817    ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ – ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
Το Κλίβελαντ είναι μία ομάδα που δεν έχει καμία ελπίδα για πλέι οφ εδώ και καιρό. Είχε την ευκαιρία να πάρει ανάσες για δύο μέρες και να ξεκουραστεί το Σαββατοκύριακο. Στο τελευταίο του παιχνίδι έχασε και από τους Κλίπερς με 105-89 σε ένα ματς όπου δεν είχε και πάλι στην διάθεση του τον Ίρβινγκ. Αλλά από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει κερδίσει στα 4 από τα τελευταία του 6 παιχνίδια και στο σημερινό ματς πέρα από φρέσκο μάλλον θα έχει και πάλι στην διάθεση του το μεγάλο του αστέρι. Ο Ουέιτερς είναι ο παίκτης που έχει κάνει ακόμα καλύτερα παιχνίδια τελευταία με τον Ίρβινγκ να έχει μείνει εκτός για 3 συνεχόμενα παιχνίδια και έχει εξελιχθεί σε ένα τρομερά αξιόπιστο παίκτη από την περιφέρεια.

Στο πρώτο παιχνίδι με την Νέα Υόρκη φέτος στα μέσα του Δεκέμβρη ο Ίρβινγκ είχε κάνει τρομερό παιχνίδι και είχε 41 π. και ήταν ο παίκτης που πήγε να πάρει την νίκη μόνος του σε εκείνο το ματς, αλλά από εκεί και πέρα είχε μόνο δύο παίκτες ακόμα που είχαν πάνω από 10 π. σε εκείνο το ματς. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ουίετερς δεν είχε παίξει. Ο Ίρβινγκ πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση χθες, ενώ ο Ουέιτερς χθες έμαθε ότι ψηφίστηκε ρούκι του μήνα που μας πέρασε και η αλήθεια είναι ότι έκανε πολύ καλά παιχνίδια και είχε 22,8 π. στα 4 τελευταία του παιχνίδια.

Το Κλίβελαντ είναι αυτό τον καιρό στις 19 νίκες κάτω από το 50% αλλά είπαμε ότι τον τελευταίο καιρό έχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ και μάλιστα σαν μία ομάδα που θα μπορούσε να είναι μέσα στα πλέι οφ. Λίγο έλειψε να κερδίσει τους Χιτ μέσα στην έδρα τους και κέρδισε και το Σικάγο την περασμένη Τρίτη με 101-98. Αλλά στο παιχνίδι με τους Κλίπερς δεν μπόρεσε να κλείσει τον Πολ στην άμυνα και έτσι γνώρισε την ήττα με 105-89.

Στο χθεσινό παιχνίδι ήταν κανονικά στην αποστολή της ομάδας για πρώτη φορά μετά από τον Γενάρη ο Μάρκους Κάμπι με τον παίκτη όμως να μην παίζει, έχουμε πει και πάλι πολλές φορές ότι ο παίκτης δίνει άλλη ώθηση στην άμυνα της ομάδας και κάνει πολύ καλή δουλειά μέσα από το καλάθι.

Μπακ του μπακ παιχνίδι για την Νέα Υόρκη που στο χθεσινό ματς και το ντέρμπι με το Μαϊάμι είχε την ευκαιρία να κάνει ακόμα μία νίκη με αντίπαλο τους Χιτς και βρέθηκε να είναι ακόμα και στο +16 π. αλλά από την άλλη μεριά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και γνώρισε την ήττα. Έτσι είχε και το σερί των 3 νικών της να τερματίζεται και ήταν και το τελευταίο θύμα της παρέας του Λε Μπρον που χθες έφτασε τις 14 νίκες.

Στο χθεσινό παιχνίδι λίγο πριν από το ημίχρονο τραυματίστηκε ο Καρμέλο Άντονι ο οποίος αγωνίστηκε κανονικά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ήταν φανερό ότι δεν ήταν στα καλά του με τον παίκτη να έχει ενοχλήσεις στο τραυματισμένο του χέρι. Στο σημερινό παιχνίδι θα είναι αμφίβολος, αλλά μάλλον θα παίξει αλλά δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ο παίκτης ηγέτης και έχει 31,6 π. μ.ο στα τελευταία του παιχνίδια αλλά από την άλλη μεριά δεν έχει σουτάρει με πάνω από 50% σε κανένα από τα τελευταία του 7 παιχνίδια. Και με την ήττα που έκανε χθες είδε και πάλι να είναι από πάνω της η Ιντιάνα που από την μεριά της κέρδισε το Σικάγο και είναι στην 2η θέση της περιφέρειας μόνη της και πάλι.

