ΒΑΡΕΖΕ – ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ
*Η Βαρέζε έχει την καλύτερη επίθεση στο καμπιονάτο και μόλις μια ήττα εντός
*Με 4 διπλά και με την 3η καλύτερη επίθεση η νεοφώτιστη Μπρίντεζι
*Χωρίς τους δύο σκόρερ της η Βαρέζε

Δύσκολο ματς στοιχηματικά ειδικά με τους 4π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ που και πάλι είναι διαβασμένος. Την περασμένη εβδομάδα είχε χαμηλότερα απ όλους στην Ευρώπη το ματς με την Βενέτσια και δικαιώθηκε αφού η Βαρέζε που έχει πάλι σημαντικές απουσίες και δεν έχει τόσο μεγάλο ρόστερ για πρωταθλητισμό έχασε για πρώτη  φορά στην έδρα της. Πάλι εκτός οι αμερικανοί της σκόρερ Μπανκς και Ερέ.  Πάντως έχει την καλύτερη επίθεση στο καμπιονάτο και μόλις μια ήττα εντός. Με την Βενέτσια έχανε με 19-31 και 42-56 αλλά το έκανε ντέρμπι (73-74 στο 35′).

Η Μπρίντεζι είναι νεοφώτιστη αλλά κέρδισε και την συμμετοχή στο Φάιναλ Έιτ! Πονηρή  εκτός με 4 διπλά και με την 3η καλύτερη επίθεση! Με το Μιλάνο δέχθηκε ένα 0-16 (17-15,17-31 και 22-41) αλλά το έκανε  ντέρμπι (47-49 στο 26΄) νωρίς και πέρασε 59-58 στο 31′ αλλά έχασε εύκολα τελικά (63-72 και τέλος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μάλλον το παίρνει με την έδρα η Βαρέζε αλλά αν η Μπρίντεζι έχει τρίποντο κάνει το διπλό. Νο Bet αλλά βάζουμε λίγο το άντερ καθώς θα πρέπει να παίξει άμυνα με τις ελλείψεις της η Βαρέζε.

ΡΟΜΑ – ΣΚΑΒΟΛΙΝΙ
*Ενισχυμένη η Σκαβολίνι

Πονηρό ματς καθώς είναι ενισχυμένη πλέον η Σκαβολίνι και θέλει προσοχή αφού παίζει σε κάθε παιχνίδι την παραμονή της και είναι ενισχυμένη. Προς διπλό με τους 8π στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Η Ρόμα αν καιέχει πωλητήριο και ο κόσμος απέχει, έχει μια πολύ καλή πορεία καθώς είναι δουλεμένη ομάδα χωρίς μεγάλα ονόματα με καλή χημεία και πορεία . Πήρε το διπλό στην Ανκόνα με την Μοντεγκρανάρο. Η Σκαβολίνι με την ενίσχυση των Στίπσεβιτς και Κίνσεϊ φτιάνει ένα καλό κορμό αλλά δεν έχει πάγκο. Πάντως είναι έμπειρη ομάδα και αρχίζει και ελπίζει καθώς πήρε μεγάλο διπλό στο Αβελίνο με ανατροπή (59-49,61-60)καθώς έπαιξε και άμυνα και δέχθηκε μόλις 10π στην τελευταία περίοδο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε κάποια ματς το διπλό με +8

ΜΟΝΤΕΓΚΡΑΝΑΡΟ – ΑΒΕΛΙΝΟ
*Νέος προπονητής στην Αβελίνο
*Η Μοντεγκρανάρο παίζει  και φέτος στην γειτονική της Ανκόνα για να μαζεύει κόσμο.
*Η Μοντεγκρανάρο  έχει μόλις μια νίκη εντός και έχει την  χειρότερη άμυνα στην Ιταλία
*Μόλις ένα διπλό η Αβελίνο και την 2η χειρότερη άμυνα στο καμπιονάτο

Πονηρό ματς και πολύ δύσκολο και στοιχηματικά αλλά εμείς πάμε με το διπλό. Ματς παραμονής όπως λέμε. Η Μοντεγκρανάρο παίζει  και φέτος στην γειτονική της Ανκόνα για να μαζεύει κόσμο και έχει μόλις μια νίκη εντός και έχει την 2η χειρότερη άμυνα στην Ιταλία.
Πάλεψε με την Ρόμα αλλά πάλι έχασε. Η Αβελίνο μετά τις αλλαγές πήρε καλούς παίκτες αλλά δεν βρίσκει χημεία και διάρκεια και έχασε εντός έδρας από την Σκαβολίνι με ανατροπή καθώς προηγήθηκε και με 10π (59-49), αλλά έγινε άμεσα ντέρμπι (61-60) και στο τέλος έχασε και εύκολα. Άλλαξε πάλι προπονητή, για 3η φορά φέτος και πήρε τον έμπειρο πάντως Τζεζάρε Πανκότο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προς διπλό με +4 στην Αβελίνο

ΜΠΙΕΛΑ – ΣΑΣΑΡΙ
*Ενισχυμένη η Μπιέλα  που τρίζει η καρέκλα του Καντσιλιέρι και έχει την χειρότερη επίθεση στην Ιταλία
*Η Σάσαρι έχει την 2η καλύτερη επίθεση στο καμπιονάτο και 5 διπλά

