Γράφει ο Fajtas
29/12/2011 (17:04)

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ 67-86
Ομπραντόϊρο 73-67
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ 71-77 (παρ)
Σεβίλλη 83-65
Χιπούσκοα 70-93
ΜΑΛΑΓΑ 88-89 (παρ)

ΡΕΑΛ
ΜΑΛΑΓΑ 96-80
Χιπούσκοα 82-74
ΣΑΡΑΓΟΣΑ 84-67
Βαλένθια 81-64
ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ 85-90
Μανρέσα 83-61

Η Μπανταλόνα είναι μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ισπανικού πρωταθλήματος, ομάδα με εμπειρία και καλό όνομα, αλλά δεν είναι σε καλή κατάσταση και φέτος δεν έχει ρόστερ ανταγωνιστικό. Χαμηλές βλέψεις, στόχος δεν είναι άλλος φυσικά από μία άνετη παραμονή. Πάντως έχει αρκετά δυνατή έδρα και στα θετικά ότι ο κόσμος δεν έχει εγκαταλείψει την ομάδα και την βοηθάει όσο μπορεί από την μεριά του. Με την Μάλαγα το πάλεψε αρκετά το παιχνίδι, πάντως κυνηγούσε συνεχώς στο σκορ, στο τέλος κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πλησιάσει στο  77-75 στα 15”.

Σε εκείνο το σημείο η Μάλαγα είχε δύο χαμένες βολές, η Μπανταλόνα πήγε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά εκεί δεν είχε δυνάμεις στην άμυνα και λύσεις στο σκοράρισμα και έχασε τελικά.

Επικίνδυνη έξοδος για την Ρεάλ, η οποία ακόμα δεν έχει ξεχάσει την πρόσφατη της γκέλα προ 20ημέρου με την Εστουδιάντες και από +16 π. μάλιστα! Μία Ρεάλ η οποία μετά από την αποχώρηση των ΝΒΑερς ψάχνεται ακόμα να βρει χημεία και τα κατάλληλα σχήματα για να παίξει το μπάσκετ που μπορεί, αλλά έχει προβλήματα σε γενικές γραμμές στην διάρκεια της.

 Ομάδα με γεμάτο ρόστερ και με εμπειρία, παίζει καλή άμυνα και έχει λύσεις στο σκοράρισμα, αλλά δεν έχει καλή καθοδήγηση από τον πάγκο, ο οποίος αγχώνεται και μαζί του αγχώνεται και η ομάδα. Με την Μανρέσα δεν είχε κανένα πρόβλημα χωρίς να παίξει τρομερό μπάσκετ καθάρισε με ευκολία το παιχνίδι και πήρε και διπλό στην Πόλη με την Εφές στην Ευρωλίγκα και έχει καλή ψυχολογία. Με την διακοπή είχε την ευκαιρία να πάρει και ανάσες που ήθελε και έτσι αναμένεται και πιο φρέσκια.

**Δεν έχουν σχέση οι δύο ομάδες και η Ρεάλ θα είναι υποψιασμένη σήμερα. Συνεπώς κερδίζει αν και είναι χαμηλά το 1,25. Δεν έχουμε όμως και πολλές επιλογές σήμερα. Οριακό το χάντικαπ και το 155 Νο Bet

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ
ΣΑΡΑΓΟΣΑ    74-75
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    67-77
Μουρθία    65-76
ΜΑΝΡΕΣΑ    75-80
ΣΕΒΙΛΛΗ    73-87
Γκραν Κανάρια    70-89

ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Μπαρτσελόνα    68-72
ΜΟΥΡΘΙΑ    86-83 (παρ)
Μανρέσα    75-67
ΡΕΑΛ    64-81
ΜΠΙΛΜΠΑΟ    74-85
Σεβίλλη    80-84

Η Βαγιαδολίδ συνεχίζει να ταλανίζεται από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της, αλλά το παλεύει αρκετά, έστω και αν δεν μπορεί να κάνει ενισχυτικές κινήσεις που θέλει. Έχει καλό προπονητή, αλλά δεν έχει γεμάτο πάγκο και τρομερή ποιότητα και σαν αποτέλεσμα μένει από δυνάμεις στο τέλος των παιχνιδιών. Μέτριο ρόστερ γενικά, αν και αρκετά έμπειρη ομάδα.

