Γράφει ο Fatjas
28/12/2011 (10:05)

ΜΟΥΡΘΙΑ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ

ΜΟΥΡΘΙΑ
ΣΑΡΑΓΟΣΑ    59-67
Βαλένθια    83-86 (παρ)
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ    76-65
Ομπραντόϊρο    60-85
Κάχα Λαμποράλ    67-75
ΑΛΙΚΑΝΤΕ    62-63

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ
ΣΕΒΙΛΛΗ    61-89
Κάχα Λαμποράλ    54-74
ΜΠΙΛΜΠΑΟ    66-72
Μάλαγα    75-84
Ρεάλ    90-85
ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ    58-61

Η νεοφώτιστη Μούρθια θα μπορούσε να έχει κάνει σημαντικό διπλό στο Αλικάντε κόντρα στην τοπική ομάδα αλλά απώλεσε μία ακόμα ευκαιρία και έχασε το δίποντο. Και πάλι δεν είχε καθαρό μυαλό στο τέλος στα κρίσιμα σημεία που έκριναν το παιχνίδι και για μία ακόμα φορά φυσικά έχει σημαντικό πρόβλημα στο σκοράρισμα. Ο έμπειρος σκόρερ Ουόλς που πήρε, που γνωρίζουμε και από το πέρασμα του από την Ελλάδα, έχει προσαρμοστεί αλλά δεν μπορεί και μόνος τους να δώσει λύση στο γενικά πρόβλημα της ομάδας του. Στο Αλικάντε είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι για 35′ (13-4, 13-16, 23-30, 32-32, 34-44, 43-52, 56-58 στο 34′) αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει τόσο το σκορ ώστε να κλειδώσει την νίκη και δεν μπόρεσε να κάνει καλή διαχείριση των διαφορών που είχε, έτσι σαν αποτέλεσμα κόλλησε στην επίθεση και αγχώθηκε στο τέλος και ήρθε η ήττα. Καλή έδρα, ομάδα με καλή φροντ λάιν που στηρίζεται στην άμυνα κατά κύριο λόγο, δουλεμένη και σοβαρή αν δεν είχε αυτό το επιθετικό πρόβλημα θα ήταν ένα σκαλί πιο πάνω.

**Η Εστουδιάντες είναι ομάδα με εμπειρία και έχει σαν βασικό στόχο τα πλέι οφ. Ωστόσο έχει πολλές δυσκολίες στο παιχνίδι της και μέτριο ρόστερ. Η άμυνα της δεν είναι και από τις πιο πειστικές στο πρωτάθλημα, ενώ φέτος έχει και μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Αυτό πλήρωσε με την Ομπραντόιρο, κόντρα στην οποία έκανε πολύ καλό ξεκίνημα (10-25 στο 17′!), αλλά από εκεί και πέρα σταδιακά έπεφτε η απόδοση της (23-36, 34-36) και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ έδειξε ανήμπορη για να αντιδράσει και έχασε και σχετικά εύκολα. Εκτός έδρας είναι περίεργη ομάδα, πιο πολύ στηρίζεται στην μέρα της και την ψυχολογία της

**Σκληρό και αμφίρροπο παιχνίδι. Η Μουρθία έχει την έδρα αλλά κολλάει στην επίθεση και η Εστού έχει εμπειρία να κλέβει τέτοια ματς. Συνεπώς ντέρμπι και στις λεπτομέρειες. Χαμηλό αλλά πιθανό το άντερ 142.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ

ΣΑΡΑΓΟΣΑ
Μουρθία    67-59
Βαγιαδολίδ    75-74
ΜΑΝΡΕΣΑ    81-74
Ρεάλ    67-84
ΑΛΙΚΑΝΤΕ    75-77
ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ    95-88 (παρ)

ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ
Φουενλαμπράδα 77-85
ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ    67-73
Μπαρτσελόνα    83-89
ΜΟΥΡΘΙΑ    85-60
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ    73-84
Εστουδιάντες    61-58

Η Σαραγόσα είχε ρεπό την περασμένη αγωνιστική και εκμεταλλευόμενη και την διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές των Χριστουγέννων είχε την ευκαιρία να πάρει για αρκετές μέρες ανάσες αλλά και δουλέψει αυτό το διάστημα πάνω σε πολλές από τις αδυναμίες της, ώστε να παρουσιαστεί πιο φρέσκια και πιο έτοιμη στα επόμενα παιχνίδια. Διαθέτει δυνατή έδρα, ομάδα με πολύ κόσμο, και έχει σαν στόχο μία από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Είχε κάποιες απουσίες και προβλήματα τραυματισμών αλλά λογικά θα έχει επιστροφές. Στηρίζεται πολύ στα πόιντ γκαρντ και στα σέντερ της, αλλά από τα φτερά έχει δυσκολίες και αδυναμίες ειδικά στην επίθεση. Προσέχουμε επίσης ότι είναι αρκετά ασταθής ομάδα και με αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές.