Ο Καρμέλο έχει μεγάλο πρόβλημα από το τρίποντο και έχει 9/43 στα τελευταία του 7 ματς. Σε αυτά τα παιχνίδια οι Νικς έχουν 3-4 ρεκόρ. Το σημερινό και το επόμενο της παιχνίδι είναι με αντιπάλους ομάδες που είναι κάτω από το 50% στο ρεκόρ τους και επιστρέφει στην έδρα της την πέμπτη για να δώσει ένα ακόμα πολύ δύσκολο παιχνίδι εντός  με αντίπαλο την Οκλαχόμα. Και η αλήθεια είναι ότι εκτός έδρας τον τελευταίο καιρό δεν πάει καλά και έχει χάσει στα 4 από τα τελευταία της 5 ματς.

Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο τους Καβς για φέτος, στο πρώτο δεν είχε παίξει ο Καρμέλο αλλά ο Φέλτον είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι και είχε σκοράρει 24 π. και είχε πάρει την νίκη με 103-102 εντός έδρας στις 15 Δεκέμβρη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν μπλέκουμε με το παιχνίδι, μικρό προβάδισμα στην Νέα Υόρκη απλά

820    ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ – ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
Το Μιλγουόκι τον τελευταίο καιρό έχει δώσει αρκετά κλειστά παιχνίδια. Και τα 7 τελευταία του ματς έχουν κριθεί κάτω από τους 10 π. και τα δύο από αυτά κρίθηκαν στην παράταση. Το Σάββατο στο παιχνίδι με το Τορόντο ήταν το ένα από αυτά και πήρε την νίκη με 122-114 με τον Ιλιασόβα να έχει 29 π. και τον Μόντα Έλις να έχει 23 π. ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Τζένινγκς με τον παίκτη να  κάνει ρεκόρ καριέρας με 19 ασίστ που είχε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δίνει μάχη για να μείνει στην 8η και τελευταία θέση στην περιφέρεια της για να μπορέσει να είναι στα πλέι οφ, αλλά από την άλλη μεριά έχει μόλις 4 νίκες διαφορά από την Ατλάντα που είναι στην 4η θέση.

Εκτός από το σκοράρισμα ο Έλις είχε και 5 ρ. και 5 ασίστ αλλά και 3 κλ. Αυτό τον καιρό είναι στα καλά του και έχει 24 π., με 9,7 ασίστ μ.ο και με 5 κλ και η ομάδα του έχει κάνει ένα σερί νικών και σε μία από τις νίκες αυτές είναι με αντίπαλο το Χιούστον όπου ο Έλις ήταν αυτός που έδωσε με off-balance buzzer τρίποντο την νίκη. Από την Γιούτα έχει χάσει τα 13 από τα τελευταία 15 μεταξύ τους παιχνίδια και είχε χάσει με 100-86 στις 6 Φλεβάρη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πήρε και τον Ρέντικ από το Ορλάντο την τελευταία μέρα των ανταλλαγών και ο παίκτης έχει σκοράρει 14 π. τουλάχιστον και στα 4 παιχνίδια όπου έχει δώσει με την νέα του ομάδα και δείχνει ότι είναι ένας παίκτης που με το σουτ του μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση και στο σκοράρισμα.

Στο τελευταίο της παιχνίδι η Γιούτα είχε δύο πολύ σημαντικές απουσίες και είχε εκτός των δύο μεγάλα της αστέρια τόσο τον Αλ Τζέφερσον όσο και τον Πολ Μίλσαπ αλλά και πάλι δεν είχε πρόβλημα στο να πάρει την νίκη με 96-68 μάλιστα με αντίπαλο την Σάρλοτ, αλλά στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο το Μιλγουόκι έχει ανάγκη αμφότερους τους παίκτες για να μπορέσει να περάσει από το Μιλγουόκι. Από την άλλη μεριά μάλλον και οι δύο θα είναι παρόν στο σημερινό ματς.

