ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ

Προπονητής: Βέλιμιρ Περάσοβιτς (από Γενάρη 2012)
ΗΡΘΑΝ: Ντοελμάν (φόργουορντ, 17 π, 5 ρ, Μανρέσα), Ρίμπας (πλέι μέικερ, 6 π, 2 ας, Κάχα Λαμποράλ), Κέσελι (φόργουορντ, 4 π, 2 ρ, Ολυμπιακός). Ντούμπλεβιτς (φόργουορντ, 11 π, 5 ρ, Μπουντούτσνοστ), Κελάτι (περιφερειακός, 10 π, 2 ρ, Κίμκι),
ΕΦΥΓΑΝ: Νιούλει (περιφερειακός, 7 π, 2 ρ, Γκραν Κανάρια), Τακουάν Ντιν (περιφερειακός, 3 π, 1 ρ, Αλιάγα), Ογκλίβι (σέντερ, 5 π, 3 ρ, Μπάμπεργκ), Κλαβέρ (φόργουορντ, 10 π, 5 ρ, Πόρτλαντ), Ντε Κολό (πλέι μέικερ, 13 π, 4 ας, Σαν Αντόνιο), Μέντλει (φόργουορντ, 12 π, 5 ρ, Μακάμπι), Κελάτι (περιφερειακός, 10 π, 2 ρ, Κίμκι),

ΦΙΛΙΚΑ
Μπαρτσελόνα        68-66
Μανρέσα        75-74   
Σεβίλλη            80-68   
Μπαρτσελόνα        63-77 (Σούπερ Καπ)

ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ
Προπονητής: Πορφίριο Φίσας (από 2012)
ΗΡΘΑΝ: Γκλαντίρ (περιφερειακός, 10 π, 3 ρ, Μανρέσα), Γκαρσία (φόργουορντ, 12 π, 7 ρ, Φόρτ Γουέιν NBDL), Φελντέιν (περιφερειακός, 18 π, 4 ρ, Μπρεογκάν)
ΕΦΥΓΑΝ: Μπλάνκο (περιφερειακός, 8 π, 3 ρ, Τενερίφη), Χολ (φόργουορντ, 5 π, 2 ρ), Τζόζεφ (σέντερ, 5 π, 3 ρ, Πάλμα)

ΦΙΛΙΚΑ
Μπιλμπάο        83-74
Σεβίλλη            93-77
Παρτίζαν        89-64

Την Βαλένθια την είδαμε και στο πρόσφατο Σούπερ Καπ που κοντράρισε την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα για 37′ αλλά δεν άντεξε στον ημιτελικό. Έμεινε ο Περάσοβιτς στον πάγκο, δεν ξόδεψε πολλά χρήματα και θέλει μια καλή πορεία με την εμπειρία της βασικά και την καλή της έδρα για να μπει στην τετράδα. Ομάδα που έχει καλό ρόστερ σχετικά αλλά τρέχει να καλύψει(;) και το κενό του τραυματία Κελάτι. Μεγάλες απώλειες λόγω ΝΒΑ με τους βασικότατους Ντε Κολό – Κλαβέρ και τον Μέντλεϊ που πήγε στην Μακάμπι. Καλές μεταγραφές με τους Ρίμπας, Κέσελι. Λίγο χειρότερη ίσως από πέρυσι σε ποιότητα αλλά θα έχει καλή πορεία. Κολλάει πάντως στο σκορ κάπως.

Η Φουενλαμπράδα έχασε βασικά στελέχη από πέρσι στο τέλος μάλιστα με τελευταίο τον σκόρερ Πένι. Πέρυσι μάλιστα κινδύνεψε σοβαρά και με υποβιβασμό. Έκανε λίγες κινήσεις με καλύτερη μεταγραφή αυτή του περιφερειακού Γκλαντίρ από την Μανρέσα. Δεν είχε και άλλες μεγάλες απώλειες πλην του Μπλάνκο. Πάντως έχει κρατήσει κορμό της και έτσι με την εμπειρία και την σκληρή έδρα μπορεί να πετύχει κάποιες καλές νίκες και να μείνει στην κατηγορία εύκολα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βαλένθια είναι πιο ποιοτική και πλήρης και με την έδρα εύκολα ή δύσκολα θα νικήσει. Πάντως με τους 8,5 π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ δεν μπλέκουμε καθώς είναι οριακό και θα έχουμε μάλλον μια σχετικά άνετη νίκη της Βαλένθια.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ

