ΜΑΛΑΓΑ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ
ΡΕΑΛ        64-79
Χιπούσκοα    89-73

Ανανεωμένη φέτος η Μάλαγα που έχει μια από τις πιο δύσκολες έδρες στην Ισπανία με 12000 διαρκείας. Η Μάλαγα με τις μεγάλες αλλαγές φέτος που  θέλει χρόνο για να βρει χημεία φυσικά αλλά αφήνει υποσχέσεις. Με την Ρεάλ πάλεψε και την αδικεί σαφώς η διαφορά που είναι πλασματική αφού προηγήθηκε με 26-31, βρέθηκε πίσω με ένα 17-4 (40-39, 57-43), αλλά με ένα δικό της 14-1 (!) μείωσε στον πόντο και 58-57 στο 33′. Εκεί κατέρρευσε όμως με ένα 12-0 (70-57) και τέλος. Η Μπανταλόνα είναι μέτρια ομάδα σαν ρόστερ και ας ξεκίνησε καλά. Σε ένα ματς με την Χιπούσκοα που μετά το 18-24 και 38-35 έκανε το 53-39 με ένα 15-4 και στην συνέχεια δεν είχε πρόβλημα. Καλή ψυχολογία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μάλαγα εύκολα λογικά κερδίζει αφού έχει έδρα αλλά και ποιότητα. Οριακός άσος με το -9 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, το βάζουμε στις δεύτερες επιλογές μας

ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ
ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ        73-89
Τενερίφη        101-86

Η Χιπούσκοα περιμένουμε φέτος να έχει πολλά προβλήματα  παρά την δυνατή της έδρα και δεν έχει καμία σχέση με την περσινή τρομερή ομάδα μην ξεχνάμε αφού είναι αισθητά αποδυναμωμένη. Με την Μπανταλόνα έκανε πολύ μέτρια εμφάνιση αν και μπήκε καλά με 18-24 και κρατήθηκε στο 38-35 αλλά μετά έγινε το 53-39 με ένα 15-4 και δεν αντέδρασε ποτέ. Έψαχνε ένα ψηλό. Η Εστουδιάντες πήρε και τον έμπειρο πόιντ Τζος Φίσερ αλλά γενικά είναι μια μέτρια ομάδα που παίζει στην ACB μην ξεχνάμε από το παράθυρο αφού είχε υποβιβαστεί! Παρόλα αυτά ήταν εκπληκτική με την Τενερίφη και έκανε  απρόσμενα περίπατο αν και προσέχουμε ότι στην άμυνα δέχθηκε 15τρ! Άρα η άμυνά της δεν δούλεψε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μικρό προβάδισμα απλά η έδρα αλλά μιλάμε για μέτριες ομάδες. Ντέρμπι και σωστοί οι 4π. Δεν αξίζει κάτι.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ    59-65
Βαγιαδολίδ        71-78

Το ντέρμπι της αγωνιστικής και από άσχημο ξεκίνημα και οι δύο ομάδες. Η Μπιλμπάο της ελληνικής παροικίας με Κατσικάρη, Βασιλειάδη, Ζήση ήταν κακή στα Κανάρια νησιά με την Γκραν Κανάρια. Έχανε με 40-29 και πέρασε με 56-57 στο 37′ παρά τα 3/22τρ αλλά εκεί δέχθηκε ένα 8-0 (64-57) και έχασε και εύκολα. Δυνατή έδρα,  ανέτοιμη και χωρίς χημεία και ισορροπία ακόμα αλλά ξέρει να παίρνει τέτοια ματς παίζοντας με τσαμπουκά. “Μπορούμε την νίκη”, λέει ο Κατσικάρης.

Η Μπαρτσελόνα έπεσε θύμα όχι έκπληξης αλλά βόμβας από την Βαγιαδολίδ και μάλιστα μέσα στην έδρα της! Και σε ένα ματς περιπάτου λογικά και προπόνησης  που προηγήθηκε με 46-32 στο 24′ αλλά δέχθηκε ένα απίστευτο 3-20(49-52) και έχασε και εύκολα από την Βαγιαδολίδ που είναι φαβορί για Α2 και λίγες μέρες έφαγε εντός 100π από την Ρεάλ! Κάκιστη χημεία και δεν είναι δικαιολογία η απουσία των αμφίβολων και πάλι αρχηγού της Ναβάρο και του Γιασικεβίτσιους (μάλλον γυρίζει) καθώς μιλάμε για πλήρη ομάδα και την πρωταθλήτρια. Έχει χάσει την μπάλα ο κόουτς Πασκουάλ που δείχνει πολύ λίγος για τέτοιο καράβι. Βαρύ κλίμα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κλασικό ντέρμπι και όλα ανοιχτά και για την νίκη. Και να παίξει ο Ναβάρο πάμε με τον άσο με +4 στην έδρα στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Αν δεν παίξει μάλιστα η απόδοση είναι λάθος.