Στην θέση του Τζέφερσον ο Ενές Καντέρ ήταν αυτός που πήρε την θέση του στο βασικό σχήμα και συν της άλλης έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και την διαφορά και είχε 23 π. και 22 ρ. Με την νίκη αυτή κατάφερε να βάλει και τέλος στο σερί των 3 ηττών που είχε η ομάδα και είναι στην 7η θέση της Δύσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό τον καιρό έχει να δώσει 4 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Με την εμφάνιση του ο Καντέρ ήταν λογικό να τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω του.

Στο παιχνίδι με την Σάρλοτ πολύ καλό ματς έκανε και ο ΝτεΜαρ Κάρολ με τον παίκτη να έχει 19 π. σε 20΄που αγωνίστηκε αρχόμενος από τον πάγκο, ενώ από την άλλη μεριά ο Τζέρεμι Έβανς επίσης ερχόμενος από τον πάγκο είχε 14 π. Καλό παιχνίδι έκανε και ο Γκόρντον Χέιγουορντ με τον παίκτη να έχει 14 π. και με την Σάρλοτ η Γιούτα είχε την δυνατότητα να δει τον πάγκο της να κάνει την διαφορά με 57 π. συνολικά και με 27 ρ. αλλά και με 13 ασίστ και συν της άλλης είχε και τα 6 από τα 8 συνολικά κλεψίματα της ομάδας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κερδίζει το Μιλγουόκι αλλά με αυτό το χάντικαπ για να παίξεις άσο πρέπει να μην παίξουν Τζέφερσον και Μίλσαπ και πάλι, απέχουμε.

821    ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ – ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ
Η Μινεσότα δεν έχει αλλάξει και πολύ τον τελευταίο καιρό και συνεχίζει να είναι άτυχη και να παίζει και με πολλές απουσίες και μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 5 συνεχόμενες ήττες. Και ποια απουσία να προσπαθήσει να καλύψει στο σημερινό παιχνίδι, έχει τον Πέκοβιτς που κάνει τρομερή σεζόν φέτος να έχει πρόβλημα τραυματισμού και να είναι εκτός από το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του. Ο Λαβ το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι εκτός εδώ και καιρό και η πιο μεγάλη απουσία, εκτός είναι και άλλοι παίκτες όπως είναι ο Κιριλένκο, όπως είναι ο Ρόι που δεν έχει αγωνιστεί ακόμα. Και όχι μόνο.

Ο Πέκοβιτς και ο Κιριλένκο είναι αμφίβολοι και από το σημερινό παιχνίδι και ο Λαβ θα επιστρέψει μετά από τα τέλη του μήνα και αν. Και αυτοί οι 3 παίκτες είναι όλοι βασικοί για την Μινεσότα από την θέση 3 έως και το 5. Μπαίνει στο σημερινό παιχνίδι με 21 ήττες στα τελευταία της 25 παιχνίδια και έχει χάσει στα δύο τελευταία της με 37 πόντους συνολικά. Ο Γκεργκ Στίσμα ήταν και ο παίκτης που πήρε την θέση στο βασικό σχήμα του Πέκοβιτς στο παιχνίδι με το Πόρτλαντ όπου η ομάδα του έχασε με 109-94 εκτός έδρας, αλλά από την άλλη μεριά ο Ντάντε Κάνινγκχαμ που έπαιξε 28’ ερχόμενος από τον πάγκο ήταν ο παίκτης που έκανε μαζί του δίδυμο, αν και σε ένα πιο κοντό σχήμα γενικά.

Ο Ρίκι Ρούμπιο που έχει επιστρέψει και πάλι στην ενεργό δράση, δείχνει να έχει βρει ρυθμό αλλά από την άλλη μεριά ο Ισπανός δεν αρκεί μόνος του. Ο Ισπανός είχε 12 π. και 9 ρ. αλλά και 9 ασίστ με αντίπαλο το Πόρτλαντ και έχει 10,4 ασίστ μ.ο στα 5 τελευταία του παιχνίδια. Έχει χάσει σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια όπου έχει βρει μπροστά του τους Χιτς και έχει χάσει και σε 4 συνεχόμενα εντός έδρας ματς από το Μαϊάμι.