Προπονητής: Χοσέ Λουίς Άμπος (από 2009)
ΗΡΘΑΝ: Νορέλ (σέντερ, 7 π, 5 ρ, Μπανταλόνα), Λόμπαρτ (πλέι μέικερ, 10 π, 3 ας, Αλικάντε), Ρολ (περιφερειακός, 15 π, 6 ρ, Αντβέρπ), Τζόουνς (σέντερ, 15 π, 5 ρ, Γκιλμπόα), Ρούντεζ (φόργουορντ, 12 π, 3 ρ, Τσιμπόνα)
ΕΦΥΓΑΝ: Καμπέζας (πλέι μέικερ, 9 π, 3 ας, Κάχα Λαμποράλ), Ράιτ (περιφερειακός, 15 π, 3 ρ, Τσεντέβιτα), Χετσχάιμερ (σέντερ, 13 π, 7 ρ,), Άρτσιμπαλντ (σέντερ, 5 π, 3 ρ)

ΦΙΛΙΚΑ
Γέιδα        68-72
Μπανταλόνα    70-102
Μάλαγα    82-93
Ομπραντόιρο    68-78
Ρεάλ        64-72 (Σούπερ Καπ)

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ
Προπονητή
ς: Ντούσκο Ιβάνοβιτς (από 2009)
ΗΡΘΑΝ: Ρότσεστι (πλέι μέικερ, 17 π, 4 ας, Λε Μαν), Πλις (σέντερ, 10 π, 6 ρ, Μπάμπεργκ), Κοσέρ (περιφερειακός, 16 π, 4 ας, Σολέ), Καμπέζας (πλέι μέικερ, 9 π, 3 ας, Σαραγόσα)
ΕΦΥΓΑΝ: Ρίμπας (πλέι μέικερ, 6 π, 2 ας, Βαλένθια), Πριγκιόνι (πλέι μέικερ, 5 π, 4 ας, Νέα Υόρκη), Τελέτοβιτς (φόργουορντ, 17 π, 6 ρ, Μπούκλιν)

ΦΙΛΙΚΑ
Λε Μαν        74-76
Σαλόν        70-63
Παρί        69-82
Σολέ        77-79
Μιλάνο        89-85
Μιλάνο        77-75
Μπιλμπάο    74-78

Νέα εποχή αλλά όχι και καλή μάλλον στην Σαραγόσα που είναι ιστορική ομάδα και πέρυσι έκανε και μεγάλες εκπλήξεις διεκδικώντας ακόμα και την είσοδο στα πλέι οφ. Φέτος δείχνει σαφώς αποδυναμωμένη αφού έχασε βασικά στελέχη όπως τον Καμπέζας, τον Χετσχάιμερ και τον Ράιτ. Πήρε παίκτες όπως ο Νορέλ και ο Λόμπαρτ και μέτριους Αμερικανούς αλλά δεν πείθει. Και μας επιβεβαίωσε και στο Σούπερ Καπ που διοργάνωσε όταν έχασε εύκολα από την Ρεάλ στον ημιτελικό. Πρόβλημα και στο σκορ, έχει στήριγμα την πολύ δυνατή της έδρα με 10000 κόσμο.

Η Κάχα Λαμπροάλ παρά την περσινή μεγάλη αποτυχία ειδικά στην ευρωλίγκα, ξεκινά και φέτος με καλά οικονομικά και στόχο ακόμα και τίτλο. Έμεινε παραδόξως στον πάγκο της ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ! Σημαντική η απώλεια του σκόρερ της Τελέτοβιτς που πήγε στο ΝΒΑ όπως και του εξαιρετικού πόιντ Πριτζιόνι. Πήρε στην θέση του τον αμερικανό καλούτσικο Ρότσεστι και τον έμπειρο Καμπέζας. Αλλά το κενό του Τελέτοβιτς δεν το έχει καλύψει. Έμπειρη ομάδα, θα έχει από την αρχή φέτος τον Λάμπε στο σέντερ, γενικά θα είναι από τις πιο δυνατές ομάδες και φέτος και καλό αουτσάιντερ για τελικό! Δυνατή πάντα έδρα. Πέρυσι είχε μεγάλες διακυμάνσεις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κάχα Λαμπροράλ έπαθε ζημιές πέρυσι ειδικά εκτός σε τέτοια ματς. Και δεν ήταν ακόμα έτοιμη στα φιλικά. Αλλά είναι άλλη κλάση, έμπειρη και η Σαραγόσα αποδυναμωμένη. Συνεπώς η Κάχα κερδίζει εύκολα ή δύσκολα. Με τους 4,5π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ βάζουμε και το διπλό καθώς η Κάχα μπορεί να κερδίσει και εύκολα.

