Γράφει ο Fräulein
16/10/2011 (14:52)

ΦΟΙΝΙΞ ΧΑΓΚΕΝ – ΑΛΜΠΑ

Η γηπεδούχος Χάγκεν δεν δείχνει και φέτος να έχει αλλάξει και πολλά στον τρόπο παιχνιδιού της από αυτό που ξέραμε από πέρσι. είναι δηλαδή ομάδα που δίνει μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση και αφήνει σε δεύτερη μοίρα την άμυνα που είναι και η αχίλλειος πτέρνα της.

Η έδρα της δεν είναι και φόβητρο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος έχασε βασικούς παίκτες από την περσινή χρονιά με αποτέλεσμα να χάσει την ομοιογένεια της και να αναγκαστεί να χτίσει από την αρχή. Ο τεχνικός της ομάδας Φρέγιερ λοιπόν είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να μικρύνει το ροτέσιον της ομάδας να δώσει μεγάλο χρόνο συμμετοχής σε ορισμένους παίκτες και να εμπιστεύεται πολύ λίγο το πάγκο του.

Eπίσης ένα σημαντικό της μειονέκτημα είναι ότι επίσης αναγκάστηκε να χρίσει παίκτες ηγέτες οι οποίοι στο παρελθόν στην καριέρα τους ουδέποτε είχαν ηγετικό ρόλο και καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορούν να φέρουν με επιτυχία εις πέρα την αποστολή τους, αν και η αλήθεια είναι ότι προσπαθούν φιλότιμα.

Πάντως με το διπλό που έκανε στο Μπέιροϊτ κατάφερε να έχει καλό κλίμα και να κερδίσει και χρόνο ενόψει της συνέχειας ώστε να δουλέψει όσο καλύτερα μπορεί προκειμένου να κρύψει τις αδυναμίες της. Σε τέτοια παιχνίδια φυσικά δεν ελπίζει και θέλει μόνο αξιοπρεπείς εμφανίσεις και παίζει χωρίς άγχος.

Η Άλμπα μετά από την γκέλα με την Μπρέμερχαβεν, όπου έχασε δικό της παιχνίδι από +12, όπου εμφάνισε παιδικές αρρώστιες από πέρσι όπου πολύ συχνά έχανε παιχνίδια όπου ήταν του χεριού της και τα έλεγχε για μεγάλο διάστημα, σοβαρεύτηκε και διόρθωσε άμεσα τα κακώς κείμενα και έκανε επιβλητική εμφάνιση  με την Μπραουνσβαϊγκ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα με βαρύ όνομα, η οποία και φέτος έχει κάνει επένδυση και έχει φτιάξει ένα ρόστερ με ταλέντο και σχετικά γεμάτο πάγκο που έχει δυνατότητες. Αλλά και πέρσι έτσι ήταν, αυτό που της λείπει είναι η σταθερότητα και η χημεία. Αν ο νέος προπονητής βρει τον τρόπο να εξασφαλίσει αυτά τα δύο στοιχεία για την ομάδα του τότε μπορεί να δούμε από αυτή πολύ καλό μπάσκετ για τα γερμανικά δεδομένα.

Είναι έμπειρη ομάδα, παίζει άμυνα, μπορεί να κάνει εύκολα σκορ και εκτός έδρας, περιμένει περισσότερα από το πάγκο της, ο οποίος δεν είναι τίποτα το τρομερό αλλά έχει σίγουρα περισσότερες δυνατότητες από ότι μας έχει δείξει μέχρι στιγμής. Η Αλμπα κερδίζει αλλά το χάντικαπ είναι περίεργο αφού δεν έχει διάρκεια και σταθερότητα. Συνεπώς δεν μπλέκουμε

ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ
Έρχεται από τραγική εμφάνιση και ήττα από την Λούντβι που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και ανησυχία αφού δεν ήταν προετοιμασμένη και δεν πίστευε και η ίδια ότι θα μπορούσε να έχει τέτοια εικόνα.

Η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα έχει μία αλαζονική συμπεριφορά και έχει υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της. μπορεί λοιπόν να έχει μια εξαιρετική πεντάδα, από τις καλύτερες του πρωταθλήματος, μπορεί ο πάγκος της να είναι αρκετά συμπαθητικός, αλλά το μεγάλο θέμα προς το παρόν είναι ο Βόσνιος προπονητής της Κρούνιτς που έχει ένα περίεργο κοουτσάρισμα και οι επιλογές του σε σημεία του παιχνιδιού είναι αρκετά ριψοκίνδυνες και ορισμένες φορές χωρίς μπασκετική λογική, με αποτέλεσμα να αποσυντονίζει ο ίδιος την ομάδα του.

Πάντως είναι ομάδα η οποία μπορεί να παίζει και φέτος καλή άμυνα, στην έδρα της είναι παραδοσιακά πιο πειστική και αποτελεσματική και έχει παίκτες που μπορεί να παίξουν καλό και επιθετικό μπάσκετ. Εντός θα σουτάρει περισσότερο από το τρίποντο και με καλύτερα ποσοστά.