Δύσκολο ματς καθώς βλέποντας την βαθμολογία και το γεγονός ότι η Σάσαρι την περασμένη εβδομάδα διέλυσε με 30π την πρωταθλήτρια Σιένα και η Μπιέλα έχανε με 30π εντός από την Βανόλι, λες δώρο το διπλό. Όμως η Μπιέλα ενισχύεται και είναι έμπειρη ομάδα και η Σάσαρι λίγο σοφτ και δεν έχει πάγκο. Συνεπώς πάμε σε κάποια δελτία με τον άσο με +6 στην έδρα στο κουπόνι του ΟΠΑΠ αφού μπορεί να παλέψει η Μπιέλα. Η Μπιέλα έχει πάλι ελληνικό ενδιαφέρον αν και έφυγε ο  Χρυσικόπουλος  αλλά πήρε τον Τσαλδάρη από τον Κολοσσό και ενισχύθηκε πρόσφατα με τον Ρότσεστι που στο ντεμπούτο του είχε 18π και άρεσε, αν και η ομάδα διαλύθηκε εντός από την Βανόλι.

Η διοίκηση στηρίζει τον κόουτς Καντσιλιέρι. Και πήρε και τον έμπειρο γνωστό της σέντερ Πίκνεϊ. Με την Βανόλι το 36-38 έγινε 40-56 με μόλις 7π  στην 3η περίοδο και διασύρθηκε παρατώντας το ματς στο τέλος !  Πήρε τον Τσαλδάρη από τον Κολοσσό. Μην ξεχνάμε ότι έχει την χειρότερη επίθεση στην Ιταλία.

Η Σάσαρι είναι από τις πιο καλές ομάδες στην Ιταλία θέλει ακόμα και τελικό φέτος έχοντας την 2η καλύτερη επίθεση και τρομερή χημεία. Διέλυσε την πρωταθλήτρια Σιένα εντός με 14/24τρ αλλά  προσέχουμε ότι δεν έχει βάθος πάγκου και παρουσιάζει νεκρά διαστήματα που χάνει διαφορές Και είναι ομάδα του όβερ  και με 5 διπλά. Λίγο σοφτ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προς άσο με +6 στην Μπιέλα στο κουπόνι του ΟΠΑΠ

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΒΑΝΟΛΙ
*Σε κρίση η Μπολόνια με την 2η χειρότερη επίθεση

Ματς που είναι πονηρό και περίεργο και ειδικά και με τους 5π και δεν μπλέκουμε. Πάντως μάλλον θα το πάρει η Η Βίρτους Μπολόνια που είναι ιστορική ομάδα αλλά σε κρίση και μάλλον φεύγει ο Μινάρντ που ήταν τσακωμένος με τον πρόεδρο!  Πάλεψε στο Καντού αλλά κατέρρευσε με μόλις 9π στην τελευταία περίοδο αν και προηγήθηκε με 23-29 και 30-37 (56-55,70-58)αφού έχει την 2η χειρότερη επίθεση στην Ιταλία. Αν χάσει μπλέκει και σε περιπέτειες.

Η Βανόλι στην μάχη της παραμονή πήρε τον έμπειρο και καλό πλέι μέικερ Μπράιαν Τσέιζ που κάνει την διαφορά. Τεράστιο διπλό στην Μπιέλα (36-38 , 40-56 ) με τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και έφτιαξε κάπως το κλίμα αλλά γενικά μέτρια ομάδα με στόχο την παραμονή και αδυναμίες εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΚΑΝΤΟΥ
*Η Καντου έχει την  2η καλύτερη στην Ιταλία

Δύσκολο ματς και κλασικό Νο Bet με την ασταθή αλλά ικανή Βενέτσια που αν είναι σε καλή μέρα κερδίζει , αλλιώς χάνει και εύκολα!  Η Βενέτσια δεν πρόλαβε το Φάιναλ Έιτ και το κλίμα δεν είναι καλό αν και γύρισε ο Κλαρκ. Πάντως πήρε το μεγάλο διπλό στο Βαρέζε σπάζοντας το αήττητο της αντιπάλου της μάλιστα αν και έγινε ντέρμπι από  19-31 και 42-56 (73-74 στο 35′) . Έχει κερδίσει και την Σιένα αλλά πέφτει και θύμα έκπληξης αφού είναι ασταθής και με χειρότερη πορεία του αναμενομένου έχοντας μπερδεμένη χημεία και τραυματισμούς.

Η Καντού π θέλει ακόμα και τίτλο φέτος βλέποντας τραγικό το Μιλάνο αλλά και η ίδια δεν έχει την περσινή ομάδα σε ποιότητα και δυσκολεύθηκε με την Βίρτους Μπολόνια εντός καθώς έχανε με 23-29 και 30-37 και καθάρισε με την άμυνα στο τέλος (56-55,70-58). Γενικά έχει την  2η καλύτερη στην Ιταλία και έιναι έμπειρη και δυνατή ομάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νο Bet

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πάντα πονηρή η Ιταλία λείπει το δυνατό σημείο. Πάντως βάζουμε και διαλέγουμε από άντερ Βαρέζε, διπλό Σκαβολίνι, Αβελίνο και άσο Μπιέλα.