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Προπονητής
: Πέντρο Μαρτίνεζ (από 2010)
ΗΡΘΑΝ: Νιούλει (περιφερειακός, 7 π, 2 ρ, Βαλένθια), Σχέιχερ (περιφερειακός, 3 π, 1 ρ, Μακάμπι), Σλόκαρ (σέντερ, 10 π, 6 ρ, Ρόμα), Μπάεζ (φόργουορντ, 10 π, 6 ρ, Μπανταλόνα), Πρέστες (σέντερ, 10 π, 5 ρ, Πιένο Λιθουανίας), Τόλσον (περιφερειακός, 17 π, 3 ας, Αλιάγα)
ΕΦΥΓΑΝ: Σαβανέ (σέντερ, 5 π, 3 ρ, Μπανταλόνα), Ντάουντελ (περιφερειακός, 5 π, 2 ας, Ενισέι), Χάινς (πλέι μέικερ, 12 π, 2 ας, Άρτλαντ), Μπράμος (φόργουορντ, 10 π, 3 ρ, ΠΑΟ)

ΦΙΛΙΚΑ
Βαγιαδολίδ    89-64
Τενερίφη    85-77
Χιπούσκοα    99-85
Τενερίφη    85-80

ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Προπονητής: Φώτης Κατσικάρης (από 2010)
ΗΡΘΑΝ: Βεργίνης (πλέι μέικερ, 8 π, 3 ας, Άρης), Λαμόντ Χάμιλτον (σέντερ, 17 π, 8 ρ, Παρί), Ράκοβιτς (σέντερ, 8 π, 3 ρ, Ζαλγκίρις), Ζήσης (πλέι μέικερ, 5 π, 3 ας, Σιένα), Πίλεπις (περιφερειακός, 15 π, 3 ας, Σιρόκι), Μοερμάν (σέντερ, 12 π, 6 ρ, Νανσί),
ΕΦΥΓΑΝ: Μπλουμς (περιφερειακός, 10 π, 3 ρ, Λιέτουβος), Μπάνιτς (φόργουορντ, 12 π, 4 ρ, Ουνίξ), Μαυροειδής (σέντερ, 4 π, 3 ρ, Ολυμπιακός), Ντ ορ Φίσερ (σέντερ, 8 π, 5 ρ, Ντόνετσκ), Τζος Φίσερ (πλέι μείκερ, 4 π, 1 ας,), Τζάκσον (πλέι μέικερ, 10 π, 4 ας, ΤΣΣΚΑ),

ΦΙΛΙΚΑ
Φουενλαμπράδα        74-83
Μουρθία        90-75
Χιπούσκοα        78-65
Κάχα Λαμποράλ    78-74

Από τις πιο έμπειρες ομάδες η Γκραν Κανάρια που δεν έχει όμως καλή πορεία τα τελευταία χρόνια καθώς έχει ρίξει το μπάτζετ και πέρυσι κινδύνεψε και με υποβιβασμό. Ο έμπειρος Μαρτίνεζ μένει πάντα στον πάγκο και η ομάδα θα στηρίζεται στην έδρα και την άμυνα αλλά πάλι μάλλον θα έχει και μια από τις χειρότερες επιθέσεις! Πήρε έμπειρους παίκτες όπως οι Σλόκαρ, Μπάεζ, Νιούλει και αν της βγει ο ταλαντούχος αμερικανός Σχέιχερ στην περιφέρεια θα βρει λύσεις. Σημαντική η απώλεια του Μπράμος αλλά και του Χάινς. Ίδιο επίπεδο βασικά με πέρυσι και ομάδα έδρας με πρόβλημα στο σκορ.

Η Μπιλμπάο θα είναι και φέτος ελληνική παροικία και ας έφυγε για τον Ολυμπιακό ο Μαυροειδής. Καθώς ο Φώτης Κατσικάρης έμεινε τελικά στον πάγκο και μετά τον Βασιλειάδη που παρέμεινε, ήρθαν ο Ζήσης και ο Βεργίνης. Η ομάδα έχει πάντα καυτή έδρα και πολύ κόσμο, είναι δυνατή οικονομικά και θέλει να μπει στην τετράδα. Έχει φτιάξει πλέον χαρακτήρα και έχει αποκτήσει εμπειρία. Έχασε τους Μπάνιτς, Ντ Ορ Φίσερ, Τζάκσον και Μπλουμς πάντως που είναι η μισή και βάλε περσινή πεντάδα και άρα θα θέλει χρόνο μέχρι να βρει χημεία και ισορροπίες. Πήρε Ζήση, Ράκοβιτς, Μοερμάν. Ιδιο επίπεδο με πέρυσι στην αρχή θα έχει διακυμάνσεις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στην Ισπανία δεν υπάρχει εύκολη έδρα. Η Μπιλμπάο είναι πιο ποιοτική και καλύτερη αλλά η Κανάρια έχει την έδρα και την άμυνα και θα παίξει με τσαμπουκά. Μικρό προβάδισμα η Μπιλμπάο αλλά το ματς είναι ανοιχτό αφού είναι και πρεμιέρα και δεν έχουμε σαφή εικόνα της Κανάρια και η Μπιλμπάο έχει αλλαγές. Επειδή έχει πολλές απουσίες η γηπεδούχος πάμε με το διπλό της Μπιλμπάο.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ
Προπονητής
: Τάιους Βιντορέτα (από Αλικάντε)
ΗΡΘΑΝ: Τάιους Βιντορέτα (προπονητής, Αλικάντε),Ίνγκλις (περιφερειακός, 8 π, 2 ρ, Σεβίλλη), Κούριτς (περιφερειακός, 13 π, 4 ρ, Λούισβιλ), Μπερνς (σέντερ, 9 π, 6 ρ, Αλικάντε)
ΕΦΥΓΑΝ: Ντρίσεν (σέντερ, 4 π, 2 ρ, Αντβέρπ), Χιμένεθ (φόργουορντ, 8 π, 3 ρ, Μάλαγα), Ουίλι Ντιν (πλέι μέικερ, 10 π, 3 ας, Χιμίκ), Σίμονς (σέντερ, 8 π, 3 ρ, Μπρίντεζι), Λόφτον (πλέι μέικερ, 13 π, 3 ας, Χιποούσκοα)

