Κυριακή (19/02) σήμερα και το κουπόνι μπάσκετ είναι αρκετά πλούσιο, καθώς περιλαμβάνει τελικούς Κυπέλλων σε Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και Γερμανία. Εμείς θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με τρεις αναμετρήσεις και συγκεκριμένα με τα παιχνίδια Εφές – Μπάνβιτ, Μιλάνο – Σάσαρι και Νίζνι – Ζενίτ.
 
“Σκληρό καρύδι” η Μπάνβιτ
Χθες το βράδυ οριστικοποιήθηκε ο τελικός του κυπέλλου Τουρκίας, με τις Εφές και Μπάνβιτ να αναμετρώνται για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Εφές στον προημιτελικό νίκησε την Φενέρ 82-74, άφησε έξω δηλαδή το πρώτο φαβορί, και χθες στον ημιτελικό νίκησε δύσκολα με 74-79 την Πινάρ, αφού όποτε πήρε διαφορά «ασφαλείας» την έχασε άμεσα και μπήκε με έναν πόντο διαφορά υπέρ της στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα. Η Μπάνβιτ επικράτησε της Μπεσίκτας στον ημιτελικό με 57-66 και χθες στον ημιτελικό νίκησε άλλη μια ομάδα της Πόλης, την Γαλατασαράι με 71-68 ανατρέποντας στο 65-68 του 38’. Η Εφές ταξίδεψε στην Άγκυρα αποφασισμένη για τον τίτλο του κυπέλλου Τουρκίας, το απέδειξε με εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Φενέρ, από την οποία είχε ηττηθεί τρεις φορές μέχρι τότε στη σεζόν, όμως χθες ήταν κακή απέναντι σε μια πολύ ασθενέστερη από την Φενέρ ομάδα. Η Μπάνβιτ είναι σταθερότατη όλη τη σεζόν, είναι πολύ σκληρή ομάδα και αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, με επτά νίκες στα τελευταία οκτώ ματς, διάστημα στο οποίο νίκησε δις την Γαλατασαράι, κέρδισε στην έδρα της Νταρουσάφακα και νίκησε την ισχυρότερη και επίσης φορμαρισμένη Μπεσίκτας. Αναμένουμε σκληρή μάχη, η Μπάνβιτ δεν πέφτει ποτέ αμαχητί, έχει νικήσει την Εφές ήδη μία φορά στο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα με 69-68 και σήμερα στον τελικό θα επιλέξουμε το πλεονέκτημα των 6.5 πόντων που της προσφέρεται.

 

“Ανοιχτά” τα παιχνίδια των Νίζνι και Ζενίτ
Η Νίζνι έχει ρεκόρ 5-11 στην VTB μετά την ήττα 98-112 που υπέστη την περασμένη Πέμπτη από την Ούνιξ, ενώ η Ζενίτ έκανε τρομερή εμφάνιση, νίκησε άνετα 90-77 την ΤΣΣΚΑ και είναι μόνη τρίτη με ρεκόρ 13-3. Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί ήδη τρεις φορές φέτος και στα δύο πρώτα παρουσίασαν εκπληκτικό θέαμα με τη νίκη της Νίζνι με 113-105 για την πρώτη αγωνιστική του ΤΟΡ-16 του Eurocup, τη νίκη της Ζενίτ με 101-88 για τον πρώτο γύρο της VTB και στο τρίτο, για το Eurocup ξανά, η Ζενίτ συνέτριψε την αντίπαλό της με 90-66 αν και το σκορ στο πρώτο ημίχρονο ήταν 49-47. Η Νίζνι διαθέτει την χειρότερη άμυνα της VTB δεχόμενη 92.8 πόντους ανά αγώνα ενώ η επίθεσή της είναι εξαιρετική με 89.5 πόντους ανά αγώνα, νούμερο που γίνεται 95.2 όταν παίζει στο «σπίτι» της. Η Ζενίτ διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση της VTB με 90.1 πόντους ανά αγώνα ενώ η άμυνά της δεν είναι και η καλύτερη, δεχόμενη 80.2 πόντους ανά αγώνα. Είναι πολύ απίθανο να ξανασυμβεί αυτό που συνέβη στο 90-66 του Eurocup δηλαδή η Νίζνι να σκοράρει 19 πόντους σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, αρχικώς επειδή τώρα παίζει εντός και δεύτερον επειδή τώρα έχει στόχο, ενώ στο Eurocup ήταν ήδη αποκλεισμένη και αδιάφορη. Η Ζενίτ έχει την ικανότητα να σκοράρει πάλι πάνω από 90 με μεγάλη άνεση αφού τα κατάφερε και απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, όσο μεγάλο όριο κι αν προσφέρεται, το Over 177.5 είναι φαντάζει ως μια καλή επιλογή.