Με την Γκραν γνώρισε βαριά ήττα, ξεκίνησε κάκιστα το παιχνίδι (10-25, 33-63!) και φυσικά δεν μπορούσε να έχει καμία τύχη στην συνέχεια και παράτησε τελείως το παιχνίδι. είχε και 4/12 τρ. μόνο! Έκλεισε τον έμπειρο αλλά ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς σέντερ Μπόρσαρντ που δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι πλέον αλλά δεν παίζει σήμερα και τον γνωστό μας από Πανελλήνιο Σάνο Ούντριχ, εντός είναι πιο πειστική και πιο πονηρή ομάδα, από τα παιχνίδια που θα παλέψει αλλά χωρίς μεγάλο άγχος.

Η Βαλένθια δεν είναι σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Έχει βέβαια την δικαιολογία ότι είχε προβλήματα με τραυματισμούς και πολλές απουσίες, αλλά και πάλι δεν είναι επαρκής. Μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση και στο σκοράρισμα. Σημαντική φυσικά η απώλεια του Σπλίτερ ο οποίος έφυγε για το ΝΒΑ και άφησε μεγάλο κενό μέσα στην ρακέτα.

Καλό κλίμα πάντως καθώς πήρε την πρόκριση στο Γιούροκαπ. Κατά πάσα πιθανότητα, εκμεταλλευόμενη και την διακοπή του πρωταθλήματος θα έχει αρκετές επιστροφές και θα είναι σχεδόν πλήρης. Δεν έχει περιθώρια για απώλειες σε τέτοια παιχνίδια, είναι πολύ έμπειρη ομάδα εκτός έδρας, ομάδα που παίζει καλή άμυνα και έχει ποιότητα και λύσεις από τον πάγκο, αν καταφέρει και ρολάρει και επιθετικά θα παίζει αυτό που πραγματικά μπορεί.

Με την Σεβίλλη γνώρισε την ήττα σε ένα παιχνίδι θρίλερ, δίκαια όμως, αφού έπαιξε πολύ κακή άμυνα ειδικά στην περιφέρεια, όπου δέχθηκε 10 τρ.  Αμφίβολοι και σήμερα αρκετοί.

 **Κερδίζει η Βαλένθια αν και χαμηλά σχετικά το 1,50 λόγω απουσιών της. Δεν έχουμε όμως πολλές επιλογές και πάμε με την εμπειρία της. Σκληρό ματς και χαμηλό σκορ με πιθανό το άντερ 151 που πέφτει!

ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ – ΑΛΙΚΑΝΤΕ

ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ
ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ    85-77
Γκραν Κανάρια    69-65
ΣΕΒΙΛΛΗ    99-97 (παρ)
Μπιλμπάο    82-73
Σαραγόσα    88-95 (παρ)
ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ    70-86

ΑΛΙΚΑΝΤΕ
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ    55-65
Μάλαγα    77-97
ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ    71-68
Σαραγόσα    77-75
ΜΑΝΡΕΣΑ    76-62
Μουρθία    63-62

Η Φουενλαμπράδα δεν είναι στα καλά της και βγάζει κόπωση και έχει κάνει “κοιλιά”. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την σημαντική απώλεια του σέντερ Αγιόν που έφυγε για το ΝΒΑ και πλέον έχει μεγάλο κενό μέσα στην ρακέτα, αφού ήταν ο καλύτερος της παίκτης, με σημαντική συνεισφορά στην άμυνα και στο ριμπάουντ, αλλά και στην επίθεση! Ψάχνεται ακόμα για να καλύψει το κενό και για να βρει χημεία στο παιχνίδι της, αλλά δεν τα έχει καταφέρει.

Ομάδα με πολύ δυνατή έδρα και με εμπειρία, η οποία στηρίζεται αρκετά στο περιφερειακό σουτ και ειδικά στο τρίποντο. Έχει στόχο τα πλέι οφ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εντός έδρας έχει κερδίσει και τα μεγαθήρια του ισπανικού μπάσκετ. Στην Χιπούσκουα δεν έπεισε με την απόδοση της και ειδικά στην 4η περίοδο έπαθε τρομερό μπλακ άουτ και καθίζηση.

Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι (17-18, 33-21) κατάφερε να βρει ρυθμό στην επίθεση και μείωσε στο 51-48 στο 29′, αλλά από εκεί και πέρα με κάκιστη άμυνα ειδικά στην περιφέρεια, όπου δέχθηκε 14 τρ. και με τρομερό πρόβλημα με μόλις 6 π. στο τελευταίο 10λεπτο δεν μπορούσε να έχει τύχη. Θέλει νίκη πάση θυσία από τα παιχνίδια που έχει στο πρόγραμμα για να κερδίσει.

Η Αλικάντε παρά το μέτριο ρόστερ που έχει συνεχίζει να κάνει πειστικές εμφανίσεις και να παίρνει αποτελέσματα. Μάλιστα αποδυναμώθηκε και άλλο με την απώλεια του Σινκλέρ που πήγε στην Ρεάλ, αλλά και πάλι εξακολουθεί να παίζει καλά! Ομάδα με τρομερή χημεία και ομοιογένεια στο παιχνίδι της, πολύ έμπειρη και παίζει και πολύ καλή άμυνα.

Σε ένα δραματικό παιχνίδι με την Μούρθια εντός έδρας κατάφερε και πήρε την νίκη. Είχε μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση της και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με διψήφιες διαφορές (13-4, 13-16, 23-30, 32-32, 34-44, 43-52) αλλά με τρομερή άμυνα και πάλι και επιβάλλοντας τον ρυθμό της κατάφερε να πλησιάσει στο 56-58 στο 34′ και εκεί έχοντας ψυχολογία και φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, πήρε τελικά την νίκη.

Ενισχύθηκε με τον καναδό περιφερειακό Ράουτινς από το ΝΒΑ (γυρολόγος), ο οποίος είναι έμπειρος παίκτης και μπορεί να βοηθήσει αλλά υπάρχει ερωτηματικό πόσο γρήγορα θα καταφέρει να εγκλιματιστεί.

**Πονηρό παιχνίδι. Ντεφορμέ η Φουενλαμπράδα και χωρίς Αγιόν μεγάλο πρόβλημα στο σέντερ. Πάντως και η Αλικάντε δεν έχει κανένα τρομερό ρόστερ και είναι υπερτιμημένη. Αξίζει πλέον το 1,60 της έδρας αν και έχει ρίσκο

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ
Μπιλμπάο    77-71
ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ    65-69
Μπανταλόνα    77-71 (παρ)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    49-65
Ομπραντόϊρο    84-73
ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ    89-70

ΧΙΠΟΥΣΚΟΑ

Μανρέσα    88-82
ΡΕΑΛ    74-82
Αλικάντε    68-71
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ    74-86
ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ    93-70
Φουενλαμπράδα    86-70

Η Γκραν Κανάρια έχει εξαιρετική ψυχολογία αφού έρχεται από μεγάλο διπλό με εξαιρετική εμφάνιση επιτέλους και στην επίθεση, μέσα στο Βαγιαδολίδ. Σε ένα ματς που μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή με πολύ καλή άμυνα και πάλι (10-25,33-63!) αλλά είχε όπως είπαμε και την επίθεση της σε πολύ καλή μέρα, ειδικά την περιφέρεια που είχε 12 τρ. Σούπερ εμφάνιση με 35 π. από τον Χάινς!

Έχει στόχο τα πλέι οφ και διαθέτει μία από τις πιο δυνατές και δύσκολες έδρες στην Ισπανία, όπου πέρα από την τρομερή άμυνα κάνει και πιο εύκολα σκορ, όπου γενικά έχει πρόβλημα. Παρότι αποκλείστηκε στο Γιούροκαπ, συνεχίζει να έχει καλό κλίμα και ψυχολογία.

Η Χιπούσκουα αρχίζει να παίρνει τα πάνω της και πάλι αγωνιστικά, ομάδα που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην επίθεση της. Με την Φουενλαμπράδα σε ένα θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι, έκανε περίπατο τελικά αφού είχε  14 τρ. (!) εκ των οποίων τα 8 ήταν του Μπαρόν (!) και έτσι νίκησε εύκολα στο τέλος πάντως (17-18-33-21, 51-48 στο 29′). Έχει σχετική εμπειρία και είναι πονηρή και εκτός. αλλά προβληματίζει η άμυνα της. Από τα παιχνίδια που θεωρεί ότι μπορεί να παλέψει και θα το χτυπήσει μέχρι τέλους.

