ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ

Προπονητής: Σαλβαντόρ Μαλντονάντο (από 2012)
ΗΡΘΑΝ: Σαβανέ (σέντερ, 5 π, 3 ρ, Γκραν Κανάρια). Κουεζάντα (πλέι μέικερ, 17 π, 3 ας, Λεόν), Γκάφνει (φόργουορντ, 12 π, 5 ρ, Βόννη), Κόρει Φίσερ (πλέι μέικερ, 17 π, 4 ας, Αντάλια), Ράνταλ (φόργουορντ, 12 π, 5 ρ, Αίόβα NBDL).
ΕΦΥΓΑΝ: Τοντόροβιτς (φόργουορντ, 3 π, 1 ρ, Μπαρτσελόνα), Μπάεζ (φόργουορντ, 10 π, 6 ρ, Γκραν Κανάρια), Φαν Λάκε (πλέι μέικερ, 7 π, 2 ας, Μπόκα), Ομποσοχάν (φόργουορντ, 10 π, 4 ρ, Κροκοντίλος), Γιέλινεκ (περιφερειακός, 7 π, 3 ρ, Ερντινέ), Τζέτερ (περιφερειακός, 10 π, 3 ας, Σάμσονγκ), Νορέλ (σέντερ, 7 π, 5 ρ, Σαραγόσα), Μπάρτον (φόργουορντ , 4 π, 2 ρ).

ΦΙΛΙΚΑ
Σαραγόσα        102-70
Κίεβο            92-79
Κίεβο            81-57
Σεβίλλη            74-78

ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ

Προπονητής: Σίτο Αλόνσο (από 2012)
ΗΡΘΑΝ: Λόφτον (πλέι μέικερ, 13 π,  3 ας, Εστουδιάντες), Γκιγιέμ Ρούμπιο (σέντερ, 5 π, 3 ρ, Σεβίλλη), Ιμπέκε (σέντερ, 12 π, 6 ρ, Μπεϊρόιτ), Κιντέλ Γουντς (φόργουορντ, 13 π,  6 ρ, Ντνιέπρο).
ΕΦΥΓΑΝ: Πάνκο (φόργουορντ, 19 π, 6 ρ, ΠΑΟ), Βιντάλ (φόργουορντ, 13 π, 4 ρ, Μάλαγα), Μπετς (σέντερ, 3 π, 2 ρ), Λοράντ (φόργουορντ, 4 π, 3 ρ, Βίρτους Μπολόνια), Μπαρόν (περιφερειακός, 12 π, 3 ας, Λοκομοτίβ Μ).

ΦΙΛΙΚΑ
Λιμόζ        78-84
Μπουλαζάκ    95-102
Βαγιαδολίδ    89-65
Γκραν Κανάρια    85-99
Μπιλμπάο    65-78

*Χαμήλωσαν μπάτζετ και οι δύο ομάδες

Μεγάλο και ιστορικό όνομα η Μπανταλόνα αλλά τα τελευταία χρόνια έχει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και πέρσι έφτασε και να κινδυνεύει και με υποβιβασμό ακόμα! Χωρίς σημαντικές αλλαγές φέτος με στόχο την άνετη παραμονή βασικά. Έτσι πήρε μέτριους Αμερικανούς και έχασε και βασικά στελέχη όπως τους Μπάεζ, Ομποσοχάν, Νορέλ και Τζέτερ.

Γενικά ομάδα πολύ μέτρια και δεν μας πείθει. Πάντως έχει την εμπειρία και την έδρα καθώς ο κόσμος της είναι πάντα κοντά της. Ο Μαλντονάντο στον πάγκο δουλεύει αλλά λείπει ο παίκτης που θα τραβήξει την ομάδα στα δύσκολα

Άλλη μια ομάδα με ελληνικό ενδιαφέρον είναι η Χιπούσκοα αφού έμεινε σε αυτή ο Μανώλης Παπαμακάριος. Πάντως η Χιπούσκοα είναι αδύνατο να έχει την περσινή της πορεία που ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν τερματίζοντας 5η και με εκπληκτικό μπάσκετ και επίθεση! Τελικά ο ταλαντούχος Αλόνσο στον πάγκο έμεινε αν και ακούστηκε για την Κάχα Λαμποράλ, αλλά η ομάδα μείωσε το μπάτζετ και μάλιστα δεν θα λάβει και μέρος στο Γιούροκαπ!

Σημαντική η απώλεια του Πάνκο που ήρθε Ελλάδα (ΠΑΟ) αλλά και των πρώτων σκόρερ της Βιντάλ και Μπαρόν. Πήρε μέτριους  παίκτες όπως τον γνωστό μας Κιντέλ Γουντς και ψάχνει και άλλους. Σαφώς χειρότερη από πέρσι και αποδυναμωμένη, θα πρέπει να προσέξει και για την παραμονή της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στο άγνωστο και οι δύο ομάδες. Με βάση την περσινή εικόνα η Χιπούσκοα μπορεί και νίκη αλλά έχει αποδυναμωθεί. Συνεπώς δεν έχουμε και σοβαρή εικόνα ούτε της Μπανταλόνα που επίσης θα είναι μέτρια. Λογικά κλειστό ματς με την Μπανταλόνα να το παίρνει εύκολα ή δύσκολα αλλά και πάλι δεν πείθει και δεν αξίζει εμπιστοσύνης. Ίσως λίγο προς διπλό με τους 7π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.