ΣΙΕΝΑ – ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ

Παιχνίδι για την 2η αγωνιστική του καμπιονάτο με το οποίο ανοίγει πρόωρα η αυλαία όμως σήμερα! Η Σιένα είναι άλλη Σιένα φέτος καθώς έχει ρίξει σημαντικά το μπάτζετ και έχει κάνει σημαντικές περικοπές.

Η έξι φορές συνεχόμενες πρωταθλήτρια φέτος έχασε όλη της την ομάδα. Έφυγε ο προπονητής Πιανιτζάνι και συνεχίζει ο βοηθός του ο Μπάνκι. Η ομάδα θα στηρίζεται και πάλι στην άμυνα καθώς είναι ίδιας φιλοσοφίας σαν μαθητής του…

Έφυγαν Μακάλεμπ και Άντερσεν τα μεγάλα αστέρια, σταμάτησε ο Στόουνρουκ και έφυγαν ακόμα  και οι βασικοί Καουκένας, Λαβρίνοβιτς, Ζήσης! Πήρε μεσαίους παίκτες του καμπιονάτο. Όπως ο γνωστός μας Μπόμπι Μπράουν στο πλέι μέικερ, οι έμπειροι Χάκετ, Σανίκιτζε, Κασούν, Μάρκους Κεμπ, Ράσιτς, Τζάνιγκ, Καγκούρ.

Μάλιστα ψάχνει ένα ακόμα παίκτη και είναι αμφίβολος ο Μάρκους Κεμπ που δεν έχει πείσει. Δεν θα είναι η περσινή Σιένα σαφώς, αλλά θα είναι σκληρή ομάδα και πάλι. Μπήκε με το αριστερό στην χρονιά φέτος καθώς έχασε στο Σούπερ Καπ από την Καντού με 73-80 στο Ρίμινι. Δυνατή πάντα έδρα.

Η νεοφώτιστη Μπρίντεζι έκανε πολλές αλλαγές. Στον πάγκο της έμεινε ο έμπειρος Μπούκι (παλιά Μιλάνο κτλ). Πήρε τους αμερικανούς Γκίμπσον Σίμονς και Ρέινολτς και ακόμα τους έμπειρους Φουλτς, Ντόγια, Βιτζιάνο. Με τόσες αλλαγές  πάντως θέλει χρόνο ενώ της λείπει ο κλασικός σέντερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σιένα έχει το καθαρό προβάδισμα, αλλά θέλει προσοχή με τις μεγάλες διαφορές καθώς δεν είναι φόβητρο πλέον και άλλωστε πέρσι έπαθε πολλές ζημιές εντός. Δεν έχουμε εικόνα της Μπρίντεζι που πάντως δεν έχει άσχημο ρόστερ και παίζει χωρίς άγχος. Δεν μπλέκουμε.