Κυριακή (12/03) σήμερα και η δράση στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Το σημερινό κουπόνι μπάσκετ περιλαμβάνει πολλές αναμετρήσεις, ωστόσο τα δυο μεγάλα ντέρμπι σε Τουρκία και Ισπανία δεσπόζουν.

Αντιστέκεται η Γαλατά κόντρα στη Φενέρ

Πρώτος μας σταθμός για σήμερα είναι η Τουρκία και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Γαλατασαράι και Φενέρμπαχτσε. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 12-8, προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη με 73-80 κόντρα στην Τραμπζονσπόρ και κόντρα στη Φενέρ καλούνται να συνεχίσουν νικηφόρα ώστε να εδραιώσουν τη θέση τους εντός της πρώτης οκτάδας. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά του ισοβαθμούν στην κορυφή με την Εφές έχοντας ρεκόρ 18-2, προέρχονται από την οριακή εντός έδρας επικράτηση με 79-76 επί της Νταρουσάφακα και κόντρα στη Γαλατά θα κυνηγήσουν ακόμη μια επιτυχία, ώστε να διατηρηθούν στην κορυφή που θα τους δώσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.
Η Φενέρ παίζει άσχημο μπάσκετ εδώ και καιρό, λόγω των λαθών του Ολυμπιακού τον νίκησε τελικά 67-64, στην παράταση νίκησε την Πινάρ λόγω ενός ηλίθιου φάουλ στη λήξη πάνω στον Ντίξον, με την Ζαλγκίρις έκανε «ξέσπασμα» μόνος του ο Μπογκντάνοβιτς, παρομοίως και με Νταρουσάφακα και όταν αντιμετώπισε την Μπασκόνια επιτέλους ηττήθηκε. Ο λόγος για τις κακές εμφανίσεις της Φενέρ είναι απλός, λείπει ο Σλούκας και χωρίς αυτόν η ομάδα δεν έχει καμία καθοδήγηση αφού ο Ντίξον δεν είναι πλέι-μέικερ, είναι ένας κοντός που θα ήθελε να παίζει «δυάρι», και ήρθε να προστεθεί στην απουσία του Σλούκα η απουσία του Ούντο που αφήνει μόνο του τον Βέσελι στη ρακέτα διότι προφανώς ο Μπένετ είναι ανίκανος. Στην έδρα της η Γαλατά θα τα δώσει όλα για τη νίκη, συνήθως σε τέτοια ματς το πάθος «ξεχειλίζει» και μπορεί να υπερασπισθεί το πλεονέκτημα των 4 πόντων.

Αναμένεται ντέρμπι στο Βόννη – Ουλμ

Βόννη και Ουλμ διασταυρώνουν σήμερα στις 16:30 τα «ξίφη» τους, για την 24η αγωνιστική της γερμανικής λίγκας. Η Βόννη βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 14-8, προέρχεται από την εκτός έδρας επικράτηση με 67-79 επί της Τούμπινγκεν και καλείται να συνεχίσει νικηφόρα και κόντρα στην πρωτοπόρο, Ουλμ, ώστε να “πιάσει” την Άλμπα, η οποία έχει και δυο παιχνίδια περισσότερα. Η Ουλμ από την πλευρά της είναι ανίκητη τη φετινή σεζόν εντός των συνόρων, βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 23-0 και απειλείται μονάχα από την Μπάμπεργκ που βρίσκεται μια νίκη πίσω. Προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 75-70 κόντρα στη Βέχτα και απέναντι στη Βόννη θα προσπαθήσει να διατηρήσει το αήττητό της. Η φετινή Βόννη είναι εξαιρετική ειδικά στην έδρα της όπου διατηρεί ρεκόρ 9-2 και το κυριότερο είναι ότι παίρνει βοήθειες από την πλεοψηφία των παικτών του ρόστερ. Το σημερινό παιχνίδι στην Βόννη είναι ένα από τα επικίνδυνα για να τερματιστεί το αήττητό της Ουλμ, η εικόνα της τις δύο τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν καλή, όλες οι συνθήκες ευνοούν στο ποντάρισμα υπέρ της Βόννης, όχι στη νίκη αλλά στο πλεονέκτημα των 5 πόντων.

«Ανοιχτό» το clasico και σήμερα

Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα είναι η Ισπανία και το τέταρτο “clasico” της φετινής σεζόν ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Η «βασίλισσα» βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 15-6, προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 75-64 από την εξαιρετική Τενερίφη και γενικώς τη φετινή σεζόν δείχνει πολύ πιο τρωτή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της είναι στην 5η θέση έχοντας και αυτή ρεκόρ 15-6, προέρχεται από την οριακή εντός έδρας επικράτηση με 73-70 επί της Μούρθια και συνεχίζει να προβληματίζει με τις εμφανίσεις της, ιδίως αμυντικά, επιτρέποντας αρκετούς πόντους. Παραδοσιακά το ζεύγος αυτό παρουσιάζει εξαιρετικό θέαμα και είναι σίγουρο πως όλοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα τα δώσουν όλα απόψε για να δώσουν απαντήσεις, οπότε είναι πιθανό να ξεφύγουν από τα επιθετικά νούμερα που διατηρούν όλη τη σεζόν. Με εξαίρεση το προχθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα, που η Ρεάλ έπαιξε άμυνα και δέχθηκε μόνο 68 πόντους, τον τελευταίο μήνα είχε πολύ επιρρεπή παρουσία αμυντικά. Όσο δύσκολο αν φαίνεται για αυτή την Μπαρτσελόνα του Μπαρτζώκα, η σοφότερη επιλογή από το παιχνίδι είναι το Over 165.5.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 Dooku