Μπακ του μπακ παιχνίδι και πάλι εκτός έδρας για το Μαϊάμι όπου έρχεται από μία ακόμα νίκη και από ένα μεγάλο διπλό χθες μέσα στην Νέα Υόρκη σε ένα ματς όπου βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ ακόμα και με 16 π. στην 3η περίοδο αλλά και πάλι ο Τζέιμς έκανε την διαφορά και έδωσε ακόμα μία νίκη στην ομάδα του. Έτσι η ομάδα έφτασε τις 15 σερί νίκες που είναι και το ρεκόρ στο franchise, αλλά από την άλλη μεριά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανένα λόγο για να χαλαρώσει και να μην ψάξει ακόμα μία νίκη στο σημερινό παιχνίδι. Και από την στιγμή που παίζει με αντίπαλο την Μινεσότα δεν μπορεί να βλέπει και άλλο αποτέλεσμα από την νίκη.

Οι Χιτ από ότι δείχνουν δύσκολα θα χάσουν την πρώτη θέση στην περιφέρεια και ίσως το μοναδικό κίνητρο πλέον δεν είναι άλλο και από το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ που θα δώσει και το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας μέχρι και τους τελικούς. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτόν τον καιρό έχει καταφέρει να είναι και πολύ αποτελεσματικό και εκτός έδρας όπου γενικά μέχρι στιγμής στην σεζόν είχε προβλήματα. Το μεγάλο πρόβλημα του Μαϊάμι και η μεγαλύτερη του αδυναμία για φέτος δεν είναι άλλη από το ριμπάουντ αλλά από την άλλη μεριά βρίσκει την Μινεσότα να είναι με σημαντικές απουσίες μέσα στο καλάθι και έτσι δεν θα φανεί η αδυναμία του αυτή.

Στο χθεσινό παιχνίδι ο Τζέιμς είχε ένα τραυματισμό στο πόδι του αλλά από ότι φάνηκε δεν πρέπει να ήταν κάτι το σοβαρό και ο παίκτης θα είναι κανονικά παρόν στο σημερινό παιχνίδι. κ/αι ήταν και ο παίκτης που έκανε την διαφορά και πάλι στην ομάδα του και την οδήγησε στην νίκη με 99-93. Ήταν ο παίκτης που πήρε τα μεγάλα σουτ και αυτός που έκανε το κλέψιμο κλειδί στο τέλος. Με την νίκη αυτή πήρε και την εκδίκηση του για τις δύο ήττες που είχε γνωρίσει με 20 π. νωρίτερα μέσα στην σεζόν από τους Νικς. Τελείωσε το χθεσινό παιχνίδι με 29 π. και έκανε πολύ καλό παιχνίδι και ο άλλος της παρέας, ο Ουέιντ ο οποίος έχει 24 π. μ.ο στα παιχνίδια όπου έχει κερδίσει σερί.

Αυτή την στιγμή είναι στις 6 ½ νίκες μπροστά από την Ιντιάνα και στις δύο νίκες πίσω από το Σαν Αντόνιο από την άλλη περιφέρεια όπου έχει 47-14 ρεκόρ για το καλύτερο ρεκόρ στην λίγκα με τους Σπερς να κερδίζουν και χθες. Το σημερινό είναι και το τελευταίο από τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια όπου είχε αυτό τον καιρό το Μαϊάμι και μετά έχει να δώσει 4 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια και ξεκινάει την Τετάρτη με το Ορλάντο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όσο θέλει το Μαϊάμι αλλά σε κάτι τέτοια εύκολα κόβει ρυθμό και το αφήνουμε στην ησυχία του.