Η Μπράουνσβαϊγκ είναι περίεργη ομάδα. Ενώ ξεκίνησε σχετικά καλά και δυνατά το πρωτάθλημα ήρθε ο διασυρμός εντός έδρας από την Άλμπα που δημιούργησε ερωτηματικά και προβληματισμό, σε ένα παιχνίδι όπου ήξερε ότι θα έχει δύσκολο έργο και ότι ήταν το αουτσάιντερ αλλά σε καμία περίπτωση η εικόνα της δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Εκτός έδρας είναι πονηρή ομάδα, έχει έμπειρους παίκτες και καλό πάγκο αλλά όπως έχουμε πει από το ξεκίνημα προς το τέλος των παιχνιδιών θα μένει από δυνάμεις συνήθως και έτσι πρέπει να γίνεται καλή διαχείριση κάτι που προς το παρόν δεν βλέπουμε. Μπορεί να συνέλθει πάντως.  

Λογικά η Όλντενμπουργκ κερδίζει αλλά το 1,30 για Γερμανία και με καλό και πονηρό αντίπαλο και με ανέτοιμες και τις δύο ομάδες, είναι περίεργο και δεν είναι φρόνιμο να μας απασχολήσει. Συνεπώς το αφήνουμε στην ησυχία του το ματσάκι..

ΤΟΥΜΠΙΝΓΚΕΝ – ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
Η Τούμπινγκεν δεν φοβίζει όπως τα προηγούμενα χρόνια εντός έδρας. Είναι νεανική και άπειρη ομάδα, με μόλις 23,6 χρόνια μέσο όρο ηλικίας, έχει ταλέντο αλλά καμία ομοιογένεια και αυτοπεποίθηση και είναι πολύ προβλέψιμη γενικά ειδικά στην επίθεση, όπου 2-3 παίκτες είναι ουσιαστικά οι εκφραστές του μεγαλύτερου όγκου των επιθέσεων και η μπάλα περνάει πολύ από τα χέρια τους με αποτέλεσμα οι αντίπαλες άμυνες να προσαρμόζονται εύκολα.

Με την Μπάγερν βρέθηκε να χάνει ακόμα και με -20 π. και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τέλος και να είναι πιο αξιοπρεπής η ήττα της, αλλά αυτό έγινε με τον αντίπαλο να έχει χαλαρώσει πάρα πολύ και να έχει κατεβάσει ταχύτητα στην απόδοση του. Παλεύει ωστόσο, είναι μία ομάδα που προσπαθεί να πιέσει στην άμυνα και να τρέξει για να βρει το εύκολο καλάθι, αλλά δεν το καταφέρνει με επιτυχία και στο κοντρόλ μπάσκετ έχει πρόβλημα. Σε τέτοια ματς δεν ελπίζει και παίζει ελεύθερα και χωρίς άγχος.

Με την Ουλμ απειλήθηκε σοβαρά ακόμα και για την νίκη και γενικά προβλημάτισε η εικόνα της, αφού εντάξει εμείς είμαστε οι πρώτοι που πιστεύουμε στην φετινή Ουλμ και έχουμε πει με το καλημέρα ότι θα είναι πολύ βελτιωμένη φέτος, αλλά η Μπάμπεργκ είναι πειστική και με δυνατούς αντιπάλους.

Καθώς μιλάμε για την πιο ποιοτική ομάδα στο πρωτάθλημα, που παίζει καλή και πιεστική άμυνα και τρέχει στην επίθεση και είναι πολύ δουλεμένη και στο 5 εναντίον 5. Κάνει σκορ, ελέγχει το ρυθμό και συνηθίζει να μην χαρίζεται σε κανένα. Θυμόμαστε από πέρσι όπου παρόλο που είχε εξασφαλίσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο από νωρίς, μέχρι το τέλος δεν έκοψε ρυθμό και έριχνε 20αρες και 30αρες όπου μπορούσε.

Η αλήθεια είναι ότι υποτίμησε τον αντίπαλο της, αλλά επίσης είναι αληθές ότι είναι ομάδα που μαθαίνει από τα λάθη της και δύσκολα τα επαναλαμβάνει δεύτερη φορά. Μάλιστα συνήθως ξεσπάει μετά από κακή εμφάνιση. Είναι ομάδα με ποιότητα πολύ πάνω από το μέσο όρο για τα γερμανικά δεδομένα, ενώ φέτος έχει αποκτήσει και μεγαλύτερο βάθος στο πάγκο της.

Μπάμπεργκ κύριοι, Μπάμπεργκ! Οκ, έκανε πλάκα με την Ουλμ, την υποτίμησε και παραλίγο να σκάσει μπόμπα μεγατόνων! Έπεσαν ..φωνές και η ομάδα που δεν έχει σχέση τα τελευταία χρόνια στην Μπουντεσλίγκα με τις άλλες και είναι η πιο σοβαρή, θα επανέλθει μάλλον με πάταγο. Ψηλό το 1,20 και αξίζει και μπορεί και το -9 π. Και καθώς η Τούμπινγκεν δύσκολα θα βάλει 60-65 π. πάμε και στο άντερ 148 π.

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
Νίκες Μπάμπεργκ
Χάντικαπ  Μπάμπεργκ  -9 π.
Αντερ Μπάμπεργκ 148 π.