ΜΠΙΕΛΑ – ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ
ΣΑΣΑΡΙ        67-79
Ρόμα        71-75

Από ήττες και οι δύο ομάδες αλλά καμία έκπληξη. Η Μπιέλα είναι ομάδα του μεσαίου χώρου και στηρίζεται στην έδρα μήπως μπει στα πλέι οφ. Με την Σάσαρι εκτός έχασε εύκολα αφού δεν δούλεψε ούτε η άμυνα της. Βέβαια μείωνε τις διαφορές (15-16, 25-16, 37-36, 52-38) αλλά στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να αντέξει και έχασε και εύκολα. Αμφίβολος ο Χρυσικόπουλος που τραυματίστηκε στην αρχή του αγώνα. Καλή έδρα.

Η Σκαβολίνι σε ματς διακυμάνσεων και ανατροπών έδειξε τις αδυναμίες της  με την Ρόμα και έχασε δίκαια. Το 55-56 έγινε 55-65 και 65-75 στο 39′ και με αστοχία στα τρίποντα και μέτριο πάγκο δεν απείλησε. Γενικά άλλωστε έχουμε πει ότι είναι χειρότερη από πέρσι. Έμπειρη πάντως. Ψάχνει ένα σέντερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανοιχτό ματς. Μικρό προβάδισμα η έδρα απλά. Ίδιο επίπεδο και ομάδες ανατροπών δεν μπλέκουμε στο κουπόνι του ΟΠΑΠ με τους 3π.

ΒΑΡΕΖΕ – ΑΒΕΛΙΝΟ
ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ        118-110 (παρ)
Μοντεγκρανάρο        74-82

Η Βαρέζε είναι έμπειρη ομάδα και ομάδα έδρας και με τον Βιτούτσι στον πάγκο θα παίζει φουλ επίθεση όπως φάνηκε και στην πρεμιέρα. Μάλιστα ο Βιτούτσι ήταν μέχρι πέρσι στην Αβελίνο. Ήταν τυχερή στο Μπρίντεζι που πήρε απίστευτο διπλό. Καθώς έχανε με 13-3 και 31-17 και ισορρόπησε με 11τρ (35-34) και πήγε το ματς στην παράταση από 89-83 στο 39′! Πάντως δεν έχει βάθος πάγκου προσέχουμε.

Η Αβελίνο ήταν τραγική με την Μοντεγκρανάρο και ειδικά όταν το 44-47 έγινε 45-60 και δεν αντέδρασε με αποτέλεσμα να χάσει εύκολα και υπάρχουν γκρίνιες ήδη και για τον προπονητή τον Βάλι και τις επιλογές του. Δεν είναι τόσο κακή ομάδα αλλά είναι εμφανώς ανέτοιμη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βαρέζε έχει το καθαρό προβάδισμα αλλά η Αβελίνο δεν είναι κακή ομάδα. Βάζουμε κάπου απλά τον άσο αν το παίξουμε το ματς με τους 7π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΚΑΖΕΡΤΑ – ΚΡΕΜΟΝΑ
ΜΙΛΑΝΟ        71-97
Βίρτους Μπολόνια    63-74

Και οι δύο ομάδες δεν ξεκίνησαν καλά. Η Καζέρτα έκανε μια κάκιστη εμφάνιση στο Μιλάνο και παρουσίασε σημάδια κατάρρευσης στην 4η περίοδο αφήνοντας το παιχνίδι και γνωρίζοντας την συντριβή. Μεγάλος προβληματισμός καθώς έχει ρίξει πάλι λεφτά.. Η Βανόλι Κρεμόνα πάλεψε με την Βίρτους Μπολόνια αλλά προδόθηκε από την επίθεσή της που έχει αδυναμίες. Προηγήθηκε με 24-13 και έδειξε ότι μπορεί την νίκη αλλά έπαθε μπλακ άουτ στο τέλος και το 53-51 έγινε με ένα 2-16 σε 55-67 και έχασε και εύκολα τελικά. Μέτρια ομάδα γενικά αλλά μαχητική.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Καζέρτα λόγω έδρας έχει το  προβάδισμα αλλά είναι οριακό στο κουπόνι του ΟΠΑΠ με τους 4π και δεν μπλέκουμε.

ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΕΜΙΛΙΑ
ΚΑΝΤΟΥ    61-81
Σιένα        56-61

*Στο γειτονικό της Παλαβέρντε στο Τρεβίζο παίζει και φέτος ακόμα η Βενέτσια λόγω έργων στο δικό της γήπεδο.

Η Βενέτσια δεν ξεκίνησε καλά και πήρε ήδη τον έμπειρο πλέι μέικερ Μάσιμο Μπουλέρι που όμως δεν άρεσε στον κόσμο. Χωρίς τους βασικούς Μπόουερς και Σετσούκ αν και έχει βάθος, έχασε εύκολα  στο Καντού και προβλημάτισε καθώς δεν είχε χημεία. Αλλά είναι καλή ομάδα και θα βρει το δρόμο της. Η Ρετζιάνα Εμίλια αν και νεοφώτιστη πάλεψε με την πρωταθλήτρια Σιένα αλλά δεν άντεξε καθώς πέτυχε μόλις 8π στην 4η περίοδο και τελικά έχασε και εύκολα στο τέλος. Προηγήθηκε στο 29′ με 46-39, αλλά δέχθηκε ένα 2-12 (48-51) και συνολικά ένα 6-20 (52-59).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βενέτσια έχει το προβάδισμα αλλά η Εμίλια θα παλέψει με την άμυνα της βασικά. Η καλή Βενέτσια καλύπτει και το χάντικαπ που έχουμε στον ΟΠΑΠ. αυτή του Καντού όχι καθώς η Εμίλια είναι δουλεμένη. Δεν ποντάρουμε, πονηρό ματς, η Βενέτσια θα το πάρει το ματς αλλά δεν μπλέκουμε με τους 8π.