Γράφει ο Fatjas
22/04/2012 (11:05)

ΡΕΑΛ – ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ
Βαγιαδολίδ    76-55
Σαραγόσα    85-71
ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ    90-98
Μάλαγα    64-51
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ    66-67
Αλικάντε    91-87

Μπιλμπάο    69-71
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ    74-89
Σεβίλλη    64-77
Φουενλαμπράδα    72-76
Γκραν Κανάρια    61-52
ΑΛΙΚΑΝΤΕ    83-65

Το τοπικό ντέρμπι της Μαδρίτης

Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει καλό κλίμα τελευταία και ειδικά μετά τον αποκλεισμό σοκ στην ευρωλίγκα και καθώς από τότε κάθε αγωνιστική σχεδόν χάνει την ευκαιρία να φτάσει στην κορυφή αφού δεν εκμεταλλεύεται τις γκέλες της Μπαρτσελόνα. Στην έδρα της ανοίγει γενικά σκορ και έχει την καλύτερη επίθεση στην Ισπανία και όταν παίξει καλά παίζει πολύ καλά και ανοίγει διαφορές. Καλη ομάδα αλλά κάτι της λείπει. Για την ακρίβεια ο άνθρωπος για τις δύσκολες στιγμές καθώς είναι νεανική πολύ. Ομάδα που χάνει χωρίς τον Ρούντι που πήγε ΝΒΑ, την έκρηξη αλλά έχει να αξιοποίησει ένα πολύ ταλαντούχο ρόστερ. Και ο Λάσο στον πάγκο είναι άπειρος και ειναι ένα μείον αυτό. Πάντως ο κόσμος κοντά. Αλλά θέλει διάρκεια και να βρει χημεία. Μεγάλα νεκρά διαστήματα και χάνει εύκολα διαφορές. Και κακή άμυνα. Και έχει πολλές γκέλες έτσι. Αφού έχει τρύπες αμυντικά στην ρακέτα και δέχεται πολλά τρίποντα και έχει πάθει ζημιές. Και μέσα σε όλα έχασε και τον πρώτο της σκόρερ τον Κάρολ. Θέλει να κρατήσει την 2η θέση πλέον. Και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα και άρα είναι άνετη σχετικά. Με την Αλικάντε λίγο ήθελε πάντως να..αυτοκτονήσει καθώς προηγήθηκε με 36-13 στο 12′(!) και ο περίπατος έγινε θρίλερ καθώς η Αλικάντε μείωσε σταδιακά και έφτασε στο 85-81 και 89-87!

****Η Εστουδιάντες και φέτος είναι η κλασική μέτρια τα τελευταία χρόνια Εστουδιάντες , αλλά δεν ξεχνάμε ότι είναι ομάδα με κόσμο και 9000 διαρκείας και μεγάλη εμπειρία. Ξεκίνησε για πλέι οφ φέτος αλλά κινδυνεύει και με υποβιβασμό και πολύ σοβαρά! Καθώς γενικά έχει ένα μέτριο ρόστερ και στηρίζεται στην άμυνα και έχει μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση. Προσέχουμε ότι κολλάει στους 65π μ.ο και έχει την χειρότερη επίθεση! Αδύνατη εκτός! Πάντως με την αλλαγή προπονητή και αμερικανών βελτιώθηκε και παλέυει για την παραμονή της. Υπάρχει όμως άγχος. Με τον τσαμπουκά νίκησε εύκολα την Κανάρια, αλλά αγχώνεται και έψαχνε και περιφερειακό μετά το ναυάγιο με Μπούλοκ. Είχε και την Αλικάντε εκτός μεσοβδόμαδα που πήρε τεράστιο διπλό και πλέον ελπίζει βάσιμα σε παραμονή και έφτιαξε ψυχολογία!

**Η Ρεάλ λογικά εύκολα αλλά είναι λίγο πονηρό το ματς επειδή καίγεται η Εστού και είναι τοπικό ντέρμπι και η βασίλισσα σχετικά αδιάφορη. Πάντως αν κολλήσει η Εστουδιάντες επιθετικά και είναι και κουρασμένη από το διπλό στο Αλικάντε μεσοβδόμαδα το ματς πάει και για 20π! Πάντως με τους 15π πάμε προς διπλό στην William Hill.

ΑΛΙΚΑΝΤΕ – ΜΑΝΡΕΣΑ
ΣΑΡΑΓΟΣΑ    49-65
Χιπούσκοα    79-68
ΜΑΛΑΓΑ    60-72
Κάχα Λαμποράλ    72-71
ΡΕΑΛ    87-91
Εστουδιάντες    65-83

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ    70-79
Βαλένθια    68-89
ΣΑΡΑΓΟΣΑ    71-72
Χιπούσκοα    74-79
ΜΑΛΑΓΑ    96-81
Κάχα Λαμποράλ    72-70

**Η Αλικάντε είναι από τις εκπλήξεις της σεζόν και έχει μια εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα με δυνατή έδρα και έχοντας κάνει υπέρβαση αφού το ρόστερ της δεν δικαιολογεί τέτοια πορεία. Στηρίζεται βασικά στην άμυνα και την χημεία της, αλλά είναι υπερτιμημένη καθώς δεν έχει τόσο καλό ρόστερ και έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Πολύ δουλεμένη από τον Βιντορέτα και κάνει ζημιές και εκτός. Ομάδα που ήδη έχει κάνει την υπερβασή της και παίζει χωρίς άγχος. Αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι και ήδη έχουν αρχίσει οι γκέλες. Ειδικά όταν δεν της βγαίνει το τρίποντο. Μην ξεχνάμε ότι έφτασε και στο Φάιναλ Έιτ του κυπέλλου στην Βαρκελώνη. Θέλει πλέον να κρατηθεί στα πλέι οφ. Πήγε να κάνει το μπαμ καθώς είναι πολύ μαχητική μέσα στην Μαδρίτη με την Ρεάλ καθώς έχανε με 36-13 στο 12′(!), αλλά ροκάνισε την διαφορά και απείλησε και στο τέλος (85-81 και 89-87)! Σοκ εμφάνιση και ήττα εντός από την Εστουδιάντες μεσοβδόμαδα που έχανε και με 30π σχεδόν!

****Η Μανρέσα είναι η πιο έμπειρη μικρή της Ισπανίας. Ομάδα που παίζει πολύ σκληρά εντός με μια από τις δυσκολότερες έδρες και με τρομερή άμυνα, ομοιογένεια και χημεία, αλλά δεν έχει σκορ ειδικά στην περιφέρεια και γι αυτό μένει μέχρι την μέση της βαθμολογίας. Αλλά αν κοιτάξει όλα τα χρόνια κανείς το ρόστερ θα έπρεπε να παλέυει απλά για την παραμονή! Όμως έχει βρει τρομερή χημεία και είναι ομάδα με την σημασία της λέξεως και τον ίδιο κορμό με άγνωστους ισπανούς και καλές κινήσεις στους λίγους της ξένους. Με τσαμπουκά στην έδρα της πάντα. Αλλά και πονηρή εκτός. Και φέτος πλησίασε τα πλέι οφ αλλά έκανε κολλητές ήττες και έμεινε πίσω. Και όπως κάθε χρόνο όπως φαίνεται μόλις νωρίς νωρίς σώθηκε έκανε μεγάλη “κοιλιά” και δεν προλαβάινει τα πλέι οφ. Πάντως βαθμολογικά βλέπει και πάλι πλέι οφ αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο πράγματι τα θέλει! Σκληρή και έμπειρη ομάδα, νίκησε δίκαια την Κάχα αν και πήγε να αυτοκτονήσει στο τέλος όταν το 69-59 στο 37′ έγινε 70-70 και με την Κάχα να χάνει μια βολή και να βάζει δύο η ίδια (72-70) και την αντιπαλό της να χάνει δύο σουτ στο φινάλε!

**Ντέρμπι, μικρό προβάδισμα πάντως η έδρα αλλά το 1,40 δεν αξίζει. Ισως προς διπλό με +5 αν χτυπήσει το ματς η Μανρέσα. Γενικά περίεργο παιχνίδι πάντως και προς άντερ με 144.

ΜΑΛΑΓΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Εστουδιάντες    67-74
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ    68-90
Αλικάντε    72-60
ΡΕΑΛ    51-64
Μανρέσα    81-96
ΜΟΥΡΘΙΑ    77-86

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ    90-93 (2η παρ)
Ομπραντόιρο    71-58
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ    92-86 (παρ)
Βαλένθια    76-72
ΣΑΡΑΓΟΣΑ    68-49
Χιπούσκοα    77-61

Η Μάλαγα παραπαίει και έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση αν και είναι ομάδα γεμάτη με καλό ρόστερ και φιλοδοξίες , αλλά είχε κάνει μεγάλη “κοιλιά” και πλέον κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χάσει τα πλέι οφ από την σίγουρη τετράδα! Και ας άλλαξε προπονητή και o έμπειρος Καζίμιρο (Εστουδιάντες, Βαγιαδολίδ κλπ) κάτι κάνει. Έχει βάθος στο ρόστερ αλλά πάντα κάτι της λείπει ίσως επειδή δεν έχει τον μεγάλο ηγέτη να τραβήξει στα δύσκολα και δείχνει λίγο σοφτ εκτός πολλές φορές. Και με τις συνεχόμενες αλλαγές και από τραυματισμούς δεν μπορεί να βρει χημεία με τίποτα. Και έχει μπερδευτεί με τόσες αλλαγές. Τα προβλήματα στην επίθεση παραμένουν παρά τις επιστροφές. Σοκ με την Μουρθία καθώς προηγήθηκε με 11-27 και κατέρρευσε (28-29, 36-43, 49-45,70-68) στο τέλος. Πλέον χάνει τα πλέι οφ αλλά αν μείνει και εκτός δεκάδας χάνει και την ευρωλίγκα ακόμα και σαν γουάιλτ καρτ! Γεμάτο πάντα γήπεδο βέβαια με 12000 διαρκείας!

**Η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί φυσικά και φέτος σαν καλύτερη ομάδα σαφώς στην Ισπανία. Αλλά προβληματίζει. Και έχει μεγάλα προβλήματα στην επιθεσή της για το επιπεδό της. Γενικά η Μπαρτσελόνα είναι από τα μεγάλα φαβορί και για την ευρωλίγκα και φυσικά και για τον τίτλο στην Ισπανία. Aλλά δεν παίζει ανάλογο μπάσκετ καθώς δεν έχει διάρκεια και στην επίθεση δεν έχει ρολάρει. Προς το παρόν παίζει πολύ δυνατά στην άμυνα που είναι η καλύτερη στην Ισπανία και την Ευρώπη αλλά δεν αρέσει αφού μιλάμε για μια υπερπλήρη ομάδα που πάντως επιθετικά ακόμα έχει νεκρά διαστήματα και δεν έχει βρει τα πατηματά της και η αλήθεια είναι ότι δεν παίζει όπως πέρσι ελκυστικό μπάσκετ. Γι’ αυτό και έχει μαζεμένες άσχημες εμφανίσεις. Και έχει μεγάλα νεκρά διαστήματα και στηρίζεται στην άμυνα που δύσκολα δέχεται 60 π. Αργή ανάπτυξη, δεν έχει φέτος ευχέρεια στο τρίποντο. Δεν ανοίγει φέτος πολύ σκορ εντός και διαφορές. Και είναι τυχερή με τις γκέλες της επειδή χάνει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο η Ρεάλ και μένει στην κορυφή. Πάντως παίζει κακό για το επιπεδό της μπάσκετ με μεγάλα προβλήματα στην επίθεση και η εξαιρετική της άμυνα δεν αρκεί. Επίσης έχει το μυαλό φυσικά ήδη στο Φάιναλ Φορ της ευρωλίγκα. Με την Χιπούσκοα δεν είχε πρόβλημα και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την 1η θέση.

* Η Μπάρτσα εύκολα, χαμηλό σκορ. Προτιμάμε κάπου το -7 της Μπαρτσελόνα και λογικά άντερ με 144 αν και τελευταία η Μάλαγα έκανε σκορ αλλά δεν έπαιξε άμυνα!

ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ
Κάχα Λαμποράλ    81-73
ΑΛΙΚΑΝΤΕ    68-79
Ρεάλ    98-90
ΜΑΝΡΕΣΑ    79-74
Μουρθία    67-71
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    61-77

ΣΕΒΙΛΛΗ    77-73
Γκραν Κανάρια    73-81
ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ    60-73
Βαγιαδολίδ    83-73
ΒΑΛΕΝΘΙΑ    67-90
Σαραγόσα    85-63

**Η Χιπούσκοα είναι η ομάδα έκπληξη μέχρι τώρα της λίγκας και ο Αλόνσο στον πάγκο δικαιώνεται αν και δεν είχε ξεκινήσει καλά. Ομάδα με μέτριο ρόστερ όμως δεν ξεχνάμε και στόχο όπως ξεκίνησε απλά την παραμονή , που όμως έχει βρεθεί σε τρομερή φόρμα εδώ μήνες. Παρά το άσχημο ξεκίνημα δεν άλλαξε τον άπειρο σαν χεντ κόουτς Αλόνσο και δικαιώνεται καθώς έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και πήρε μεγάλες νίκες και βλέπει και πλέι οφ καθαρά πια και ακόμα και εξάδα. Φέτος με τον Αλόνσο στον πάγκο έχει αλλάξει φιλοσοφία και σκοράρει περισσότερο παίζοντας επιθετικά δίνοντας πολλές μπάλες στους αμερικανούς. Και έχει έτσι την 2η καλύτερη επίθεση και παίζει ωραίο μπάσκετ. Πάντως είναι πλέον υπερτιμημένη η πορεία της. Τρομερή ψυχολογία ! Μεγάλα διπλά και ανατροπές εκτός. Ομάδα με πολύ κόσμο αλλά αγχώνεται εντός στα εύκολα παιχνίδια. Με την Μπαρτσελόνα δεν άφησε το ματς σε κανένα σημείο αλλά δεν απείλησε και ποτέ και έχασε εύκολα. Αμφίβολος ο Παπαμακάριος (4 π).

**Η Μπανταλόνα ελπίζει ακόμα σε πλέι οφ αν και δύσκολα. Καθώς δεν πείθει γενικά και ας έκανε προ μηνός 4 συνεχόμενες και μάλιστα μεγάλες νίκες με δύσκολους αντιπάλους. Και έδειξε ικανή να διεκδικήσει τα πλέι οφ π αλλά λέον έχασε έδαφος με συνεχόμενες ήττες και ουσιαστικά είναι αδιάφορη στην συνέχεια. Καθώς στηρίζεται στην εμπειρία αλλά το ρόστερ είναι μέτριο. Ο Μαλντονάντο κάνει καλή δουλειά όμως και η ομάδα δέχεται τον τελευταίο μήνα μόλις 70π μ.ο ενώ πιο πριν είχε την χειρότερη άμυνα της λίγκας! Δυνατή έδρα με 5000 κόσμο, ομάδα ιστορική αλλά με προβλήματα φέτος καθώς το ρόστερ είναι μέτριο. Και έχει και απουσίες από την αρχή και δεν έχει βρει χημεία και διάρκεια και δεν σκοράρει εύκολα. Αλλά βελτιώνεται! Και με την εμπειρία παλεύει δυνατά σε κάθε παιχνίδι εντός αλλά δεν έχει διάρκεια και είναι ομάδα περίεργη σε αγωνιστική συμπεριφορά. Έκανε περίπατο απρόσμενα με την Σαραγόσα παίζοντας ωραίο μπάσκετ και είναι επικίνδυνη εκτός με την εμπειρία της.

**Η Χιπούσκοα το προβάδισμα αλλά θέλει προσοχή καθώς βγάζει και κόπωση και το 1,30 για Ισπανία είναι χαμηλό και δεν αξίζει. Ματς που θα είναι ή θρίλερ ή στους 10π. Προς όβερ με 153π

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Ρεάλ    83-66
ΜΑΝΡΕΣΑ    89-68
Μουρθία    87-80
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    72-76
Μπανταλόνα    90-67
ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ    90-68

Φουενλαμπράδα    92-81
ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ    71-69
ΣΕΒΙΛΛΗ    110-108 (2η παρ)
Γκραν Κανάρια    76-72
Ομπραντόιρο    79-71
Βαγιαδολίδ    89-77

** Η Βαλένθια είναι σε ανοδική πορεία καθώς δούλεψε με τον νέο της προπονητή τον Περάσοβιτς. Και ήδη καλύπτει το χαμένο έδαφος και έκανε νίκες καθώς είχε μείνει πίσω. Η Βαλένθια που έχει μια γεμάτη ομάδα. Γενικά κολλάει στην επίθεση και έχει μεγάλα μπλακ άουτ ακόμα και εντός έδρας. Δυνατή γενικά έδρα και ακριβή ομάδα με καλό ρόστερ. Και μεγάλη εμπειρία και εκτός. Πλέον πλήρης. Και θα ρολάρει. Και είναι σε άνοδο ήδη. ‘Εχει μια κούραση από τα ματς στο Φάιναλ Φορ στο γιούροκαπ της Μόσχας που έχασε τον τίτλο που ήθελε και μετά με το εξ αναβολής την Τετάρτη στην Φουενλαμπράδα που έκανε περίπατο. Και είναι και απογοητευμένη καθώς έχασε στον τελικό από την Κίμκι. Πάντως είναι σε φόρμα γενικά και έχει δυνατή έδρα και θέλει να συγκεντρωθεί στον στόχο της στην ισπανική λίγκα πλέον.

** Η Μπιλμπάο του Κατσικάρη και των ελλήνων παικτών είναι σε μεγάλη φόρμα και σε τρομερή ψυχολογική κατάσταση ! Πλέον θέλει μεγαλύτερη διάρκεια και ισορροπία. Και ήδη κάλυψε το χαμένο έδαφος και μπήκε στην οκτάδα και θέλει παραπάνω. Πάιζει επιθετικά φέτος έχοντας την 2η καλύτερη επίθεση. Έχει δυνατή έδρα και καλό ρόστερ και είναι πονηρή και εκτός έχοντας βάθος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει βρει ακόμα ισορροπία και χημεία και δεν παίζει την περσινή της καλή άμυνα και έχει αδυναμίες εκτός έδρας όταν χάνει την διάρκεια. Θέλει να αποφύγει τα μεγάλα νεκρά διαστήματα. Βέβαια προσέχουμε ότι χάνει και πολλά ματς στο τέλος φέτος και παρά τους έμπειρους παίκτες. Αλλά έχει κάνει και πολλές ανατροπές. Προσοχή όμως θέλει η μεγάλη κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια με τα πλέι οφ και της ευρωλίγκα. Προσέχουμε επίσης ότι σε αντίθεση με πέρσι που στηρίζοταν στην άμυνα, φέτος έχει την χειρότερη στην Ισπανία! Με την ουραγό Βαγιαδολίδ δέχτηκε στο σπίτι της ένα απίθανο 0-22(!) και έχανε με 12-31(!) αλλά μετά το γύρισε εύκολα (34-37) και κέρδισε και εύκολα στο τέλος.

**Μικρό προβάδισμα η έδρα, αλλά ντέρμπι. Δεν είναι άσχημο πάντως το 1,45 της Βαλένθια νίκη στην William Hill.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ
25/4
Εστουδιάντες – Ομπραντόιρο
Γκραν Κανάρια – Βαγιαδολίδ
Σεβίλλη – Βαλένθια
Μπιλμπάο – Σαραγόσα
26/4
Φουενλαμπράδα – Χιπούσκοα
Μπανταλόνα – Μάλαγα
Μπαρτσελόνα – Κάχα Λαμποράλ
Μουρθία – Αλικάντε
Μανρέσα – Ρεάλ

***ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ**
Νίκες: Βαλένθια, Μπαρτσελόνα Β
Χάντικαπ:Μπαρτσελόνα -7, Εστουδιάντες +15 ολα Β
Αντερ Μπαρτσελόνα 144 κυρίως live