αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Μπρέσια, χάνοντας με 68-76. Σε επίπεδο πρωταθλήματος βρίσκεται στην 3η θέση με ρεκόρ 12-7, είναι μια νίκη κάτω από τη 2η Αβελίνο και θέλει να συνεχίσει νικηφόρα ώστε να διατηρηθεί στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα. Μομέντουμ και κίνητρο μας οδηγούν στον άσσο, μιας και οι φιλοξενούενοι δεν είναι στα καλά τους. Επομένως επιλογή μας θα αποτελέσει η νίκη της Κρεμόνα στο 2.00 απόδοση.

 

«Ανοιχτό» ματς στο Τορίνο

Από αποχή δυο εβδομάδων προέρχεται η Τορίνο, η οποία δεν συμμετείχε στο Final-8 του Κυπέλλου Ιταλίας, με το τελευταίο της παιχνίδι να είναι η πολύ βαριά ήττα με 117-82 από την Κρεμόνα. Υποχώρησε έτσι στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 9-10 και καλείται να βρει άμεσα σταθερότητα και ρυθμό, καθώς απέχει μόλις μια νίκη μέχρι και από την 6η Τρέντο. Η Μπρίντιζι από την πλευρά της αγωνίστηκε στο Final-8 του Κυπέλλου, ωστόσο η παρουσία της ήταν σύντομη, μιας και έχασε δύσκολα με 77-75 από την Αρμάνι. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη 10η θέση με ρεκόρ 9-10 και έχει ακριβώς τους ίδιους στόχους με τη σημερινή της αντίπαλο.

 

Οι δύο ομάδες είναι από τις πιο επιθετικές ομάδες της λίγκας, η Τορίνο είναι η τρίτη κορυφαία του πρωταθλήματος με 81.7 πόντους ανά αγώνα και η Μπρίντιζι είναι η δεύτερη κορυφαία επίθεση με 83 πόντους ανά αγώνα ενώ αμυντικά είναι αδύναμες. Η παρουσία ενός μεγάλου σκορ στο ζεύγος ενισχύεται από τους μέσους όρους των προσπαθειών τους στην επίθεση, 65 προσπάθειες ανά αγώνα για την Τορίνο, 65.5 προσπάθειες ανά αγώνα για την Μπρίντιζι, και από την παρουσία του Σακέτι στον πάγκο της Μπρίντιζι θυμίζοντας την παλιά «αγαπημένη» Σάσσαρι. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην επιλογή του Over 166.5.

 

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 

Dooku