**Παιχνίδι με την Κανάρια φαβορί αλλά ομάδα που δεν σκοράρει δεν την εμπιστεύεσαι εύκολα. Και η Χιπούσκοα παίζει καλά τελευταία. Συνεπώς χαμηλό το 1,30 της έδρας αλλά μάλλον θα περάσει όπως και το άντερ 148 πιθανό εδώ

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ

ΜΠΙΛΜΠΑΟ
ΜΑΝΡΕΣΑ    73-81
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ    71-77
Σεβίλλη    67-75
Εστουδιάντες    72-66
ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ    73-82
Βαλένθια    85-74

ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ
Αλικάντε    65-55
ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ    74-54
ΜΑΛΑΓΑ    66-79
Χιπούσκοα    86-74
ΜΟΥΡΘΙΑ    75-67
Μπαρτσελόνα    71-60

Ντέρμπι Βάσκων, με τις δύο ομάδες να έχουν συναντηθεί προ ημερών και στην ευρωλίγκα με την Μπιλμπάο να παίρνει τεράστια νίκη δίκαια και σχετικά εύκολα με 77-72 και μαζί και την πρόκριση και με την Κάχα να μένει για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια τόσο νωρίς εκτός ομίλων. Η Μπιλμπάο είναι λογικό να έχει σούπερ ψυχολογία και κλίμα. Ομάδα με δυνατή έδρα, όπου γεμίζει το γήπεδο, έχει πολύ καλό και γεμάτο ρόστερ και είναι και σχετικά έμπειρη ομάδα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι συνηθισμένα στα διπλά και τόσο δυνατά παιχνίδια και έτσι βγάζει μία κόπωση και είναι και αρκετά ασταθής.

Είχε πάντως την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να ανασυνταχθεί. Στηρίζεται στην άμυνα της, έχει ισορροπία στην επίθεση, αλλά σε ορισμένα παιχνίδια κολλάει και δεν της βγαίνει το σουτ από την περιφέρεια.

 Η Κάχα Λαμποράλ που ήθελε Φάιναλ Φορ, δεν έχει καλό κλίμα και υπάρχει έντονος προβληματισμός αλλά ο Ιβάνοβιτς παρά τις ευθύνες του μένει κανονικά στον πάγκο και πλέον στρέφει την προσοχή του μόνο στα εγχώρια για να σώσει την χρονιά! Η Κάχα είναι μία ομάδα που παίζει καλή άμυνα αλλά στην επίθεση είναι αρκετά προβλέψιμη και στηρίζεται πολύ στο τρίποντο, έτσι όταν δεν της βγει έχει αρκετά προβλήματα στο σκοράρισμα. Για αυτό είναι και είναι πολύ ασταθής.

Με τις αποχωρήσεις των ΝΒΑερς και γενικά με τις αρκετές αλλαγές που έχει κάνει ρόστερ δεν μπορεί να βρει ρυθμό και χημεία και κυρίως στο σέντερ έχει μεγάλες αδυναμίες και κενά! Τέλος και ο Ντόρσεϊ, ψάχνει πάλι παίκτη! Πάντως είναι απρόβλεπτη ομάδα και έχει και το κίνητρο για να πάρει την εκδίκηση της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι νίκησε με περίπατο στο ντέρμπι την Μπαρτσελόνα με την άμυνα (31-22 ημ.)!

*Κλασικό Νο Bet όλα αυτά τα παιχνίδια!

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
Νίκες: Ρεάλ, Γκραν Κανάρια, Βαλένθια, Φουενλαμπράδα
Χάντικαπ:
Άντερ όβερ:Άντερ Γκραν Κανάρια 148, Βαλένθια 151

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Νίκες:  Ρεάλ, Βαλένθια και μια τετράδα (3-4 με  Γκραν Κανάρια,Φουενλαμπράδα) όλα (Α)
Χάντικαπ:
Άντερ όβερ: Άντερ Γκραν Κανάρια 148 και μετά Βαλένθια 151 (όλα Β και κυρίως live)

***(ορολογία αξίας bet  π.χ Α  100 ευρώ, Β 50 ευρώ-τα άντερ λόγω βολών πάντα live ή Β εξ αυτού)***