Κυριακή (08/01) σήμερα και η αγωνιστική δράση στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον. Το σημερινό κουπόνι μπάσκετ περιέχει πληθώρα αγώνων, ωστόσο εμείς θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε με πέντε από αυτούς.

Το έχει εντός η Κουμπάν

Πρώτος μας σταθμός είναι η Ρωσία και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Κουμπάν και Ούνιξ Καζάν, που θα πραγματοποιηθεί στις 15:30. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 4η θέση της VTB League με ρεκόρ 8-2, ισοβαθμούν με την 3η της βαθμολογίας, Κίμκι, και το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος που έδωσαν, είναι η νίκη με 62-68 στην έδρα της Ζενίτ στις 18 Δεκεμβρίου. Η Ούνιξ από την πλευρά της ισοβαθμεί στην κορυφή της VTB με την ΤΣΣΚΑ έχοντας ρεκόρ 10-1, τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος είναι η νίκη με 98-105 επί της Πάρμα ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ το 2017 μπήκε με το… αριστερό, καθώς οι Ρώσοι γνώρισαν βαριά ήττα με 102-70 στη Βιτόρια από την Μπασκόνια. Εντός έδρας η Κουμπάν μοιάζει να είναι πολύ δυνατή και οι αποδόσεις κοντά στο 1.70 είναι υπέρ ικανοποιητικές. Θα πάμε με τη νίκη των γηπεδούχων.

Ανοιχτό ματς στην Αγ. Πετρούπολη

Η επόμενη επιλογή μας προέρχεται και πάλι από το πρωτάθλημα της VTB League και την αναμέτρηση ανάμεσα στη Ζενίτ και την Κίμκι. Οι γηπεδούχοι είναι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 7-3, έχουν να αγωνιστούν από τις 21 Δεκεμβρίου όταν και είχαν διασύρει την Αστάνα με 99-72 και γενικώς είναι μια ομάδα που σκοράρει πολύ, χωρίς να παίζει ιδιαιτέρως καλή άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους βρίσκονται στην 3η θέση της VTB με ρεκόρ 8-2, προέρχονται από το 88-80 επί της Λιετκαμπέλις για το Top-16 του Eurocup και τη δεδομένη χρονική στιγμή δείχνουν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Αμφότερες αρέσκονται στο γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ και το όριο των 167,5 πόντων μπορεί να φαντάζει υψηλό, ωστόσο δεν είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Επιλογή μας το Over.

Ξεσπάει η Ρεάλ Μαδρίτης

Η τρίτη επιλογή μας για σήμερα προέρχεται από την ισπανική ACB Liga, και την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ανδόρρα. Οι Μαδριλένοι βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 11-3, προέρχονται από τη μεγάλη νίκη με 95-85 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Euroleague, ωστόσο στο τελευταίο εγχώριο παιχνίδι τους ηττήθηκαν με το ντροπιαστικό 77-62 από την Μπασκόνια. Κόντρα στην Ανδόρα αναμένεται να μπουν με «άγριες» διαθέσεις ώστε να δώσουν απαντήσεις και η ευάλωτη άμυνα των φιλοξενούμενων, βοηθάει στο έργο τους. Η Ανδόρα από την άλλη βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 8-6, προέρχεται από την ήττα με 89-72 από την Τενερίφη και γενικώς δείχνει ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Σκοράρει αρκετά, ωστόσο οι παίκτες της δεν είναι το ίδιο συνεπείς και στα αμυντικά τους καθήκοντα. Το όριο δίνεται στους 172 πόντους και το Over θα αποτελέσει την επιλογή μας και σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον ματς.

Βρίσκει ρυθμό η Πιστόια

Επόμενος σταθμός μας είναι η Lega Pro και η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπρέσια και Πιστόια. Η Μπρέσια βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 6-8, προέρχεται από σπουδαίο διπλό στην έδρα της Τορίνο με σκορ 86-91 και φάνηκε να μπαίνει φορτσάτη στο νέο έτος. Τα κακά νέα για τους γηπεδούχους είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, με το ρεκόρ τους στα εντός έδρας να είναι στο 3-3. Η Πιστόια από την άλλη βρίσκεται στην 8η θέση με ρεκόρ 7-7, προέρχεται από τον «περίπατο» με 85-71 επί της Ρέτζιο Εμίλια και έδειξε και αυτή να μπαίνει φουριόζα στο 2017. Εκτός έδρας χάνει αρκετή από τη δυναμική της, με το ρεκόρ της να είναι στο 1-6, ωστόσο οι 6,5 πόντοι που δίνονται ως χάντικαπ υπέρ της κόντρα σε μια χειρότερη ομάδα μοιάζουν πάρα πολλοί, και το διπλό αποτελεί την επόμενη επιλογή μας.

Θα κοντράρει τη Φενέρ η Μπεσίκτας

Η πέμπτη και τελευταία μας επιλογή για σήμερα προέρχεται από το πρωτάθλημα της Τουρκίας και το ντέρμπι ανάμεσα σε Μπεσίκτας και Φενέρ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 4η θέση με ρεκόρ 11-2, προέρχονται από ευρύ 66-84 επί της Ζιελόνα Γκόρα για το  Champions League και γενικώς δείχνουν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ιδίως μέσα στο «σπίτι» τους που μετρούν το απόλυτο 6/6. Η Φενέρ από την πλευρά της βρίσκεται στην κορυφή της τούρκικης λίγκας με ρεκόρ 11-2, προέρχεται από τη νίκη με 86-79 κόντρα στην Αρμάνι, ωστόσο δεν έπεισε και γενικώς δεν πείθει με την παρουσία της το τελευταίο διάστημα. Οι 4,5 πόντοι που δίνονται στην Μπεσίκτας και το απόλυτο της έδρας της είναι αρκετοί για να επιλέξουμε τον άσσο.

Αυτές ήταν οι προτάσεις του Betarades.gr για τα παιχνίδια της Κυριακής. Επισκεφθείτε το κορυφαίο στοιχηματικό σάιτ της Ελλάδας, διαβάστε καθημερινά τις αναλύσεις και δείτε τα προγνωστικά για τους αγώνες της ημέρας στο NBA και στις κορυφαίες διοργανώσεις στην Ευρώπη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 

Dooku