ΦΙΛΙΚΑ
Μουρθία        77-68
Ρεάλ            75-78
Σεβίλλη            88-87
Ρεάλ            60-71

ΤΕΝΕΡΙΦΗ
Προπονητής
: Αλεξάντρο Μαρτίνεζ (από 2005)
ΗΡΘΑΝ: Ουρίζ (πλέι μέικερ, 5 π, 3 ας, Βαγιαδολίδ), Σέκουλιτς (σέντερ, 8 π, 6 ρ, Μουρθία), Μπλάνκο (περιφερειακός, 8 π, 3 ρ, Φουενλαμπράδα)
ΕΦΥΓΑΝ: Σάμπατ (περιφερειακός, 9 π, 4 ρ, Αλικάντε)

ΦΙΛΙΚΑ
Γκραν Κανάρια        77-85
Γκραν Κανάρια        80-85

H Eστουδιάντες είναι μια ιστορική ομάδα αλλά σε κάθετη πτώση τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τον περσινό της υποβιβασμό! Όμως από το παράθυρο έμεινε στα μεγάλα σαλόνια λόγω της αδυναμίας ομάδων που ανέβηκαν από την Α 2. Η Εστουδιάντες έχει πάντως δυνατή έδρα και 10000 διαρκείας κάθε σεζόν! Νέος προπονητής από την Αλικάντε ο έμπειρος Τάιους Βιντορέτα, αλλά έκανε ελάχιστες κινήσεις όπως η απόκτηση του καλού Ίνγκλις. Ομάδα και πάλι μέτρια, θα στηριχθεί στην έδρα και την άμυνα, πρόβλημα στο σκορ. Κενά ακόμα και δεν συμπληρώνει καν δωδεκάδα!

Από την άλλη η Τενερίφη είναι νεοφώτιστη στην Α 1 και με ελληνικό ενδιαφέρον καθώς παίζει ο πατρινός φόργουορντ-σέντερ Φώτης Λαμπρόπουλος! Η νησιώτικη ομάδα που αρχικά είχε οικονομικά προβλήματα αν και πρωταθλήτρια της Α 2 για να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής. Έτσι αρχικά θα έμενε εκτός και πήραν άλλες ομάδες την θέση της αλλά βρήκε χρήματα στο τέλος και πήρε την θέση της Αλικάντε που είχε τα δικά της οικονομικά θέματα και δήλωσε τελικά αδυναμία συμμετοχής! Ο Αλεξάντρο Μαρτίνεζ είναι στον πάγκο από το 2005 και δεν είχε απώλειες πλην του Σάμπατ. Πολύ καλές κινήσεις με Μπλάνκο και Σέκουλιτς και λογικά δεν έχει άσχημο ρόστερ για το επίπεδό της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Εστουδιάντες λόγω έδρας και εμπειρίας έχει προβάδισμα αλλά είναι μέτρια ομάδα με κενά ακόμα. Η Τενερίφη έχει φτιάξει καλό ρόστερ και είναι δεμένη και πιο έτοιμη και έχει την ευκαιρία της για μεγάλο διπλό στην πρεμιέρα. Ντέρμπι, η Τενερίφη μπορεί και καθαρή νίκη και συνεπώς θεωρώ λάθος το +9 της Τενερίφης καθώς είναι ματς για 5-6π το πολύ και βαριά… Συνεπώς αξίζει δυνατά το διπλό στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ
Προπονητής
: Τσάβι Πασκουάλ (από 2009)
ΗΡΘΑΝ: Τοντόροβιτς (φόργουορντ, 3 π, 1 ρ, Μπανταλόνα), Τζαβάι (σέντερ, 12 π, 5 ρ, Ουνίξ), Αρμπίνες (περιφερειακός, 3 π, 1 ρ, Μάλαγα), Γιασικεβίτσιους (πλέι μέικερ, 7 π, 3 ας, ΠΑΟ), Τόμιτς (σέντερ, 8 π, 5 ρ, Ρεάλ)
ΕΦΥΓΑΝ: Ν Ντονγκ (σέντερ, 8 π, 4 ρ, Γαλατά), Έντσον (φόργουορντ, 8 π, 3 ρ, Ουνίξ), Πέροβιτς (σέντερ, 3 π, 3 ρ, Μάλαγα), Βάσκεζ (φόργουορντ, 6 π, 3 ρ, Μάλαγα)