**Η νεοφώτιστη Ομπραντόιρο, παίζει αρκετά καλά για τα κυβικά της και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άμυνα της, ομάδα που έχει κάνει καλή δουλειά και είναι πειθαρχημένη σχετικά, έχει χημεία στο παιχνίδι της και έχει αποδείξει ότι είναι πονηρή και ξέρει να παίρνει και αποτελέσματα εκτός έδρας, ειδικά με ομάδες που είναι στα κυβικά της. Με την Εστουδιάντες δεν έκανε καλό παιχνίδι στο ξεκίνημα (10-25 στο 17′!), αλλά ροκάνισε τη διαφορά στην συνέχεια με καλή άμυνα και εκμεταλλευόμενη την επιθετική δυστοκία της αντιπάλους της (23-36, 34-36) και στο τέλος πήρε την νίκη και με σχετική ευκολία μάλιστα αφού από την ώρα που προσπέρασε στο σκορ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά. Έχει προβλήματα στο σκοράρισμα. Πονηρή εκτός.

**Πονηρό ματς αφού η Σαραγόσα έχει πάθει ζημιές και αν δεν έχει και τον βασικό σέντερ τον Χετχάιμερ δεν είναι για 1,30 σε καμία περίπτωση το ματς. Περίεργο καθώς η καλή Σαραγόσα που έχει καλό 1 και 5, κάνει και 10-15π! Νο bet

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΜΑΛΑΓΑ

ΣΕΒΙΛΛΗ
Εστουδιάντες    89-61
ΜΠΙΛΜΠΑΟ    75-67
Φουενλαμπράδα    97-99 (παρ)
ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ    65-83
Βαγιαδολίδ    87-73
ΒΑΛΕΝΘΙΑ    84-80

ΜΑΛΑΓΑ
Ρεάλ    80-96
ΑΛΙΚΑΝΤΕ    97-77
Κάχα Λαμποράλ    79-66
ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ    84-75
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    62-72
Μπανταλόνα    89-88 (παρ)

Η Σεβίλλη είναι ομάδα με υψηλούς στόχους και φέτος, αλλά κάθε χρονιά έτσι είναι και στο τέλος μένει με το όνειρο μόνο. Πάντως έχει αρκετά καλό υλικό και είναι και έμπειρη ομάδα και μην ξεχνάμε ότι έχει δυνατή έδρα που παίζει με τσαμπουκά. Μάλιστα εντός έχει κερδίσει ακόμα και την Μπαρτσελόνα! Πολύ καλή και πειστική εμφάνιση έκανε και με την Βαλένθια εκτός έδρας και πήρε μεγάλη και δίκαια νίκη. Το παιχνίδι πάντως είχε πολλές διακυμάνσεις και είχε δραματικό φινάλε όπου στο 39′ ήταν πίσω στο σκορ με 78-77 αλλά είχε καθαρό μυαλό και στα κρίσιμα σημεία σκόραρε με αποτέλεσμα να πάρει την νίκη. Πολύ καλή ψυχολογία και κλίμα. Με την Βαλένθια είδε την περιφέρεια της να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και να τελειώνει με 10 τρ., σε ένα τομέα που γενικά έχει πρόβλημα αφού δεν έχει μακρινό σουτ. Γενικά με πολλές δυσκολίες στο σκοράρισμα αλλά καλύπτει πολλά από τα τρωτά της σημεία στο επιθετικό της παιχνίδι με την δυνατή της άμυνα. Ένα ακόμα μείον είναι ότι έχει μεγάλα νεκρά διαστήματα, στα θετικά ότι προσαρμόζεται επιτέλους ο Τέπιτς και πέρα από την αμυντική του συνεισφορά στην περιφέρεια, κάνει και σκορ (13 π. στην Βαλένθια).

**Η Μάλαγα έχει πολύ καλό κλίμα επίσης και ειδικά από την στιγμή που πήρε την πρόκριση στην Ευρωλίγκα. Μέχρι στιγμής έχει κάνει αρκετά καλή πορεία στο πρωτάθλημα, είναι ομάδα με εμπειρία και με ποιότητα, παρόλο πάντως που έχει ένα γεμάτο ρόστερ βγάζει μια κούραση, από τα διπλά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το διάστημα είχε προβλήματα τραυματισμών και απουσίες. Με την Μπανταλόνα, δεν έκανε καλό παιχνίδι, έλεγχε το ματς για την μεγαλύτερη του διάρκεια αλλά έχανε τις μικρές διαφορές που έπαιρνε και δεν μπόρεσε να καθαρίσει το ματς με αποτέλεσμα να χάσει 2 βολές στο 77-75 στα 15”, το παιχνίδι να πάρει στην παράταση όπου τελικά πήρε την νίκη. Είναι έμπειρη και πειστική ομάδα εκτός έδρας, παίζει καλή άμυνα, έχει καλό σουτ από την περιφέρεια και από το τρίποντο και έχοντας την ευκαιρία να πάρει ανάσες λόγω της διακοπής, αναμένεται να είναι και πιο φρέσκια. Από τα παιχνίδια όπου θέλει την νίκη. 

**Περίεργο παιχνίδι και κλασικό ντέρμπι. Σωστές οι αποδόσεις. Η Σεβιλλη στην μέρα της καθαρίζει εύκολα την Μπάρτσα και η Μάλαγα επίσης στην καλή της κερδίζει παντού και εύκολα τέτοια ματς! Νο Bet κλασικό! Ίσως προς άντερ 155.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΜΑΝΡΕΣΑ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ    72-68
Βαγιαδολίδ    77-67
ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ    89-83
Γκραν Κανάρια    65-49
Μάλαγα    72-62
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ    60-71

ΜΑΝΡΕΣΑ
ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ    82-88
Σαραγόσα    74-81
ΒΑΛΕΝΘΙΑ    67-75
Βαγιαδολίδ    80-75
Αλικάντε    62-76
ΡΕΑΛ    61-83

Η Μπαρτσελόνα φυσικά είναι το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι και τέτοια ματς στην θεωρία τα βλέπει σαν προπόνηση. Άλλωστε είναι η πιο ποιοτική και πιο πλήρης ομάδα στην Ισπανία, αν όχι και στην Ευρώπη, και το φαβορί για τον τίτλο. Πάντως καλά είναι όλα αυτά στην θεωρία αλλά μέχρι στιγμής δεν παίζει ανάλογο μπάσκετ με τις δυνατότητες της και προβληματίζει με την εικόνα της. Έχει τεράστια, ειδικά για την κλάση της, νεκρά διαστήματα στην επίθεση και μόνο με την άμυνα της στην οποία είναι πειστική και δείχνει διάθεση δεν μπορεί αρκετές φορές. Πολύ δυνατή έδρα, στην οποία συνηθίζει να ανοίγει ρυθμό και διαφορές, αλλά και εκεί μέχρι στιγμής αρκετά συχνά κάνει νερά. Με την Κάχα Λαμποράλ γνώρισε ήττα σοκ, όχι τόσο για το αποτέλεσμα όσο για την εμφάνιση, κυρίως στην επίθεση όπου είχε το τραγικό 22 π. συνολικά στο ημίχρονο και δεν απείλησε ποτέ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά χάνει για ένα μήνα και τον αρχηγό της και σκόρερ Ναβάρο! Στην Ευρωλίγκα ξέσπασε 79-50 στην Τουρκία κόντρα στην Γαλατά Σαράι. Πληρώνει το γεγονός ότι έχει αρκετούς διεθνείς και ότι δεν έκανε προετοιμασία ουσιαστικά και αρκετοί βασικοί δεν έχουν πάρει ανάσες. Στα εύκολα δεν είναι και πολύ πειστική μέχρι στιγμής.

**Η Μανρέσα φυσικά δεν ελπίζει σε τέτοια παιχνίδια και είναι πολύ πιθανό αν το παιχνίδι της ξεφύγει από νωρίς να το παρατήσει και να μην σπαταλήσει δυνάμεις. Αυτό έκανε και με την Ρεάλ από την οποία έχασε πολύ εύκολα. Είναι μία ομάδα αρκετά έμπειρη, αλλά με μέτριο υλικό και οι φιλοδοξίες της φτάνουν μέχρι την παραμονή. Κατά κύριο λόγο στηρίζεται στην άμυνα της, επιθετικά και ειδικά εκτός έδρας έχει αρκετές αδυναμίες και δυσκολίες.

**Όσο θέλει η Μπαρτσελόνα. Αλλά μάλλον επειδή δεν σκοράρει και δεν τρέχει έχει τύχη το διπλό με +20 και το άντερ 143.

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
Νίκες
: Σαραγόσα
Χάντικαπ: Μανρέσα +20
Άντερ όβερ: Άντερ Μπάρτσα 143

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Νίκες:
Χάντικαπ:
Άντερ όβερ: Άντερ Μπάρτσα 143 (Β)
***(ορολογία αξίας bet π.χ Α 100 ευρώ, Β 50 ευρώ-τα άντερ λόγω βολών πάντα live ή Β εξ αυτού)***