822    ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΧΟΡΝΕΤΣ – ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ
Η Νέα Ορλεάνη στο σημερινό παιχνίδι θα έχει και πάλι εκτός και για 3ο συνεχόμενα ματς το μεγάλο του απόκτημα για φέτος τον ρούκι Άντονι Ντέιβις ο οποίος έχει πρόβλημα με τον ώμο του. Ο Γκρέιβις Βάσκεζ που κάνει τρομερή σεζόν φέτος είχε 25 π. και 9 ασίστ στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας με το Ντιτρόιτ στην νίκη των Χόρντετς με 100-95 εντός έδρας και από εκεί και πέρα η Νέα Ορλεάνη κατάφερε να καλύψει και το κενό του Ντέιβις μέσα στο καλάθι, που είναι ένας παίκτης με πολύ καλή δουλειά και στην άμυνα και στο ριμπάουντ πέρα από την επίθεση. Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο το Ορλάντο για φέτος όπου το είχε κερδίσει με 97-94 στις 6 Δεκεμβρίου σε ένα παιχνίδι όπου ο Βάσκεζ είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι με 27 π.

Ο Άντερσον είναι ένας ακόμα παίκτη από αυτή την Νέα Ορλεάνη που κάνει σκορ και ειδικά με το σουτ του από τη περιφέρεια και από το τρίποντο δίνει βοήθειες, αλλά στο ματς με το Ντιτρόιτ μαζί με τους Ντέιβις και με τον Σμιθ να είναι εκτός, έδωσε πολύτιμες λύσεις στο ριμπάουντ και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ομάδα του για την νίκη της. Είχε 13 ρ. σε αυτό το ματς και με 19 π. και τα 6 από αυτά ήταν επιθετικά. Ο Άντερσον κάνει μία εξαιρετική σεζόν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει 16,7 π. και 6,5 ρ. μ.ο μέχρι στιγμής και με 170 τρ. μέχρι στιγμής που είναι και το ρεκόρ της καριέρας του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και τον Γκόρντον που από την επιστροφή του και μετά έχει δώσει άλλη ώθηση στην ομάδα, που μπορεί να μην έχει στόχο εδώ και καιρό αλλά από την άλλη μεριά έχει κάνει ζημιές και έχει βελτιωθεί. Η Νέα Ορλεάνη έχει κερδίσει στα 5 τελευταία της παιχνίδια με αντίπαλο το Ορλάντο και το έχει κερδίσει σε 4 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια. Ο Λόπεζ είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι τον Δεκέμβριο με αντίπαλο το Ορλάντο και είχε πετύχει 29 π.

Το Ορλάντο συνεχίζει να χάνει παιχνίδια και μετά από την Μινεσότα μπορεί να είναι και η πιο άτυχη ομάδα φέτος στο ΝΒΑ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Μάτζικ από το ξεκίνημα της σεζόν ήξεραν ότι θα έχουν μία δύσκολη σεζόν από την στιγμή που χωρίς τον Χάουαρντ θα ήταν σε μία μεταβατική περίοδο, αλλά από εκεί και πέρα με τις απουσίες η εικόνα της ομάδας είναι ακόμα χειρότερη τελευταία αφού το Ορλάντο ούτε και τρομερή ποιότητα έχει ούτε και τρομερό βάθος στον πάγκο του και με την ανταλλαγή του Ρέντικ έχασε ένα ακόμα παίκτη που μπορούσε να κάνει σκορ και έδινε ποιότητα στους Μάτζικ.

Το σημερινό παιχνίδι είναι και μπακ του μπακ και έχασε εύκολα και από το Μέμφις εντός έδρας με 108-82 και έτσι έκανε την 31η του πρώτη ήττα στα τελευταία του 35 παιχνίδια και αυτή την στιγμή έχει και το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Εκτός από το χθεσινό παιχνίδι και για 6ο συνεχόμενο ματς ήταν ο Νέλσον, παίκτης κλειδί για το Ορλάντο, μάλλον θα είναι εκτός και από το σημερινό ματς αν και σύντομα θα είναι έτοιμος και πάλι. Ο παίκτης είχε 28 π. και 10 ασίστ στο παιχνίδι του Δεκεμβρίου με την Νέα Ορλεάνη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι εκτός είναι και ο Γκλεν Ντέιβις εδώ και καιρό με τον παίκτη να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ριμπάουντερ και κάνει και την διαφορά και στην άμυνα και το κενό του δεν μπορεί να καλυφθεί.