Ντέρμπι το Αρμάνι – Σάσαρι
Η Αρμάνι κατάφερε να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας πετυχαίνοντας δύο πολύ δύσκολες νίκες, στον προημιτελικό της Πέμπτης επικράτησε με 77-75 της Μπρίντιζι με καλάθι του Μάτσβαν στη λήξη του αγώνα και στο χθεσινό ημιτελικό νίκησε 84-87 την Εμίλια, αφού κατάφερε να ανατρέψει στο τελευταίο πεντάλεπτο το προβάδισμα που διατηρούσε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα η αντίπαλός της. Η δεύτερη φιναλίστ είναι η Σάσσαρι που μετά το 68-69 επί της Αβελίνο στον προημιτελικό, χθες νίκησε 77-70 την «πρωτάρα» Μπρέσια επίσης με ανατροπή, αφού στο ημίχρονο βρέθηκε πίσω με 33-39. Το 2015 η Σάσσαρι είχε «πετάξει» έξω την Αρμάνι από το Final-4 του Μιλάνου με νίκη στους «4» της διοργάνωσης, φέτος θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον τίτλο μετά από δυο χρόνια με αντίπαλο την κορυφαία ιταλική ομάδα στην ουδέτερη έδρα του Ρίμινι. Η Αρμάνι δεν έχει παίξει καλά στο κύπελλο αν και τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση μετά το άθλιο διάστημα στο οποίο υπέστη τις συνεχόμενες νίκες στην Euroleague. H Σάσσαρι από την πλευρά της βρίσκεται στην κορυφαία αγωνιστική κατάσταση της σεζόν με 11 νίκες στα τελευταία 13 παιχνίδια, με μοναδικές ήττες εκείνες από Μπεσίκτας για το Champions League και Μπρέσια για την ιταλική λίγκα. Το σημαντικότερο στοιχείο δεν είναι οι νίκες αλλά ο «χαρακτήρας» που βγάζει στο παρκέ, με ισχυρή άμυνα όταν χρειαστεί και ανατροπές όταν χρειαστεί, όπως δηλαδή έχει κάνει στο Ρίμινι εναντίον των Αβελίνο και Μπρέσια. Στο ένα παιχνίδι που οι δυο ομάδες κοντραρίστηκαν φέτος για την ιταλική λίγκα, η Αρμάνι είχε νικήσει 86-77 με την διαφορά να αυξάνει στους 9 πόντους στο τελευταίο δίλεπτο, μια χρονική περίοδο όπου η Σάσσαρι δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα συνολικά να συμπληρώσει επτά σερί ήττες σε Ιταλία και Champions League. Σήμερα η Σάσσαρι είναι στα κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση για να διεκδικήσει στα ίσια τον τίτλο, οι παίκτες της αγωνίζονται με περίσσιο πάθος, σε αντίθεση με εκείνους της Αρμάνι, επομένως το Σάσσαρι με +6.5 θα αποτελέσει την τρίτη μας επιλογή.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Dooku