ΦΙΛΙΚΑ
Βαλένθια        66-68
Ακαντέμικα        71-69
Παναθηναϊκός        85-80
Βαλένθια        77-63 (Σούπερ Καπ)
Ρεάλ            84-95 (Σούπερ Καπ)

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ
Προπονητής
: Ρομπέρτο Γκονζάλεζ (από πέρυσι μέσο σεζόν προήχθη από βοηθός)
ΗΡΘΑΝ: Τρίκποβιτς (περιφερειακός, 7 π, 2 ας, Μάλαγα), Ρουίζ (σέντερ, 5 π, 2 ρ, Γρανάδα), Ο Λίρι (φόργουορντ, 11 π, 7 ρ, Παλέντσια), Γκριμάου (περιφερειακός, 8 π, 2 ρ, Μουρθία)
ΕΦΥΓΑΝ: Τουρέ (σέντερ, 8 π, 4 ρ, Ορτέζ), Πόρσαρντ (σέντερ, 5 π, 3 ρ), Σονσέκα (σέντερ, 4 π, 3 ρ), Ντιμάς (περιφερειακός, 8 π, 2 ας, Μπουργκ), Αναγκόνιε (φόργουορντ, 5 π, 2 ρ, Μπούργκος), Σονγκάιλα (φόργουορντ, 10 π, 4 ρ, Ντόνετσκ), Γκαρθία (περιφερειακός, 10 π, 2 ας, Λιμπερτάδ), Ούντριχ (περιφερειακός, 5 π, 2 ας), Ουρίζ (πλέι μέικερ, 5 π, 3 ας, Τενερίφη)

ΦΙΛΙΚΑ
Γκραν Κανάρια        64-89
Χιπούσκοα        65-89
Σεβίλλη            67-95

Την Μπαρτσελόνα την είδαμε στο πρόσφατο Σούπερ Καπ και φάνηκαν με το καλημέρα οι αδυναμίες της. Η πρωταθλήτρια ανανέωσε στον πάγκο τον μέτριο πάντως για τέτοιο επίπεδο Πασκουάλ και έχασε το Σούπερ Καπ εύκολα από την Ρεάλ έχοντας πάντως δικαιολογία την απουσία του αρχηγού και σκόρερ Ναβάρο. Ομάδα που έκανε αλλαγές χάνοντας Έντσον, Βάσκεζ, Ν Ντονγκ, Πέροβιτς και πήρε στο σέντερ Τζαβάι και Τόμιτς (καλές λύσεις) και τον Γιασικεβίτσιους. Θα στηριχθεί και πάλι στην εμπειρία, χημεία και άμυνα. Αλλά επιθετικά όπως και πέρυσι βαρόμετρο θα είναι ο Ναβάρο και θα έχει αδυναμίες! Φαβορί μαζί με την Ρεάλ για τον τίτλο σαφώς.

Η Βαγιαδολίδ υποβιβάστηκε πέρυσι αλλά παίζει και πάλι στην Α 1 μετά από αδυναμία των ομάδων που είχαν ανέβει αλλά και μετά από πιέσεις καθώς αρχικά απορρίφθηκε η εκ νέου συμμετοχή της λόγω και πάλι οικονομικών αδυναμιών. Η ομάδα γενικά και πάλι θα είναι πολύ μέτρια. Πάντως έκανε μια εξαιρετική κίνηση με την απόκτηση του έμπειρου Τρίπκοβιτς αλλά και του Γκριμάου, ενώ τελευταία στιγμή πήρε άλλους δύο αμερικανούς. Θα θέλει χρόνο για να φτιάξει χημεία και γενικά θα είναι επιτυχία να μείνει στην κατηγορία αφού παραμένουν οι οικονομικές δυσκολίες και το ρόστερ της είναι με κενά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπαρτσελόνα περίπατο με την Βαγιαδολίδ να μην έχει ακόμα συμπληρώσει καν το ρόστερ της. Συνεπώς πάμε με τον άσο έστω και με -20 αφού δύσκολα η Βαγιαδολίδ θα βάλει 60π. Βέβαια με τέτοια χάντικαπ δεν πάμε πολύ δυνατά. Απλά άσος σε κάποια δελτία μας.