Από την άλλη μεριά το Ορλάντο όμως είναι μία ομάδα που φέτος και παρά τα προβλήματα του έχει παλέψει σε πολλά παιχνίδια και έχει χάσει σε κλειστά παιχνίδια, που έχουν κριθεί στους 6 π. και κάτω αλλά από τα 23 τέτοια ματς έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο τα 4. Στην θέση του Νέλσον έχει ξεκινήσει ο Μουρ, με τον δευτεροετή παίκτη να έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια και να έχει πάνω από 10 π. σε όλα τα ματς και είχε 12 π. και 6 ασίστ στο παιχνίδι με το Μέμφις. Το Ορλάντο έχει μόλις 5-24 ρεκόρ ρεκόρ σε όσα παιχνίδια φέτος έχει δεχθεί 100 π. και πάνω.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν μπλέκουμε με αυτό το παιχνίδι και ας έχει το πρώτο λόγο η Νέα Ορλεάνη.

823    ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ – ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ
Το Ντένβερ είναι όχι μόνο μέσα στα πλέι οφ αλλά από την άλλη μεριά ψάχνει και ένα καλό πλασάρισμα και συν της άλλης ψάχνει να μπει μέσα στην 4αδα που θα του δώσει και το πλεονέκτημα της έδρας στο πρώτο γύρο των πλέι οφ τουλάχιστον. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα που έχει από τα καλύτερα ρεκόρ στην λίγκα αυτό τον καιρό και είναι μία από τις πιο πειστικές ομάδες μέσα στο σπίτι του και μπαίνει στο σημερινό ματς με 11 συνεχόμενες νίκες μέσα στο Pepsi Center. Και έρχεται από μεγάλη νίκη και με αντίπαλο την Οκλαχόμα σε ένα παιχνίδι όπου πήρε την νίκη με 105-103 με καλάθι του Τάι Λόουσον στα 0,2’’’ πριν από το τέλος. Στην συνέχεια είχε την ευκαιρία να πάρει ανάσες για δύο μέρες μετά από την νίκη αυτή.

Και το Ντένβερ επίσης είναι μία από τις πιο πειστικές ομάδες εντός έδρας όταν παίζει με αντίπαλο ομάδα που την βρίσκει στο δεύτερο από μπακ του μπακ παιχνίδι και έχει 43-8 σε αυτές τις περιπτώσεις. Το Ντένβερ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα από τις ποιο παραγωγικές και φέτος στη λίγκα και συν της άλλης είναι μία από τις ομάδες και φέτος όπου έχει μεγάλο ροτέισον και συν της άλλης έχει και λύσεις από τον πάγκο και τον χρησιμοποιεί. Ο Λόουσον είπαμε ότι ήταν ο παίκτης που πέτυχε το νικητήριο καλάθι με αντίπαλο την Οκλαχόμα, αλλά σε αυτό το παιχνίδι κανένας από τους βασικούς παίκτες δεν κατάφερε να έχει πάνω από 10 π.

Αλλά από εκεί και πέρα πήρε και πάλι μεγάλες βοήθειες από τον πάγκο και πάλι και ειδικά από τον Ουίλσον Τσάντλερ ο οποίος είχε 35 π. που είναι και το ρεκόρ καριέρας του και με 13/19 σουτ και το Ντένβερ πήρε την 4η του συνεχόμενη νίκη και θέλει να κάνει ακόμα μία στο σημερινό παιχνίδι, έχει 25-3 ρεκόρ εντός έδρας που μαζί με το Σαν Αντόνιο είναι και τα δύο καλύτερα σε όλο το ΝΒΑ.

Ο Αντρέ Μίλερ μα τον Κόρεϊ Μπρούερ είχαν από 14 π. ο καθένας και πάλι ερχόμενοι από τον πάγκο. Το Ντένβερ έχει κερδίσει 5 συνεχόμενα παιχνίδια εντός έδρας, ο Λόουσον είχε 32 π. και 7 ασίστ και 5 κλ στο παιχνίδι με την Ατλάντα στις 5 Δεκεμβρίου όπου η ομάδα του είχε γνωρίσει την ήττα με 108-104 σε ένα ματς όπου είχε κάνει πολύ δυνατό παιχνίδι ο Χόρφορντ είχε κάνει και την πιο μεγάλη ζημιά με 25 π. και με 12 ρ. και 4 κλ.

