ΝΑΝΣΙ – ΡΟΥΑΝ

Η Νανσί είναι από τις ομάδες τετράδας στην Γαλλία αλλά ήταν απογοητευτική στο Λε Μαν και έκανε μια αποκαρδιωτική εμφάνιση που δεν αντικατοπτρίζεται μάλιστα από το τελικό σκορ αφού έχανε και με 20π. Σε ένα ματς που έδειξε ανέτοιμη και ασύνδετη και κατέρρευσε μετά το 37-31 (47-35, 63-42) χωρίς να αντιδράσει ποτέ. Έχει καλό ρόστερ και έδρα πάντως. Σοκ με τον τραυματισμό του βασικού περιφερειακού Σουλέρ που χάνει την σεζόν και ψάχνει παίκτη.

Η Ρουάν ήταν στα θύματα της πρεμιέρας χάνοντας εντός από την μικρή Ποϊτιέρς σε παιχνίδι που αυτοκτόνησε! Καθώς παρά την κακή εμφάνιση με 2/15τρ προηγήθηκε με 62-53 στο 34′ και με 66-61 στο 37′! Αλλά δέχθηκε ένα 0-9 (66-70) και έχασε το ματς δείχνοντας ασύνδετη και χωρίς χημεία ακόμα αφού μιλάμε για έμπειρη ομάδα με καλό ρόστερ και στόχο την τετράδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι, μικρό προβάδισμα η έδρα αλλά ικανή και για καθαρό διπλό η Ρουάν και πάμε με επιλογή Β στο διπλό χάντικαπ με +7 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΝΤΙΖΟΝ – ΓΚΡΑΒΕΛΙΝ

Η Ντιζόν μπήκε με το δεξί στο σαμπιονά καθώς πήρε μεγάλο διπλό στο Σολέ κάνοντας την μεγάλη έκπληξη και ειδικά σε ένα χαμένο παιχνίδι αφού βρέθηκε πίσω με 18π στο ξεκίνημα όταν έχανε με 29-11 στο 13′! Αλλά ανέκαμψε με την ζώνη γρήγορα (35-37) και πέρασε και μπροστά και είχε καθαρό μυαλό στο τέλος. Πάντως είναι αλλαγμένη σε σχέση με πέρσι και θα έχει πρόβλημα στην επίθεση αφού έχασε τους δύο σκόρερ της. Καλή έδρα. Σοκ καθώς λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων τιμωρήθηκε με αφαίρεση 4 βαθμών και το κλίμα βάρυνε!

Η Γκραβελίν μπήκε με το δεξί και με άνεση στο σαμπιονά κάνοντας περίπατο με την καλή Στρασμπούργκ αφού έδειξε και πάλι σοβαρότητα και ότι θα στηρίζεται στην αμυνά της παρά τις αλλαγές στο ρόστερ. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος πήρε και διαφορές και 15π και απλά χαλάρωσε στο τέλος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γκραβελίν περνά σχετικά εύκολα και πάμε με διπλό χάντικαπ  στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΠΑΡΙ – ΛΕ ΜΑΝ

Η Παρί και χωρίς τον καλό της αμερικανό τον Κοξ που είναι πάλι αμφίβολος  έκανε σπουδαία εμφάνιση με την Ορλεάνη και έδειξε πολύ δυνατή και φέτος παρά τις αλλαγές. Έχει βρει χημεία και έπαιξε ωραίο και θεαματικό όπως και πέρσι μπάσκετ. Έχανε πάντως διαφορές καθώς το 41-26 έγινε 63-62 αλλά εκεί με ένα 16-2 έκανε το 79-64 και καθάρισε με άνεση. Η Λε Μαν έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με την Νανσί και μετά το 37-31 δεν είχε κανένα πρόβλημα (47-35, 63-42). Γενικά είναι δουλεμένη, έμπειρη και έτοιμη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι με την Παρί πάντως να έχει το μικρό προβάδισμα και μάλλον παίρνει το ματς αλλά Νο Bet στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΧΑΒΡΗ – ΝΑΝΤΕΡ

Η Χάβρη αν και δείχνει βάση ρόστερ αποδυναμωμένη, έκανε πολύ καλή εμφάνιση μέσα στην έδρα της νεοφώτιστης Μπουλαζάτς και με περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο πήρε ένα μεγάλο διπλό στην μάχη της παραμονής από νωρίς. Καθώς έπαιξε πολύ καλή άμυνα και μετά το 41-37 έκανε ένα τρομερό δεκάλεπτο (44-60) και καθάρισε με άνεση έχοντας και την εμπειρία. Δεν έχει δυνατή έδρα πάντως. Η Ναντέρ απέναντι στην Λιμόζ έδειξε έτοιμη αλλά έχασε σε ένα ματς θρίλερ. Που είχεν διαφορά στην αρχή (21-13) αλλά βρέθηκε πίσω με 52-62 και έκανε ένα 10-0 και  ισοφάρισε 62-62. Στο τέλος όμως δεν είχε καλές επιλογές. Ομάδα έμπειρη και δυνατή και εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ικανή για διπλό η Ναντέρ και στο κουπόνι του ΟΠΑΠ πάμε με διπλό επιλογή Α με το +5.

Tags:
Γαλλία