ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ – ΓΚΙΣΕΝ

Η Βούρτζμπουργκ ξεκίνησε με την γκέλα της μέσα στην έδρα της με την Μπεϊρόιτ έχοντας κακό φινάλε αλλά στην συνέχεια έδειξε την δύναμή της κάνοντας περίπατο στην δύσκολη έδρα της Μπεμερχάβεν στηριζόμενη στην εξαιρετική της άμυνα που πέρυσι ήταν η καλύτερη στην Γερμανία. Και φέτος στην άμυνα και την έδρα θα στηρίζεται και είναι ίδιο επίπεδο λογικά και μάλλον ήταν άτυχη απλά στην πρεμιέρα. Η Γκίσεν έχουμε πει ότι είναι ανεβασμένη και πονηρή φέτος καθώς ενισχύθηκε. Φυσικά με την Μπάγερν λογικά ηττήθηκε εύκολα αφού οι βαυαροί είναι άλλο επίπεδο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βούρτζμπουργκ καθαρό προβάδισμα και κερδίζει εύκολα ή δύσκολα, αλλά η Χάγκεν παλεύει και με τους 11π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ δεν μπλέκουμε.

ΧΑΓΚΕΝ – ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΝΓΚ

Παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον καθώς στην Μπραουνσβάινγκ προπονητής είναι ο Έλληνας Κώστας Φλεβαράκης που κάνει ήδη πολύ καλή δουλειά και η ομάδα του μετά την ήττα στην παράταση στην πρεμιέρα εντός με παράπονα για την διαιτησία από την Ουλμ, πήρε μεγάλο διπλό μέσα στο Τρίερ με ανατροπή μάλιστα καθώς ξεκίνησε καλά με 6-15 μπροστά, βρέθηκε πίσω και με 4-5π αλλά είχε καλή αντίδραση. Πάντως δεν έχει τόσο καλό ρόστερ και θέλει προσοχή το γεγονός ότι η ομάδα έχει συνεχόμενα ταξίδια και θα βγάλει κούραση. Η Χάγκεν ξεκίνησε με την γκέλα εντός με την Γκίσεν ενώ είναι ομάδα ραν εντ γκαν. Ομάδα μέρας επίσης και έτσι έκανε εύκολο διπλό στο Μιτελντόιτσερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι, μπορεί πάντως η Μπραουνσβάινγκ το διπλό αλλά στο κουπόνι του ΟΠΑΠ με το -3 δεν πάμε καθώς έχουμε και την κόπωση της Μπραουνσβάινγκ.

ΒΟΝΝΗ – ΜΠΕΙΡΟΙΤ

Η Βόννη δεν έπαιξε με την Άλμπα την περασμένη αγωνιστική και έτσι έχουμε εικόνα της μόνο από την πρεμιέρα εντός που έκανε εύκολη σχετικά νίκη με την νεοφώτιστη αλλά μέτρια Μιτελντόιτσερ. Πάντως είναι μια έμπειρη ομάδα που με την έδρα της θέλει να μπει στα πλέι οφ. Η Μπεϊρόιτ είναι ομάδα του μικρομεσαίου χώρου αλλά πήρε μεγάλο διπλό στην πρεμιέρα μέσα στο Βούρτζμπουργκ και στην συνέχεια έκανε ακόμα καλύτερη εμφάνιση με την Τούμπινγκεν εντός που προηγήθηκε με 53-27 (!) στο ημίχρονο και απλά χαλάρωσε και έπεσε στο τέλος η διαφορά. Ενθουσιασμός στην ομάδα που δείχνει ικανή στο ξεκίνημα να είναι στις εκπλήξεις της σεζόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ελάχιστο προβάδισμα απλά η έδρα για την νίκη αλλά το ματς είναι πονηρό και στο κουπόνι του ΟΠΑΠ με το +6 στην Μπεϊρόιτ πάμε στο διπλό αλλά όχι σαν δυνατό σημείο. Σαν επιλογή τύπου Β.