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΜΟΥΡΘΙΑ
Προπονητής
: Αΐτο Ρενέσες (από Μάλαγα)
ΗΡΘΑΝ: Χόλαντ (περιφερειακός, 14 π, 4 ρ, Ρουάν), Μπάκμαν (φόργουορντ, 14 π, 7 ρ, Τόφας), Άσμπουρι (περιφερειακός, 18 π, 7 ρ, Νετάνια)
ΕΦΥΓΑΝ: Ίνγκλις (περιφερειακός, 8 π, 2 ρ, Εστουδιάντες), Ουρτασάν (περιφερειακός, 10 π, 2 ας, Μάλαγα), Καλογουέι (περιφερειακός, 12 π, 3 ρ, Μάλαγα), Πολ Ντέιβις (σέντερ, 17 π, 7 ρ, Κίμκι), Γκιγιέμ Ρούμπιο (σέντερ, 5 π, 3 ρ, Χιπούσκοα)

ΦΙΛΙΚΑ
Μάλαγα        53-65
Εστουδιάντες        87-88
Φουενλαμπράδα        77-93
Βαλένθια        68-80
Βαγιαδολίδ        95-67
Μπανταλόνα        78-74

ΜΟΥΡΘΙΑ
Προπονητής
: Όσκαρ Κιντάνα (από Φλεβάρη 2012)
ΗΡΘΑΝ: Γκάτενς (περιφερειακός, 15 π, 4 ρ, Αϊόβα Στέιτ), Τίλι (σέντερ, 10 π, 4 ρ, Βιλερμπάν), Αντέλο (σέντερ, 15 π, 8 ρ, Καθέρες), Ράγκλαντ (πλέι μέικερ, 13 π, 4 ας, Ουτσιτά NCAA), Λιούις (σέντερ, 15 π, 13 ρ, Τούλσα NBDL), Μπέρνι Ροντρίγκεζ (περιφερειακός, 5 π, 2 ρ, Μάλαγα)
ΕΦΥΓΑΝ: Γκριμάου (περιφερειακός, 8 π, 2 ρ, Βαγιαδολίδ), Σέκουλιτς (σέντερ, 8 π, 6 ρ, Τενερίφη),
Ντούμπι (πλέι μέικερ, 8 π, 2 ας, Κίνα), Ριβέρο (πλέι μέικερ, 5 π, 2 ας, Λουκεντούμ), Ογκουστίν (σέντερ,13 π, 8 ρ, Κίμκι)

ΦΙΛΙΚΑ
Εστουδιάντες        68-77
Ομπραντόιρο        77-75
Μάλαγα        73-66
Μπιλμπάο        75-90

Νέα εποχή στην Σεβίλλη που τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε αλλά δεν έφτανε στην υπέρβαση και έτσι έφυγε από τον πάγκο της ο Χουάν Πλάθα και στην θέση του ήρθε η παλιά καραβάνα Αΐτο Ρενέσες ! Που πάντως είναι άλλης φιλοσοφίας από την εικόνα που είχαμε για την Σεβίλλη με την σκληρή της άμυνα αφού ο Ρενέσες παίζει φουλ επίθεση. Γενικά πάντως η ομάδα δείχνει να έχει αποδυναμωθεί καθώς έχασε τον καλυτερό της παίκτη, τον σέντερ Πολ Ντέιβις και ακόμα και τους σκόρερ Ίνγκλις και Καλογουέι. Οι αμερικανοί που ήρθαν από μέτριες λίγκες μάλιστα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Δυνατή έδρα.

Η Μουρθία πέρσι σώθηκε με δυσκολία και φέτος φυσικά δεν αλλάζει στόχους αφού δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να παρουσιάσει. Πήρε πάντως τον έμπειρο Μπέρνι Ροντρίγκεζ από την Μάλαγα και θα είναι ο ηγέτης της και μαζί και αμερικανούς από κολλέγια με περγαμηνές πάντως. Έχασε τους βασικούς της ψηλούς αλλά σε γενικές γραμμές αν της βγουν οι αμερικανοί της θα είναι στο ίδιο επίπεδο ή και καλύτερη ακόμα. Θα στηρίζεται στην έδρα της ενώ πλέον έχει και εμπειρίες και θέλει προσοχή και εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σεβίλλη αλλάζει φέτος και πρέπει να την δούμε. Η Μουρθία είναι πονηρή και σκληροτράχηλη ομάδα και θα παλέψει. Αλλά κολλάει επιθετικά. Η Σεβίλλη μάλλον κερδίζει αλλά εμείς βλέποντας σκληρό ματς πάμε με το διπλό με +8 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ – ΜΑΝΡΕΣΑ
Προπονητής
: Φερνάντεζ Μόντσο (από 2011)
ΗΡΘΑΝ: Μπούφορντ (φόργουορντ, 15 π, 4 ρ, Οχάιο), Ντιούαρ (περιφερειακός, 10 π, 2 ρ, Αλικάντε), Χάμελ (φόργουορντ, 15 π, 7, Περντιού), Μεγί (σέντερ, 10 π. 7 ρ, Αντβέρπ)
ΕΦΥΓΑΝ: Μπουλφόνι (πλέι μέικερ, 5 π, 2 ας, Ατένας), Ουάσιγκτον (πλέι μέικερ, 7 π, 3 ας, Νετάνια), Λάσμε (σέντερ, 12 π, 5 ρ, ), Ερέ (περιφερειακός, 8 π, 3 ρ, Βαρέζε)

