ΠΟΙΤΙΕΡΣ – ΣΑΛΟΝ

Η Ποϊτιέρς με την εμπειρία που έχει αποκτήσει πλέον, με την  έδρα και την άμυνα θέλει να μένει στη κατηγορία απλά. Μέτρια ομάδα σαν ρόστερ αλλά δεμένη και έκανε το μπαμ στο Ρουάν με ανατροπή μάλιστα καθώς έχανε με 62-53 στο 34′ και με 66-61 στο 37′! Αλλά εκεί έτρεξε ένα 9-0 (66-70) και πήρε το μεγάλο διπλό εκτός προγράμματος και έχει εξαιρετική ψυχολογία. Γήπεδο στρούγκα.

Η πρωταθλήτρια Σαλόν έχει φέτος να χωρέσει δύο καρπούζια στην μασχάλη με την ευρωλίγκα και συνήθως οι γαλλικές ομάδες δεν τα καταφέρνουν σε αυτόν τον τομέα. Έτσι η Σαλόν είχε και το ματς της ευρωλίγκα με την Πρόκομ εντός την Πέμπτη που πάντως νίκησε αλλά έχει ελλιπές ρόστερ. Καθώς ψάχνει βασικό 4αρι ενώ τον προσωρινό αντικαταστάτη του βασικού της στο “2” Ντένμον που τραυματίστηκε τον βρήκε στο πρόσωπο του έμπειρου Ρας. Γενικά πάντως είναι ανέτοιμη και χωρίς βάθος και με την Βιλερμπάν έχασε δίκαια αν και προηγήθηκε με 30-18 αλλά είχε κακές επιλογές στο τέλος όταν και το γύρισε από -8. Νεκρά διαστήματα με τον ελλιπή πάγκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μικρό προβάδισμα η έμπειρη Σαλόν αλλά δεν είναι καν σίγουρη η νίκη της. Συνεπώς πάμε με άσο με την έδρα στο κουπόνι του ΟΠΑΠ επιλογή Α αφού η Ποϊτιέρς θα παλέψει μέχρι τέλους.

Tags:
Γαλλία