Κυριακή (26/03) σήμερα και το κουπόνι μπάσκετ μοιάζει να είναι αρκετά πλούσιο, μιας και περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, τόσο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όσο και από το NBA. Εμείς θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με 4 από αυτά τα παιχνίδια τα οποία και θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

 

«Σφιχτό» ματς στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν απόψε τα «ξίφη» τους στις 18:00 για την 23η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο «δικέφαλος» βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 17-5, προέρχεται από τον εκτός έδρας θρίαμβο με 63-89 επί του Κόροιβου και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει ήδη τη θέση του, μιας και βρίσκεται 4 νίκες πάνω από ΠΑΟΚ και Άρη. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 21-1, ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό, ωστόσο υστερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια και προέρχεται από την σπουδαία νίκη με 63-72 στην έδρα της Μπασκόνια, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός θα ορίσει το ρυθμό, η ΑΕΚ θα ακολουθήσει το σκληρό παιχνίδι, αφού και εκείνη αρέσκεται στην άμυνα, η σοφότερη επιλογή είναι το Under 147.5 που είχε επαληθευθεί και στον α’ γύρο, στο ίδιο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό γηπεδούχο τότε.

 

Εύκολα οι Bucks του Γιάννη

Δεύτερος σταθμός μας για σήμερα είναι ο μαγικός κόσμος του NBA και η αναμέτρηση των Bucks με τους Bulls. Τα «ελάφια» δείχνουν «καυτά» το τελευταίο διάστημα, καθώς μετρούν 3 σερί νίκες, ενώ έχουν επικρατήσει στα 8 από τα 10 τελευταία παιχνίδια τους. Μετά την τελευταία νίκη κόντρα στους Hawks βρέθηκαν στην 5η θέση της Ανατολής και πλέον ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μοιάζει πιο κοντά από ποτέ στα πλέι οφ.

Οι Bulls από την πλευρά τους έδειξαν να χάνουν τη μάχη για μια θέση στην post season μετά τη σοκαριστική εντός έδρας ήττα με 107-117 από τους Sixers, η εικόνα τους πάει από το κακό στο χειρότερο και οι «μηχανές» τους αναμένεται να… σβήνουν ολοένα και περισσότερο. Οι Bucks έχουν φέτος στο ενεργητικό τους ευρύτατες νίκες επί των Bulls, και με βάση την εικόνα των 2 ομάδων τον τελευταίο καιρό μπορούν απόψε να πετύχουν ακόμα μία. Επιλογή μας ο άσος, με τουλάχιστον 7 πόντους διαφορά.

 

Παίζει τη «ζωή» της η Κρεμόνα

Η τρίτη επιλογή μας προέρχεται από την ιταλική λίγκα και την αναμέτρηση ανάμεσα σε Κρεμόνα και Ντιναμό Σάσαρι. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 6-17, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 86-78 από τη Μιλάνο έχοντας συμπαθητική παρουσία και καλούνται να βρουν αγωνιστικό ρυθμό και σταθερότητα ξεκινώντας την ύστατη προσπάθειά τους για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η Σάσαρι από την πλευρά της βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 12-11, προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 77-65 από την Αβελίνο και καλείται και η ίδια να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μιας και ακολουθούν με διαφορά μόλις μιας νίκης οι Τορίνο και Μπρίντιζι που καραδοκούν να «κλέψουν» μια θέση για τα πλέι οφ.

Το κίνητρο της Κρεμόνα είναι τεράστιο, δεν παίζει άσχημα αλλά καταρρέει στο τέλος και έχει ανάγκη τη νίκη. Ποντάρουμε στη νίκη της γηπεδούχου με την ευχή να μην καταρρεύσει πάλι, όπως έκανε στο πρώτο ματς με τη Σάσσαρι στο οποίο έχασε διαφορά 16 πόντων για να νικήσει τελικά 82-83 με buzzer-beater.

 

Θα ψάξει ευρεία νίκη η Μπάμπεργκ

Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα είναι η Γερμανία και η κόντρα ανάμεσα στις πρωτοπόρους Μπάμπεργκ και Ουλμ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 2η θέση με ρεκόρ 23-2, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με 67-59 στο Μόναχο απογοητεύοντας με την παρουσία τους, ωστόσο τη σημερινή αναμέτρηση έχουν την ευκαιρία να υποχρεώσουν την Ουλμ στην πρώτη φετινή της ήττα, μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά στη μια νίκη. Η Ουλμ από την άλλη βρίσκεται στην κορυφή της Γερμανικής λίγκας έχοντας κερδίσει ένα προς ένα όλα τα φετινά παιχνίδια της, τελευταίο της θύμα ήταν η Άλμπα της οποίας επιβλήθηκε με 82-76 και σήμερα, καλείται να πραγματοποιήσει ακόμη μια μεγαλειώδη εμφάνιση ώστε να εξασφαλίσει την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Η Μπάμπεργκ είναι καλύτερη ομάδα, έχει περισσότερη ανάγκη τη νίκη, η Ουλμ είναι σχετικά άνετη με ήττα μέχρι 15 πόντους, όλα τα παραπάνω ωθούν στην επιλογή Μπάμπεργκ -5.

 

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku