Γράφει ο Tifozi
29/01/2012 (10:13)

ΒΑΝΟΛΙ – ΚΑΣΑΛΕ ΜΟΝΦΕΡΑΤΟ

ΒΑΝΟΛΙ
ΒΕΝΕΤΣΙΑ    70-83
Μοντεγκρανάρο    76-72
ΑΒΕΛΙΝΟ    62-64
Βαρέζε    69-61
ΜΠΕΝΕΤΟΝ    62-68
ΚΑΝΤΟΥ    73-87

ΚΑΣΑΛΕ
Μπιέλα    77-70
ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ    62-70
Ρόμα    92-93
Τεράμο    60-62
ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ    72-79
Σάσαρι    75-78

**Η Βανόλι παλεύει για την παραμονή. Μαχητική και σκληρή ομάδα, έχει εμπειρίες πλέον, αλλά με πολλές αλλαγές τελευταία και γενικά φέτος και σε επίπεδο προπονητή και παικτών και έχει μπερδευτεί. Παρόλα αυτά δεν πάει άσχημα σαν εμφανίσεις, αλλά δεν έχει πάρει τις νίκες που ήθελε. Πρόβλημα στην επίθεση και ειδικά εκτός έδρας. Στην έδρα της αγχώνεται ιδιαίτερα. Μαχητική, ξέρει να γυρίζει παιχνίδια με το πείσμα της. Έχασε εύκολα στο Καντού (30-19, 76-49) και απλά μάζεψε στο τέλος το σκορ. Ματς κλειδί για την παραμονή.

**Η Κασάλε δίνει την μάχη της παραμονής και επειδή αγχώνεται εντός έμεινε πάλι πίσω. Αν και είναι σαφώς βελτιωμένη μετά τις αλλαγές που έκανε προ 1,5 μήνα και μάλιστα είναι από τις πιο άτυχες ομάδες του καμπιονάτο έχοντας χάσει λόγω απειρίας και άγχους πολλά ματς στο τέλος στον πόντο! Πρόβλημα στο σκορ όταν δεν έχει τρίποντο. Μαχητική όμως αλλά προσέχουμε ότι μένει από δυνάμεις πολλές φορές. Καυτή περιφέρεια με πολύ τρίποντο και πονηρή εκτός αν και σοφτ κάπως. Με όλα αυτά ήταν πάλι αγχωμένη με την Σάσαρι και έχανε συνέχεια (και 52-60) και παρά τα 12τρ, δεν είχε καλές επιλογές στο τέλος και έχασε δίκαια.

**Μικρό προβάδισμα η έδρα αλλά περιμένουμε θρίλερ και όλα πιθανά. Λογικά το ματς θα είναι στα τελευταία σουτ οπότε πάμε με το +4 στην Κασάλε στην William Hill.

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΒΕΛΙΝΟ

ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
ΚΑΖΕΡΤΑ    87-80
Κασάλε    70-62
ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ    77-86
Σιένα    75-71
ΚΑΝΤΟΥ    72-78
ΡΟΜΑ    82-78

ΑΒΕΛΙΝΟ
Καζέρτα    84-74
ΜΙΛΑΝΟ    89-90
Βανόλι    64-62
ΒΑΡΕΖΕ    78-94
Βενέτσια    84-63
Μοντεγκρανάρο    93-84

**Η Βίρτους Μπολόνια δεν μας παρασέρνει και ας είναι ψηλά στην βαθμολογία. Μεγάλο όνομα, αλλά δεν έχει σπουδαίο ρόστερ και βάθος. Το υλικό της ουσιαστικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο από ποιότητα, ενώ δεν έχει και μεγάλο βάθος και αξιόπιστες λύσεις από το πάγκο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι είναι ομάδα με μεγάλη εμπειρία και βαριά φανέλα και καλή  έδρα στην οποία συνηθίζει να παίρνει τις νίκες που θέλει, αλλά αν και αήττητη ας προσέξουμε ότι έχει πολλές αγχωτικές νίκες και ροζ φύλλα και με τύχη. Και παρουσιάζει μεγάλα μπλακ άουτ ακόμα και εντός. Πάντως βρήκε χημεία και είναι σε άνοδο.  Εξαιρετική ψυχολογία. Πέρασε δίκαια από την Ρώμη και την Ρόμα με κρεσέντο του Κοπόνεν στο 68-67 με 10π προσωπικούς (έγινε το 68-77!).

**Πολύ καλή πορεία η Αβελίνο που αν και με μικρό ρόστερ στον πάγκο και στο βάθος, είναι ομάδα με τρομερή χημεία , καλό πλέι μέικερ (Γκριν) και παίζει με ενθουσιασμό και φουλ επίθεση με καταιγισμό από τρίποντα. Μπαίνει συνήθως δυνατά στα παιχνίδια της αλλά επίσης έχει νεκρά διαστήματα και κάποια ματς τα έχει παρατήσει και γι αυτό αποκαλείται και ως ομάδα των εκπλήξεων και των ανατροπών γενικά καθώς έχει ήδη πολλές φέτος. Δυνατή έδρα. Η Αβελίνο πάντως έχει προβλήματα οικονομικά και ο πρόεδρος ζήτησε την βοήθεια του Δήμου για να σωθεί η χρονιά. Και φυσικά πληρώνει πολλές φορές την έλλειψη πάγκου. Με την Μοντεγκρανάρο δεν κέρδισε όσο εύκολα δείχνει το τελικό σκορ καθώς στην 4η περίοδο έχανε με 63-66 και το σκορ ήταν 81-77 στο 38′.

**Προβάδισμα η έδρα, αλλά πονηρό ματς  καθώς η Βίρτους κερδίζει αλλά δεν πείθει και η Αβελίνο είναι με την  μέρα της. Στην καλή κερδίζει κιόλας, στην κακή χάνει και 20π ! Συνεπώς Νο Bet ειδικά με 1,40.

ΜΙΛΑΝΟ – ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ

ΜΙΛΑΝΟ
Αβελίνο    90-89
Ρόμα    83-75
ΤΕΡΑΜΟ    68-74
Μπενετόν    80-81
ΜΠΙΕΛΑ    76-84
ΒΑΡΕΖΕ    64-74

ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ
ΣΑΣΑΡΙ    83-84
ΣΙΕΝΑ    78-75
Βίρτους Μπολόνια 86-77
ΡΟΜΑ    77-73 (παρ)
Κασάλε    79-72
Μπιέλα    78-72

Σε τραγική κατάσταση το Μιλάνο που πάντως είναι ακόμα στον πάγκο ο Σκαριόλο, μάλλον επειδή έχει γερή αποζημίωση αν φύγει! Μεγάλος πλέον ο προβληματισμός! Καθώς μιλάμε για μια πανάκριβη ομάδα που δεν έχει όμως ακόμα παίξει καλό μπάσκετ, δεν έχει βρει χημεία και διάρκεια και δεν αρέσει καθόλου αν και φέτος θέλει να πάρει την ηνία από την Σιένα. Και ενώ την έχει κερδίσει ήδη φέτος και ενώ πέρασε έστω με τύχη και περιπέτεια στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα και δεν είχαμε απομακρύνσεις, το κλίμα δεν είναι καλό. Και πως να είναι όταν μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση θύμισε ομάδα ..καφενείου πολλές φορές! Έχει άσχημα πλέι μέικερ, δεν έχει χημεία, δεν έχει καλά μπακ απ στο σέντερ, δεν έχει κατεύθυνση και είναι και άψυχο! Και παθαίνει απίστευτα ειδικά για την κλάση του μπλακ άουτ! Νέο σοκ στο Βαρέζε που πέτυχε μόλις 4π στην 3η περίοδο (!) και έχασε εύκολα (19-7, 23-17, 23-27, 41-44, 63-48) με αποτέλεσμα πλέον να κινδυνεύει και η τετράδα. Νέα ήττα και στην Ευρωλίγκα που πάλεψε πάντως στην Τουρκία με την Φενέρ. Έχει βαρεθεί να χάνει, ο κόσμος αποδοκιμάζει και δεν πάει πλέον στο Φόρουμ. Πήρε τον γερόλυκο πλέον Μπρέμερ από την Νίζνι (15 π) για το 1-2 αλλά δεν κάνει την διαφορά και δεν είναι καθαρό πλέι μέικερ ότι και να λέει ο Σκαριόλο που έχει χάσει την μπάλα…

**Η Σκαβολίνι είναι έμπειρη ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες καθώς έχει καλό ρόστερ και καυτή περιφέρεια. Φέτος θέλει τετράδα, αλλά αν και ξεκίνησε καλά και με βελτιωμένη άμυνα και επιτυχίες και εκτός, έκανε μεγάλη “κοιλιά”, είχε μεγάλα νεκρά διαστήματα και μπλακ άουτ και έμεινε πίσω. Ακόμα και στο πάλαι ποτέ πανίσχυρο Πέζαρο έχανε ματς που έπρεπε να παίρνει με την φανέλα. Στην συνέχεια πάντως συνήλθε και πέρασε με διπλό από το άντρο της πρωταθλήτριας Σιένα και πλέον έκανε το 7/8 και είναι η πιο χοτ ομάδα στην Ιταλία και το καμπιονάτο, νικώντας και την Μπιέλα αν και το ματς ήταν θρίλερ (32-24, 46-38, 46-51, 54-61, 59-64, 70-65). Η  Σκαβολίνι γενικά παραμένει ασταθής και ομάδα των εκπλήξεων. Καθώς δεν μπορεί να βρει διάρκεια. Πάντως το κλίμα και η ψυχολογία έφτιαξαν. Πάντα εκτός ο βασικός της σέντερ ο Κουζίν και πήρε τον Ουρμπούτις από την Ρουντούπις που είχε 15π και 8 ρ και ξέρει και από καμπιονάτο και θα βοηθήσει τον γνωστό μας επίσης Λιντέκα που ξεκινά βασικός. Με όλα αυτά κρατάμε ότι είναι καλή ομάδα αλλά δεν πείθει σε διάρκεια και είναι και θα είναι ομάδα εκπλήξεων γενικά!

**Υπάρχει Μιλάνο; Όχι βέβαια… Αλλά μπορεί να συνέλθει όμως. Βέβαια κλασικά Νο Bet ειδικά με 1,40 που είναι για ομάδα που έχει βαρεθεί να χάνει και παίζει με την πιο φορμαρισμένη τραγικό…! Πάμε με το +5 της Σκαβολίνι στο χάντικαπ στην William Hill.

ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ – ΒΑΡΕΖΕ

ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ
ΒΑΝΟΛΙ    72-76
Τεράμο    65-73
ΚΑΖΕΡΤΑ    75-66
Καντού    89-73
ΣΙΕΝΑ    84-96
ΑΒΕΛΙΝΟ    84-93

ΒΑΡΕΖΕ
Καντού    67-83
Μπενετόν    96-80
ΒΑΝΟΛΙ    61-69
Αβελίνο    94-78
ΤΕΡΑΜΟ    75-81
Μιλάνο    74-64

Η Μοντεγκρανάρο φέτος παίζει στην γειτονική Ανκόνα για να μαζεύει κόσμο.

** Η Μοντεγκρανάρο σε φόρμα γενικά πάλι αλλά πολύ ασταθής και ομάδα εκπλήξεων. Πάνω που έδειχνε σε καλή κατάσταση, έκανε μια κάκιστη εμφάνιση εντός με την Τεράμο και έχασε εύκολα σε αποτέλεσμα σοκ.  Αλλά ρέφαρε με την Καζέρτα εκτός! Και μετά κέρδισε με περίπατο την πολύ δυνατή Καντού! Δεν βγάζεις άκρη δηλαδή…Πάλεψε στο Αβελίνο καθώς ήταν μπροστά στην 4η περίοδο με 63-66 και το σκορ ήταν 81-77 στο 38′, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στο τέλος. Γύρισε ο καλύτερος παίκτης της ο Ζορόφσκι. Γενικά υπάρχει προβληματισμός για την διάρκεια βασικά. Ομάδα πάντως που μετά την αλλαγή προπονητή βρήκε τον δρόμο της και πήρε νίκες, αλλά παραμένει χαμηλά και στόχος είναι βασικά η παραμονή. Αλλά είναι σε άνοδο. Πάντως έχασε τον βασικό της σέντερ τον Μπράνερ (12π, 8ρ ) και θα έχει πρόβλημα στους ψηλούς. Ομάδα μέρας.

** Η Βαρέζε είναι ιστορική ομάδα με στόχο την τετράδα αλλά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο και όπως και πέρσι έτσι και φέτος θα είναι ασταθής. Πέρσι είχε κάνει τρομερό ξεκίνημα και μετά βρέθηκε να κινδυνεύει με υποβιβασμό (!) και ας έχει τον έμπειρο παλιά καραβάνα, Ρεκαλκάτι στον πάγκο και δυνατή έδρα. Ομάδα που έχει όπλο το τρίποντο και γενικά είναι ομάδα διακυμάνσεων από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά και μέσα σε ένα 40λεπτο. Φέτος μάλιστα κολλάει στην επίθεση πολλές φορές. Περίεργη εκτός. Αν και με 5/25τρ που είναι το παιχνίδι της, έκανε περίπατο στο ντέρμπι με το τραγικό Μιλάνο αφού δέχθηκε μόλις 4π στην 3η περίοδο! Έτσι έφτασε με άνεση στην νίκη  (19-7, 23-17, 23-27, 41-44, 63-48) αλλά πρέπει να προσέξει τα νεκρά διαστήματα. Ματς κλειδί εκτός το σημερινό.

**Κλασικό Νο Bet στη νίκη. Θέμα μέρας ο νικητής, μέχρι και παράταση μπορεί να έχουμε. Δεν μπλέκουμε, απλά προς διπλό με την πιο μπασκετική και έμπειρη Βαρέζε με +3.

ΟΥΜΑΝΑ ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΣΙΕΝΑ

ΒΕΝΕΤΣΙΑ
Βανόλι    83-70
ΡΟΜΑ    80-89
Καζέρτα    79-74
ΜΠΕΝΕΤΟΝ    68-67
Σάσαρι    91-71
ΑΒΕΛΙΝΟ    63-84

ΣΙΕΝΑ
ΜΠΕΝΕΤΟΝ    78-69
Σκαβολίνι    75-78
ΣΑΣΑΡΙ    91-75
ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ    71-75
Μοντεγκρανάρο    86-74
Τεράμο    79-58

Παίζει φέτος στο γειτονικό Τρεβίζο και το Παλαβέρντε της Μπενετόν λόγω έργων στην έδρα της.

** Η νεοφώτιστη Βενέτσια του Ματζόν κάνει μια εξαιρετική πορεία αφού έχει τρομερή χημεία και γι αυτό βλέπει και πλέι οφ ακόμα.  Αφού έχει κρατήσει τον κορμό από πέρσι και έχει έμπειρους παίκτες και καλή πεντάδα.  Γενικά ομάδα με πολλά σερί υπέρ και κατά και θέλει προσοχή. Πλέον βλέπει και πλέι οφ ! Αλλά δεν έχει βάθος πάγκου και αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Όμως είναι σοβαρότατη και δυνατή και εκτός και πολύ ισορροπημένη. Εξαιρετική ψυχολογία. Έρχεται από ρεπό, χωρίς άγχος στο ματς αυτό θέλει απλά καλή εμφάνιση. Παίζει θυμίζουμε λόγω έργων στην έδρα της, στο γειτονικό της Τρεβίζο την έδρα της Μπενετόν.

**Δείχνει να συνέρχεται αλλά κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα μέχρι να πειστούμε. Καθώς η φετινή  Σιένα δεν έχει καμία σχέση με την πρωταθλήτρια που ξέραμε  και όχι μόνο δεν ..σκοτώνει τους αντιπάλους της εντός ή ακόμα και εκτός, αλλά ενίοτε μπλέκει και σε περιπέτειες και οι αναμετρήσεις περιπάτου έχουν αντικατασταθεί από θρίλερ ή και γκέλες και μπόμπες ολκής όπως εντός με την Καζέρτα και την Σκαβολίνι! Και έχει προβλήματα πλέον και εκτός και με τις μέτριες ομάδες. Και αυτό καθώς φέτος αν και ξεκίνησε ως πιο ισχυρή από πέρσι, χτυπήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς (Καουκένας, Λαβρίνοβιτς) και ατυχείς επιλογές (Σάμερς) στο 3 και σε συνδυασμό και με την απουσία σε κάποια ματς του Μακάλεμπ, το ντεφορμάρισμα βασικών και τον Μος που είναι λίγος επίσης στο 3, δεν έχει την πανίσχυρη ομάδα που ξέραμε. Και κάνει νερά..

Ακόμα και η άμυνά της παραμένει μεν το στήριγμά της, αλλά δεν είναι η άμυνα γρανίτης που ξέραμε. Δυνατή έδρα, τρομερή χημεία και εμπειρία, και εξαιρετική άμυνα αλλά δεν ρολάρει μπροστά παρά τις αλλαγές.  Πάντως έδειξε ότι ρολάρει. Γυρίζει ο Άντερσεν που ξεκουράστηκε στον περίπατο με την Τεράμο (είχε και 28π διαφορά) και ίσως και ο Λαβρίνοβιτς! Έφτιαξε πάντως η ψυχολογία από το τρομερό διπλό 88-69 στην Μαδρίτη με την Ρεάλ στην Ευρωλίγκα την Τετάρτη. Θα πάρει στα σοβαρά το ματς αυτό με την Βενέτσια καθώς δεν έχει περιθώρια για γκέλες.

**Συνέρχεται η Σιένα και εύκολα ή δύσκολα κερδίζει. Χαμηλό αλλά το παίρνουμε το 1,25. Από εκεί και πέρα τίποτα. Αν τρέξει και είναι καλή η Σιένα κάνει και 15π., ειδάλλως και θρίλερ βλέπουμε!

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
Νίκες:
Σιένα
Χάντικαπ: Κασάλε +4, Σκαβολίνι +5
Άντερ όβερ:   

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Νίκες:
Σιένα (Α)
Χάντικαπ: Κασάλε +4 (Α), Σκαβολίνι +5 (Β)
Άντερ όβερ:

***(ορολογία αξίας bet  π.χ Α  100 ευρώ, Β 50 ευρώ-τα άντερ λόγω βολών πάντα live ή Β εξ αυτού)***