ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΡΕΑΛ

Ο πρώτος ημιτελικός στο Σούπερ Καπ της Ισπανίας που γίνεται φέτος στην Σαραγόσα και γι αυτό παίζει η διοργανώτρια. Ιστορική ομάδα η Σαραγόσα που είναι στις μεσαίες ομάδες της ισπανικής λίγκας και έχει μια πολύ δυνατή έδρα με γεμάτο πάντα γήπεδο με 9000 κόσμο. Αλλά δείχνει αποδυναμωμένη φέτος.

Καθώς έμεινε ο Άμπος στον πάγκο αλλά έιχε σημαντικές απώλειες. Όπως του πλέι μέικερ Καμπέζας, του σκόρερ Ράιτ αλλά και του σέντερ Χετσχάιμερ. Και δεν κάλυψε επάξια τα κενά αφού έκανε μέτριες κινήσεις χωρίς κάποιο καλό όνομα. Στο τελευταίο φιλικό έχασε εντός 82-93 από την Μάλαγα. Ανέτοιμη ακόμα και με προβλήματα.

Η Ρεάλ διατήρησε στον πάγκο της τον Λάσο και το μεγάλο της κέρδος είναι η επιστροφή και πάλι του ΝΒΑερ Ρούντι Φερνάντεζ που ξεκίνησε πέρσι αλλά έφυγε στην λήξη του λοκ άουτ και η “βασίλισσα” έχασε τον ηγέτη της. Πήρε το κύπελλο πέρσι.Θέλει τίτλο φέτος. Κράτησε τον κορμό της και λογικά θα είναι καλύτερη φέτος παίζοντας επιθετικό μπάσκετ.

Πήρε και τους Ντράπερ (πλέι μέικερ) και Σλότερ (σέντερ). ‘Εφυγαν Τόμιτς, Σινκλέρ, Βελίτσκοβις. Ψάχνει ένα ψηλό ακόμα. Στο τελευταίο φιλικό νίκησε 71-60 την Εστουδιάντες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρεάλ αναμένεται να κερδίσει εύκολα έχοντας την χημεία και την επίθεση και τον παίκτη (Ρούντι) που κάνει την διαφορά. Η περσινή Σαραγόσα θα ήταν πονηρός αντίπαλος αλλά φέτος δεν πείθει και ακόμα ψάχνεται. Στο κουπόνι του ΟΠΑΠ πάμε βασικά με το διπλό με -7 αλλά και με το όβερ που είναι πολύ πιθανό

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Ο δεύτερος ημιτελικός στο Σούπερ Καπ της Ισπανίας που γίνεται στην Σαραγόσα φέτος. Η Μπαρτσελόνα ξεκινάμε και κρατάμε ότι έχει σημαντικές απουσίες αφού λείπουν Ναβάρο και Γιασικεβίτσιους και έτσι όλο το βάρος πέφτει σε Χουέρτας και Σάντα αλλά δεν έχει εναλλακτικές λύσεις στην περιφέρεια.

Γενικά η πρωταθλήτρια κράτησε τον κορμό της όπως και τον Πασκουάλ στον πάγκο που ανανέωσε για 3 χρόνια ακόμα. Πήρε τον Γιασικεβίτσιους και τους σέντερ Τζαβάι και Τόμιτς από Ουνίξ και Ρεάλ, ενώ έφυγαν Ν Ντονγκ, Πέροβιτς, Βάσκεζ και ο Έιντσον. Πήρε και το ταλέντο Αμπρίνες από την Μάλαγα.

Ίδια ομάδα με πέρσι με στήριγμα στην άμυνα και κλειδί τον Ναβάρο στην επίθεση. Πάντως έχει προβληματάκια για τόσο ψηλό επίπεδο και θα έχει νεκρά διαστήματα ενώ έχασε και καλούς ρολίστες. Νίκησε τον ΠΑΟ 85-80 σε ένα φιλικό στην Σόφια.

Η Βαλένθια επίσης με πολλές αλλαγές. Έκανε πολύ καλή σεζόν πέρσι με τον Περάσοβιτς στον πάγκο μετά το μισό του πρωταθλήματος που ανέλαβε ο κροάτης τεχνικός. Μεγάλες αλλαγές όμως καθώς έχασε τρεις βασικούς της. Τον περιφερειακό Ντε Κολό που πήγε ΝΒΑ όπως και ο Κλαβέρ στα φόργουορντ αλλά και τον Μέντλει το βασικό της 3αρι και με τους τρεις παίκτες να έχουν το 70%(!) των πόντων πέρσι!

Συνεπώς αποδυναμώθηκε καθώς πήρε τους Ντοελμάν, Ρίμπας, Κελάτι, Κέσελι που δεν είναι ισάξιοι αλλά δεν είναι και άσχημοι..! Στο τελευταίο φιλικό νίκησε 80-68 την Σεβίλλη. Θα είναι πάλι δουλεμένη και σκληρή ομάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπάρτσα είναι πιο έτοιμη και έμπειρη και έχει λογικά το προβάδισμα αλλά η Βαλένθια θα παλέψει και με την μεγάλη απουσία του Ναβάρο στους μπλαουγκράνα δεν αποκλείουμε τίποτα. Πάντως λογικά η Μπάρτσα θα πάει στην άμυνα και αν και ο ΟΠΑΠ έχει σωστά χαμηλά το άντερ, πάμε με το άντερ αλλά κυρίως με το διπλό στο χάντικαπ με τους 8π στην Βαλένθια.