ΦΙΛΙΚΑ
Ρεάλ            60-86
Μουρθία        75-77
Σαραγόσα        78-68

ΜΑΝΡΕΣΑ
Προπονητής
: Ζαν Ποσαρνάου (από 2007)
ΗΡΘΑΝ: Ντε Βρίες (περιφερειακός, 12 π, 3 ας, Μάλαγα), Ράμσντελ (σέντερ, 12 π, 5 ρ, Γέιδα), Άρκο (περιφερειακός, 10, 2 ρ, Μελίλα), Λάρσεν (σέντερ, 7 π, 4 ρ, Βαερλόουζ), Αρτεάγκα (σέντερ, 11 π, 7 ρ, Μενόρκα)
ΕΦΥΓΑΝ: Ντοελμάν (φόργουορντ, 17 π, 5 ρ, Βαλένθια), Γκλαντίρ (περιφερειακός, 10 π, 3 ρ, Φουενλαμπράδα)

ΦΙΛΙΚΑ
Βαλένθια        74-75
Μάλαγα        55-69

Η Ομπραντόιρο πέρυσι έμεινε με άνεση στην κατηγορία με την εξαιρετική χημεία αλλά και άμυνα. Λογικά και φέτος θέλει μια άνετη παραμονή. Έχασε τους Ουάσιγκτον και Λάσμε που είναι βασικά στελέχη και πήρε νέους αμερικανούς από κολλέγια όπως οι Μπούφορντ και Χάμελ αλλά και τον καλό Ντιούαρ από την Αλικάντε. Γενικά δείχνει ότι θα έχει ίδια φιλοσοφία και χημεία με πέρυσι αφού δεν άλλαξε και προπονητή.

Η Μανρέσα είναι πάντα η κλασική Μανρέσα. Μια ομάδα μικρομεσαία αλλά με τεράστια εμπειρία που κάθε χρόνο ξεκινά με χαμηλότατο μπάτζετ και μετριότατο έως κακό ρόστερ, αλλά κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα. Γενικά παίζει με τσαμπουκά και άμυνα. Ομάδα που αποφεύγει παραδοσιακά τους πολλούς ξένους και έχει εξαιρετική χημεία πάντα. Πέρσι έφτασε να διεκδικεί ακόμα και πλέι οφ. Μόλις ένας αμερικανός φέτος και γενικά ομάδα με πρόβλημα στο σκορ. Ειδικά καθώς έχασε τους βασικούς πάντως και σκόρερ της Ντοελμάν και Γκλαντίρ. Πονηρή εκτός με την άμυνα και την εμπειρία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σκληρό ματς και χαμηλό σκορ. Πονηρή η Μανρέσα και ας μην αρέσει πάντα αλλά ξέρει να κερδίζει. Δεν έχουμε σαφή εικόνα τους. Αλλά το ματς είναι ανοιχτό με λίγο έδρα απλά. Προτιμάμε στο κουπόνι του ΟΠΑΠ το διπλό με +5 της Μανρέσα σαν καλό σχετικά σημείο.

ΡΕΑΛ – ΜΑΛΑΓΑ
Προπονητής
: Πάμπλο Λάσο (από 2012)
ΗΡΘΑΝ: Ντράπερ (πλέι μέικερ, 15 π, 4 ας, Τσεντέβιτα), Φερνάντεζ (περιφερειακός, 9 π, 3 ρ, Ντένβερ), Σλότερ (σέντερ, 12 π, 7 ρ, Μπάμπεργκ)
ΕΦΥΓΑΝ: Τόμιτς (σέντερ, 8 π, 5 ρ, Μπαρτσελόνα), Σινκλέρ (φόργουορντ, 8 π, 3 ρ, Ντιτρόιτ), Βελίτσκοβιτς (φόργουορντ, 5 π, 3 ρ,)

ΦΙΛΙΚΑ
Ομπραντόιρο        86-60
Εστουδιάντες        78-75
Εστουδιάντες        71-60
Σαραγόσα        72-64 (Σούπερ Καπ)
Μπαρτσελόνα        95-84 (Σούπερ Καπ)

