ΚΑΝΤΟΥ – ΒΕΝΕΤΣΙΑ

ΚΑΝΤΟΥ

Προπονητής: Αντρέα Τριντσιέρι (από 2010)
ΗΡΘΑΝ: Κουζίν (σέντερ, 8 π, 5 ρ, Σκαβολίνι), Τζέρι Σμιθ (πλέι μέικερ, 18 π, 4 ας, Σπίνγκφιλντ NBDL), Τάιους (σέντερ, 13 π, 7 ρ, Μακαμί Άσχοντ), Αραμπόρι (περιφερειακός, 5 π,  2 ρ, Σιένα), Μπρουκς (φόργουορντ, 17 π, 7 ρ, Γιέζι), Κούνταλεκ (περιφερειακός, 5 π, 1 ρ, Καζέρτα), Ταμπού (περιφερειακός, 12 π, 3 ρ, Βανόλι).
ΕΦΥΓΑΝ: Μαρκονάτο (σέντερ, 6 π, 4 ρ, Βενέτσια), Μπαζίλε (περιφερειακός, 10 π, 3 ρ, Μιλάνο), Πέρκινς (πλέι μέικερ, 10 π, 3 ας, Ντόνετσκ), Μίτσοφ (φόργουορντ, 8 π, 3 ρ, ΤΣΣΚΑ), Σερμαντίνι (σέντερ, 8 π, 4 ρ, Μακάμπι), Μπράνερ (φόργουορντ, 10 π, 5 ρ, Εμίλια), Τσιντσιαρίνι (πλέι μέικερ, 5 π , 3 ας, Εμίλια).

ΦΙΛΙΚΑ
Βίρτους Μπολόνια    73-71
Σιένα            80-73  (Σούπερ Καπ)
Ακαντέμικα        87-79 (προκριματικά ευρωλίγκα)

ΒΕΝΕΤΣΙΑ
Προπονητής: Αντρέα Ματζόν (από 2010),
ΗΡΘΑΝ: Έρικ Ουίλιαμς (σέντερ, 13 π, 6 ρ, Αστάνα), Ντιαβαρά (φόργουορντ, 15 π, 5 ρ, Βαρέζε), Ζορόφσκι (πλέι μέικερ, 15 π, 3 ας, Μοντεγκρανάρο), Μαρκονάτο (σέντερ, 6 π, 4 ρ, Καντού).
ΕΦΥΓΑΝ: Ταμάρ Σλέι (φόργουορντ, 14 π, 4 ρ, Μοντεγκρανάρο).

ΦΙΛΙΚΑ
Αβελίνο        61-76
Ρόμα        84-86
Σάσαρι        105-107
Εμίλια        68-81

Η Καντού ήταν πέρσι από τις καλύτερες ομάδες στο καμπιονάτο και με μια εξαιρετική  παρουσία και στην ευρωλίγκα στην πρώτη της χρονιά. Φέτος ξεκίνησε ήδη την σεζόν με ένα τίτλο καθώς πήρε απέναντι στην Σιένα το Σούπερ Καπ στην Ιταλία, ενώ πήρε και την πρόκριση στην ευρωλίγκα από τον προκριματικό της γύρο. Η Καντού που είχε πέρσι την καλύτερη ίσως άμυνα στο καμπιονάτο και ο Αντρέα Τριντσιέρι που είναι στους καλύτερους ιταλούς προπονητές, έμεινε στον πάγκο της.

Λογικά ίδιο στιλ θα έχει και φέτος η Καντού αλλά θέλει χρόνο να δέσει καθώς έχει πολλές αλλαγές αφού έφυγαν βασικά στελέχη όπως οι Μπαζίλε, Μίτσοφ, Πέρκινς, Σερμαντίνι. Πήρε έμπειρους παίκτες από το καμπιονάτο όπως οι Κουζίν-Αραντόρι και κράτησε ένα μέρος του κορμού της. Έδρα, εμπειρία, άμυνα και θα είναι τετράδα.

Η Βενέτσια έκανε πέρσι μια εκπληκτική σεζόν σαν νεοφώτιστη και έφτασε στο σημείο να διεκδικεί ακόμα και τετράδα. Ο Αντρέα Ματζόν έμεινε φυσικά στον πάγκο της ομάδας της Βενετίας που και φέτος θέλει να μπει βασικά στα πλέι οφ δείχνοντας μάλιστα και ενισχυμένη. Καθώς έχασε ουσιαστικά μόνο τον Σλέι και έκανε καλές κινήσεις με την απόκτηση του έμπειρου και από Ιταλία σέντερ Έρικ Ουίλιαμς, με τον έμπειρο σέντερ Μαρκονάτο και τους Ζορόφσκι και Ντιαβαρά, όλοι παίκτες πεντάδας.

Γενικά πλέον η Βενέτσια βρίσκει και βάθος στον πάγκο της και απλά η ομάδα από πέρσι είχε χημεία πολύ καλή. Και φέτος θα παίζει τουλάχιστον στην αρχή στο γειτονικό της Τρεβίζο και το Παλαβέρντε λόγω έργων στο δικό της γήπεδο. Θα είναι από τις καλές ομάδες και μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και τετράδα!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μόνο εύκολο δεν είναι το ματς για την Καντού που ακόμα δεν παίζει την περσινή της άμυνα. Πιο έτοιμη σαφώς λόγω Σούπερ Καπ και ευρωλίγκα αλλά θα έχει και μια κούραση. Εύκολα ή δύσκολα μάλλον θα το πάρει το ματς αλλά είναι πονηρό. Η Βενέτσια δεν ξέρουμε πόσο έτοιμη είναι ακόμα αλλά σίγουρα θα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Συνεπώς στο κουπόνι του ΟΠΑΠ βάζουμε το διπλό με +8 στην Βενέτσια.