ΜΑΝΡΕΣΑ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ
ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ        78-83
Μπιλμπάο        65-59

Η Μανρέσα είναι η κλασική και φέτος Μανρέσα, μια μικρομεσαία ομάδα που με την εμπειρία, τον τσαμπουκά, την άμυνα και την έδρα παίρνει τα ματς που θέλει. Με την Ομπραντόιρο αν και έχανε και με διψήφιες διαφορές, μείωσε  74-73 στο 37′ αλλά δεν είχε καλές επιλογές στην επίθεση. Η Γκραν Κανάρια παρά τις απουσίες της έδειξε και πάλι πόσο σκληρή και δουλεμένη ομάδα είναι και νίκησε με την άμυνα της που είναι και φέτος από τις καλύτερες στην Ισπανία δίκαια την Μπιλμπάο. Βέβαια στην επίθεση προβληματίζει και φέτος. Με την Μπιλμπάο αν και προηγήθηκε με 40-29 κόλλησε επιθετικά που έχει αδυναμίες και έχανε με 56-57 στο 37′ αλλά εκεί έκανε ένα 8-0 (64-57) και καθάρισε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι και ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όλα ανοιχτά. Στο κουπόνι του ΟΠΑΠ λίγο προς διπλό αλλά δεν το ποντάρουμε.

ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ – ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ        65-93
Μανρέσα        83-78

Η Φουενλαμπράδα έχει μια από τις πιο δύσκολες έδρες στην Ισπανία . Πάντως αν και δεν την περιμένουμε τόσο δυνατή φέτος, μας απογοήτευσε με την εικόνα της στην Βαλένθια που διασύρθηκε ουσιαστικά αφού δεν πάλεψε καθόλου και δέχθηκε 15/27τρ χάνοντας αμαχητί, πράγμα σπάνιο για αυτή την ομάδα. Θέλει να συνέλθει. Η Ομπραντόιρο πήρε μεγάλη νίκη με την δύσκολη Μανρέσα χωρίς να εντυπωσιάσει και παρά τα μόλις 2/10τρ. Έχασε διαφορά 10π και καθάρισε το ματς στο τέλος καθώς ήταν 74-73 στο 37′! Πονηρή ομάδα και εκτός με την άμυνα, αλλά δεν έχει βάθος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ίδιο επίπεδο και η έδρα θα παίξει ρόλο σαφώς. Λίγο προς διπλό και το βάζουμε με τους 5,5π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ μόνο σε δελτία με πολλές επιλογές καθώς όλα είναι πιθανά και σε νίκη και σε χάντικαπ.

ΜΟΥΡΘΙΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Σεβίλλη        77-93
Φουενλαμπράδα        93-65

Η Μουρθία αν και ομάδα έδρας με στόχο την παραμονή απλά πήρε πολύ μεγάλο διπλό με περίπατο μάλιστα μέσα στην Σεβίλλη και σε μια πολύ δύσκολη έδρα παίζοντας και γρήγορο μπάσκετ. Πολύ καλή ψυχολογία. Δεν μας παρασέρνει πάντως. Η Βαλένθια παρά τις αλλαγές έχει καλή ομάδα και δουλεμένη. Με 15/27τρ(!) διέλυσε την Φουενλαμπράδα απρόσμενα τόσο εύκολα καθώς και αυτή είναι ομάδα με πρόβλημα στην επίθεση για το επίπεδό της αλλά πολύ δυνατή άμυνα. Από τα ματς που πρέπει να παίρνει και με την εμπειρία της για να μπορέσει να μπει τετράδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβάδισμα καθαρά στην Βαλένθια αλλά όχι εύκολα. Πάντως το διπλό το βάζουμε σε δεύτερες επιλογές μας σαν ποιότητα της Βαλένθια.

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ – ΣΕΒΙΛΛΗ
ΣΑΡΑΓΟΣΑ        75-88
Μουρθία        77-93

Κάχα Λαμποράλ είναι πάντα μια ομάδα με υψηλές φιλοδοξίες και στόχο ακόμα και τον τίτλο αλλά πάλι φάνηκε ανέτοιμη και ασύνδετη σε αρχή σεζόν και προβλημάτισε έντονα έχοντας πάντως και δικαιολογίες με εκτός τους βασικούς Λάμπε, Μ. Μπιέλιτσα και Πλάις. Αλλά και πάλι έχει καλό ρόστερ! Στην Σαραγόσα έπαθε μπλακ άουτ για 8΄που πέτυχε ένα πόντο και το 56-60 υπέρ της στο 27′ έγινε 69-61 με ένα επιμέρους 13-1 στο 35′ και τέλος! Η Σεβίλλη ήταν ακόμα πιο τραγική με την Μουρθία και έχασε αμαχητί εντός καθώς με τον Ρενέσες πλέον στον πάγκο φέτος δεν παίζει και άμυνα που πέρσι έπαιρνε τα ματς με τον τρόπο αυτό και την εμπειρία. Πολύ κακή εικόνα. Απογοήτευση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κάχα εύκολα λογικά και προς άσο με -8 αλλά έχει απουσίες και το βάζουμε σε δεύτερες επιλογές μας.