ΜΠΑΓΕΡΝ – ΑΡΤΛΑΝΤ

Η Μπάγερν έχει το πιο ακριβό ρόστερ στην Γερμανία και γήπεδο με 8000 κόσμο. Αλλά δεν έχει βρει χημεία μετά την αποχώρηση του κόουτς Μπάουερμαν προ του τζάμπολ. Ο Χριστόπουλος στον πάγκο μετά την κάκιστη εμφάνιση με την Όλντενμπουργκ εντός και την συντριβή είναι και αυτός επισφαλής και ακούγεται ο Πέσιτς. Πάντως η ομάδα με την κλάση της πέρασε εύκολα από το Γκίσεν. Αλλά δεν μας πείθει γενικά αφού δεν παίζει το μπάσκετ που πρέπει με τέτοια ονόματα που έχει. Η Άρτλαντ είναι ακόμα πιο μεγάλη απογοήτευση καθώς έχει καλό ρόστερ και ομάδα τετράδας και γνώρισε την συντριβή εκτός από την Άλμπα και έχασε εύκολα εντός από την μέτρια Φρανκφούρτη σε ματς που ξεκίνησε με 5-22, ροκάνισε με την εμπειρία βασικά και πήγε στο 55-56 αλλά έχασε και εύκολα. Δεν είναι δικαιολογία η απουσία του Μάλετ που είναι η ακριβή της μεταγραφή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπάγερν το προβάδισμα αλλά περίεργο ματς γενικά αφού μπορεί να συνέλθει η Άρτλαντ. Λογικά δεν χάνει την νίκη η Μπάγερν αλλά με τους 7π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ δεν μπλέκουμε.

ΜΠΡΕΜΕΡΧΑΒΕΝ – ΟΥΛΜ

Η Μπεμερχάβεν προβληματίζει καθώς δεν ξεκίνησε καλά και μετά την αναμενόμενη ήττα στο Μπάμπεργκ, έκανε τραγική εμφάνιση εντός με την Βούρτζμπουργκ που μετά βίας έφτασε στους 50π! Μέτρια ομάδα αλλά με εμπειρία και κάνει ζημιές. Δεν είναι για τέτοια εικόνα όπως έδειξε με την Βούρτζμπουργκ.Η Ουλμ έκανε μεγάλη γκέλα με την Λούντβσγκμπουργκ εντός και έχασε στην απόρθητη έδρα της στην παράταση. Μάλιστα αν και ήταν πίσω ακόμα και με 7-8π και πέρασε μπροστά, δεν μπόρεσε να καθαρίσει το παιχνίδι. Υπάρχει ένας προβληματισμός αφού μιλάμε για ομάδα που θέλει να παίξει πάλι τελικό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ουλμ είναι άλλο επίπεδο και έχει σαφώς το προβάδισμα. Με τους 4,5π πάντως κολλάμε λίγο.. Θα το πάρει το ματς η Ουλμ αλλά το θέλαμε νίκη ή 1-2π. Το βάζουμε επιλογή Β.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΜΙΤΕΛΝΤΟΙΤΣΕΡ

Η Φρανκφούρτη μάλλον και φέτος όπως φαίνεται θα είναι μια μέτρια ομάδα αλλά με μεγάλες μπόμπες και εκπλήξεις υπέρ ή κατά. Μετά την κάκιστη εμφάνιση της πρεμιέρας εκτός με την Λούντβσγκμπουργκ που δεν μπορούσε να σκοράρει 50π, ήταν εκπληκτική με την Άρτλαντ και στην επίθεση και πήρε μεγάλο διπλό. Καθώς προηγήθηκε με 5-22, μείωσε η αντίπαλός της 55-56 αλλά είχε καθαρό μυαλό στο τέλος και νίκησε και εύκολα. Πρώτο ματς στην έδρα της που πέρυσι ήταν απογοητευτική καθώς είχε περισσότερες ήττες εντός. Δεν αρέσει γενικά. Η νεοφώτιστη Μιτελντόιτσερ έχασε εύκολα εντός από την Χάγκεν και με τις εμφανίσεις της υπάρχει ήδη προβληματισμός καθώς είναι πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:Η Φρανκφούρτη το προβάδισμα αλλά περίεργο ματς στα χάντικαπ και όχι μόνο αφού κάνει… κηδείες μόνη της εντός η Φρανκφούρτη. Ακόμα περισσότερο αίνιγμα το χάντικαπ!