ΜΑΛΑΓΑ
Προπονητής:
Γιασμίν Ρέπεσα (από Τσιμπόνα)
ΗΡΘΑΝ: Πέροβιτς (σέντερ, 3 π, 3 ρ, Μπαρτσελόνα), Βάσκεζ (φόργουορντ, 6 π, 3 ρ, Μπαρτσελόνα), Χιμένεθ (φόργουορντ, 8 π, 3 ρ, Εστουδιάντες), Ουρτασάν (περιφερειακός, 10 π, 2 ας, Σεβίλλη), Γκιστ (σέντερ, 10 π, 6 ρ, Φενέρ), Σίμον (περιφερειακός, 18 π, 5 ρ, ΚΚ Ζάγκρεμπ), Καλογουέι (περιφερειακός, 12 π, 3 ρ, Σεβίλλη), Μάρκους Ουίλιαμς (περιφερειακός, 11 π, 4 ας Ντράγκονς Κίνα), Ζόραν Ντράγκιτς (περιφερειακός, 11 π, 4 ρ, ΚΡΚΑ), Βιντάλ (φόργουορντ, 13 π, 4 ρ, Χιπούσκοα)
ΕΦΥΓΑΝ: Πέιν (φόργουορντ, 5 π, 3 ρ, Πανιώνιος), ), Αρμπίνες (περιφερειακός, 3 π, 1 ρ, Μπαρτσελόνα), Τρίκποβιτς (περιφερειακός, 7 π, 2 ας, Βαγιαδολίδ), Μπέρνι Ροντρίγκεζ (περιφερειακός, 5 π, 2 ρ, Μουρθία), Ρόουλαντ (πλέι μείκερ, 7 π, 2 ας, Ρίγα), Ντάρντεν (περιφερειακός, 8 π, 2 ρ, Ζαλγκίρις), Φιτς (περιφερειακός, 11 π, 2 ας, Στρασβούργο), Φρίλαντ (σέντερ, 15 π, 6 ρ, Πόρτλαντ), Βάλτερς (πλέι μέικερ, 7 π, 2 ας, ), Σινάνοβιτς (σέντερ, 4 π, 3 ρ), Γκαρμπαχόθα (φόργουορντ, 8 π, 3 ρ, σταμάτησε), Ντε Βρίες (περιφερειακός, 12 π, 3 ας, Μανρέσα)

ΦΙΛΙΚΑ
Σεβίλλη            65-53
Μουρθία        66-73
Σαραγόσα        93-82
Μανρέσα        69-55

Η Ρεάλ έχασε πέρυσι τον τίτλο και το Φάιναλ Φορ που δεν πήγε ποτέ στην ευρωλίγκα αλλά κράτησε τον Λάσο στον πάγκο. Και ήδη πήρε με άνεση μάλιστα νικώντας στον τελικό την Μπαρτσελόνα, τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Σούπερ Καπ. Και φέτος η Ρεάλ θα είναι η γνωστή Ρεάλ συν τον Φερνάντεζ που κάνει την διαφορά. Θα είναι μια πολύ νεανική και ενθουσιώδης ομάδα, που θα παίζει εκρηκτικό και επιθετικό μπάσκετ. Θα έχει διακυμάνσεις που θέλει να μειώσει και ελπίζει να παίρνει τα κρίσιμα ματς με την μεγάλη επιστροφή του ηγέτη της ΝΒΑερ Ρούντι Φερνάντεζ ! Πήρε και τους Ντράπερ και Σλότερ και ψάχνει ένα σέντερ καθώς έχασε τον Τόμιτς αλλά και τον Βελίτσκοβιτς. Μαζί με την Μπάρτσα μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και ίσως και πρώτο πλέον.

Νέα εποχή στην Μάλαγα καθώς μετά το περσινό κάζο και την αποτυχία να μπει στα πλέι οφ έστω, ο Γιασμίν Ρέπεσα είναι ο νέος της τεχνικός. Ο έμπειρος κροάτης είναι πολύ καλό όνομα, δουλεύει για πρώτη φορά στην Ισπανία, αλλά είναι πολύ καλή επιλογή. Η ομάδα έκανε σημαντικές αλλαγές και θέλει χρόνο, αλλά έχει χρήματα, πάντα πολύ κόσμο με 10000 τουλάχιστον διαρκείας και καυτή έδρα και στόχος της είναι βασικά η τετράδα. Πήρε τους Πέροβιτς, Βάσκεζ από την Μπαρτσελόνα, τους Σίμον, Γκιστ και Άλλοτς και γέμισε η ομάδα. Έχασε το ταλέντο Αρμπίνες και παίκτες ρολίστες ουσιαστικά που την μια έπαιζαν καλά πέρσι, την άλλη όχι. Η μεγάλη απώλεια είναι μόνο ο σέντερ Φρίλαντ που πήγε στο ΝΒΑ. Θα είναι από τις καλύτερες ομάδες φέτος ειδικά εντός και θέλει προσοχή και εκτός αλλά και χρόνο αρχικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρεάλ εύκολα ή δύσκολα κερδίζει. Η Μάλαγα πάντως θα παλέψει αλλά δεν ξέρουμε πόσο έτοιμη είναι σε αντίθεση με την Ρεάλ που είναι ίδια σχεδόν με πέρσι και έχει ήδη το Σούπερ Καπ και την έδρα. Συνεπώς επειδή τρέχει μπορεί να ανοίξει η διαφορά που λογικά θα είναι στους 8-12π. Συνεπώς με τους 11π δεν μπλέκουμε και το αφήνουμε.