Δευτέρα (16/01) σήμερα και το κουπόνι μπάσκετ μοιάζει «φτωχό» σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, μιας και η Δευτέρα είναι η μετάβαση των ομάδων από τις εγχώριες στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Παρ’ όλα αυτά, η αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τα ημιτελικά του Κυπέλλου δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα και είναι και η «μάχη» με την οποία θα ασχοληθούμε.

Άμυνες και πάλι άμυνες!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται απόψε στις 19:00 για τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν και μάλιστα το έπαθλο είναι η συμμετοχή ενός εκ των δυο στον τελικό του Κυπέλλου, εκεί όπου περιμένει ο πάντα επικίνδυνος Άρης.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν τις τρεις προηγούμενες σε πρωτάθλημα και Euroleague, έχουν «χτίσει» ένα καλό σερί απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό τους και στη σημερινή αναμέτρηση μοιάζουν να έχουν και πάλι το πάνω χέρι. Οι «πράσινοι» από την άλλη έχουν υποστεί τρεις σερί ήττες από τον Ολυμπιακό και θα ψάξουν τη νίκη – πρόκριση με κάθε κόστος ώστε να περάσουν στον τελικό και παράλληλα να ξεπλύνουν λίγη από την… ντροπή.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας επικράτηση με 65-67 επί της Μπαρτσελόνα και απέδειξαν για ακόμη μια φορά πως είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσουν και φέτος στην Euroleague, ενώ παράλληλα έστειλαν το δικό τους μήνυμα εν όψει ημιτελικού. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προέρχονται από το νικηφόρο 92-81 κόντρα στην Εφές, πήραν ψυχολογία εν όψει του σημερινού μεγάλου ντέρμπι και το μόνο που μένει να δούμε είναι πως θα ανταπεξέλθουν αυτή τη φορά.

Με τον Σπανούλη να δίνει κανονικά το παρών και την έδρα να είναι με το μέρος του, ο Ολυμπιακός είναι εμφανές φαβορί και στην αποψινή «μάχη», ωστόσο ο Παναθηναϊκός αναμένεται αρκετά πιο δυνατός και ψυχωμένος, μην έχοντας άλλη επιλογή. Οι άμυνες των δυο ομάδων αναμένεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο και πάλι στην έκβαση του ντέρμπι και δεν αποκλείεται να δούμε περισσότερη δύναμη και πάθος, παρά θέαμα. Λογικά δεν θα υπάρξουν μεγάλα ξεσπάσματα από τις δυο ομάδες, που θα προσπαθήσουν να παίξουν ένα ορθολογικό παιχνίδι για την πρόκριση και δεν θα πάρουν πολλά ρίσκα. Το όριο των πόντων δίνεται στους 147,5 πόντους και το Under αποτελεί την πρώτη και κύρια επιλογή μας.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Δευτέρας. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku