Γράφει ο Fajtas
21/01/2012 (13:51)

ΜΑΝΡΕΣΑ – ΜΑΛΑΓΑ

ΜΑΝΡΕΣΑ
Αλικάντε    62-76
ΡΕΑΛ    61-83
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    61-74
Μουρθία    83-74
ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ    70-76
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ    76-65

ΜΑΛΑΓΑ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    62-72
Μπανταλόνα    89-88 (παρ)
ΣΕΒΙΛΛΗ    72-68
Μπιλμπάο    78-73
ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ    78-80
Μουρθία    87-79

Η Μανρέσα είναι η πιο έμπειρη μικρή της Ισπανίας. Ομάδα που παίζει πολύ σκληρά εντός  με μια από τις δυσκολότερες έδρες  και με τρομερή άμυνα, ομοιογένεια και χημεία, αλλά δεν έχει σκορ ειδικά στην περιφέρεια και γι αυτό μένει μέχρι την μέση της βαθμολογίας. Αλλά αν κοιτάξει όλα τα χρόνια κανείς το ρόστερ θα έπρεπε να είναι στην Α2 ήδη! Όμως έχει βρει τρομερή χημεία και είναι ομάδα με την σημασία της λέξεως και τον ίδιο κορμό με άγνωστους Ισπανούς και καλές κινήσεις στους λίγους της ξένους. Με τσαμπουκά στην έδρα της πάντα. Αλλά και πονηρή εκτός. Έρχεται από βαρύ και δύσκολο πρόγραμμα να προσέξουμε. Μάλιστα ελπίζει αμυδρά με απίθανο πάντως συνδυασμό αποτελεσμάτων ακόμα και στο Κόπα Ντελ Ρέι! Αφού έκανε το μεγάλο μπαμ μέσα στην Βιτόρια με την Κάχα Λαμποράλ και με άνεση μάλιστα στο δεύτερο μέρος με την άμυνά της που ανάγκασε την Κάχα σε 6/24τρ και τον Τελέτοβιτς σε 1/11! Και η ίδια χτύπησε στην ρακέτα με 28π του Ασελίν!

**Η Μάλαγα είναι ομάδα γεμάτη με καλό ρόστερ και φιλοδοξίες. Έχει βάθος στο ρόστερ και καλή χημεία και ισορροπία, αλλά πάντα κάτι της λείπει ίσως επειδή δεν έχει τον μεγάλο ηγέτη να τραβήξει στα δύσκολα και δείχνει λίγο σοφτ εκτός πολλές φορές.  Πάντως έχει αρκετούς τραυματισμούς τελευταία και έχει χάσει τη φρεσκάδα της. Και νέο σοκ με την απώλεια του καλύτερου ψηλού της ειδικά επιθετικά του Φρίλαντ. Γενικά μπορεί να χάσει τον ρυθμό με όλα αυτά και έχοντας και το μυαλό πλέον πάλι στην Ευρωλίγκα που ήταν και άτυχη την Πέμπτη εντός με την Ρεάλ και έχασε με καλάθι στο τέλος στην έδρα της. Και χάλασε η ψυχολογία της. Με την Μουρθία έκοψε ταχύτητα στο τέλος από 80-54 στο 33′ και έπεσε η διαφορά.

**Η Μάλαγα μικρό προβάδισμα αλλά πονηρό ματς καθώς έχει κακή ψυχολογία και κούραση. Ενώ και ο πάγκος δεν είναι τόσο γεμάτος. Η Μανρέσα θα πάει το ματς στην άμυνα και το φίσικαλ γκέιμ. Αν είναι καλή στο τρίποντο η Μάλαγα το παίρνει, ειδάλλως θρίλερ και Νο Bet.

ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ    73-84
Εστουδιάντες    61-58
ΣΑΡΑΓΟΣΑ    71-80
ΒΑΛΕΝΘΙΑ    71-77
Βαγιαδολίδ    63-72
Σεβίλλη    70-77

ΜΠΙΛΜΠΑΟ
ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ    73-82
Βαλένθια    85-74
Κάχα Λαμποράλ    79-80
ΜΑΛΑΓΑ    73-78
Χιπούσκοα    87-93 (παρ)
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ    81-73

Η νεοφώτιστη Ομπραντόιρο έρχεται από κακές εμφανίσεις και έτσι έχει μείνει πίσω και έπιασε πάτο. Πληρώνει όμως τα μεγάλα προβλήματα στην επίθεση. Με την Σεβίλλη έκανε κακή εμφάνιση και έχασε εύκολα αφού εξ αρχής έμεινε πολύ πίσω (3-14, 16-31) και δεν απείλησε ποτέ. Υπάρχει και άγχος πλέον. Πάντως είναι ομάδα πονηρή αφού λίγο έλειψε να κερδίσει και την Μπαρτσελόνα εντός! Γενικά παίζει σχετικά καλά στην έδρα της αμυντικά αλλά αυτό δεν φτάνει για να πάρει νίκες. Δουλεμένη ομάδα, ισορροπημένη ομάδα, καλή άμυνα, κολλάει στο σκορ όμως καθώς λείπουν οι παίκτες με ηγετική φυσιογνωμία. Πάντως έχει μερικούς παίκτες αποκάλυψη όπως ο Κορμπάχο και σουτάρει καλά από το τρίποντο.

****Η Μπιλμπάο του Κατσικάρη και των Βασιλειάδη – Μαυροειδή δεν πατάει γενικά καλά στην Ισπανία αλλά το κλίμα είναι σχετικά  καλό μετά την μεγάλη πρόκριση στην Ευρωλίγκα και τις δύο τελευταίες νίκες. Στην Ισπανία όμως έχοντας τις υποχρεώσεις από την Ευρώπη έχει προβλήματα και έχει μείνει πολύ πίσω και τρέχει να προλάβει να …σώσει την συμμετοχή στο Κόπα Ντελ Ρέι. Έκανε δύο κολλητά διπλά στο εξ αναβολής την περασμένη Πέμπτη στην Σαραγόσα και μετά στο Βαγιαδολίδ, πρέπει να κερδίσει εδώ, αλλά θα περιμένει και άλλα αποτελέσματα. Πάντως έχοντας και την Σιένα στην Ευρωλίγκα εκτός (ήττα 67-81) , θα έχει σε 10 μέρες δώσει 4 εκτός έδρας παιχνίδια. 

Έχει δυνατή έδρα και καλό ρόστερ και είναι πονηρή και εκτός έχοντας βάθος. Το πρόβλημα είναι ότι  δεν έχει βρει ακόμα ισορροπία και χημεία και δεν παίζει την περσινή της καλή άμυνα και έχει αδυναμίες εκτός έδρας όταν χάνει την διάρκεια. Θέλει να αποφύγει τα μεγάλα νεκρά διαστήματα. Προσέχουμε ότι χάνει και πολλά ματς στο τέλος φέτος και παρά τους έμπειρους παίκτες. Στο Βαγιαδολίδ μετά το 13-14 δέχθηκε ένα 13-2(26-16), έχανε συνέχεια με 10π, αλλά με την εμπειρία και τον Μουμπρού (26π!) απάντησε στο τέλος (60-50 στο 28′, 64-70 στο 35′). Εκτός μάλιστα ο σκόρερ Μπλουμς και αμφίβολος ο Μουμπρού!

**Πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η Ομπραντόιρο με την άμυνα και τον τσαμπουκά είναι πονηρή ομάδα και μπορεί να εκμεταλλευτεί τα μπλακ άουτ της Μπιλμπάο και την κούρασή της. Αλλά από την άλλη η Μπιλμπάο είναι άλλη κλάση, έχει σημαντικό κίνητρο και καλή ψυχολογία, αλλά δεν είναι συνηθισμένη να δίνει 4 κολλητά δύσκολα ματς εκτός σε 10 μέρες. Καμία αξία στο 1,50 της Μπιλμπάο με όλα αυτά. Προς άσο με +4 στην έδρα.

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
Νίκες:
Χάντικαπ:
Ομπραντόιρο  +4
Άντερ όβερ:  

 ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Ομπραντόιρο  +4 (Β)

***(ορολογία αξίας bet  π.χ Α  100 ευρώ, Β 50 ευρώ-τα άντερ λόγω βολών πάντα live ή Β εξ αυτού)***