Η Ατλάντα δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι και πάλι εκτός έδρας και έρχεται από την ήττα χθες μέσα στο Λ.Α από τους Λέικερς σε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσε να κερδίσει. Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό τον καιρό έχει να δώσει 6 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Πριν χάσει το χθεσινό παιχνίδι όμως είχε κερδίσει σε 3 σερί ματς και είχε δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ πειστική και αποτελεσματική και εκτός έδρας, αλλά έχει χάσει και τα 2 τελευταία.

Στο χθεσινό ματς με τους Λέικερς έχασε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ αφού βρέθηκε να είναι ακόμα και στο -16 π. αλλά πήγε να γυρίσει το παιχνίδια αλλά δεν είχε χρόνο και δεν άντεξε στο τέλος. Ο Τζος Σμιθ που έμεινε τελικά στην ομάδα είχε 19 π. αλλά από την άλλη μεριά είχε και 6 λάθη και μάλιστα το ένα από αυτά ήταν καθοριστικό και έγινε στην τελευταία κατοχή της ομάδας του πριν από την λήξη. Η Ατλάντα από την άλλη μεριά αυτό τον καιρό πέρα από την καλή άμυνα που έχει βγάλει στα παιχνίδια της και είναι από τα όπλα της και φέτος σε πολλά παιχνίδια έχει βρει ρυθμό και στην επίθεση και έχει δείξει ότι μπορεί και εκτός.

Από την άλλη μεριά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία ομάδα με εμπειρία η οποία τα τελευταία 5 χρόνια δίνει σταθερά το παρόν στα πλέι οφ. Σε εξαιρετική κατάσταση αυτό τον καιρό ο Χόρφορντ που έχει πάει μπροστά αν και τον Φλεβάρη στα πρώτα 4 παιχνίδια για αυτό το μήνα είχε σκοράρει από 20 π. και κάτω αλλά από εκείνα τα ματς και μετά έχει σε 9 συνεχόμενα παιχνίδια πετύχει πάνω από 20 π. στο καθένα και έχει σουτάρει και με τρομερά ποσοστά και με 65,6%! Σε αυτά τα ματς έχει 6-3 ρεκόρ η Ατλάντα και μαζί με τον Σμιθ είναι η δύναμη πυρός μέσα από το καλάθι. Αυτή την στιγμή και μετά από την χθεσινή ήττα είναι στην 4η θέση της Ανατολής και μαζί με το Σικάγο και με το Μπρούκλιν και θέλει την 4αδα που θα της δώσει και το πλεονέκτημα της έδρας στο πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Αλλά από την άλλη μεριά έχει μόνο 2 νίκες προβάδισμα από την Βοστόνη που είναι στην 7η θέση και έτσι κινδυνεύει να μείνει και πίσω. Και συν της άλλης αυτό τον καιρό έχει και δύσκολο πρόγραμμα όπου αυτό το μήνα έχει να δώσει 6 παιχνίδια τις πρώτες 9 μέρες του μήνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρα από την πολύ καλή φροντ λάιν υπάρχει και ο Τιγκ στην περιφέρεια και είναι ένας παίκτης που δίνει ρυθμό και συν της άλλης υπάρχει και ο Κόρβερ που κάνει την διαφορά από το τρίποντο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η λογική λέει εύκολο το Ντένβερ, λόγω και του μπακ του μπακ της Ατλάντα. Αλλά δεν μας πείθει να το κρατήσουμε.

826    ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ – ΣΑΡΛΟΤ ΜΠΟΜΠΚΑΤΣ
Το Πόρτλαντ δίνει την μάχη του για να προλάβει τα πλέι οφ αλλά τον τελευταίο καιρό έχει χάσει έδαφος και έχει μείνει πίσω, αλλά από την άλλη μεριά σε παιχνίδια όπως είναι το σημερινό δεν μπορεί να βλέπει κάτι άλλο από την νίκη και ψάχνει την 3η του νίκη στα τελευταία του 4 παιχνίδια. Αυτή την στιγμή είναι στην 10η θέση της περιφέρειας και στις 4 ½ νίκες πίσω από το Χιούστον, αλλά πριν δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε χάσει 7 συνεχόμενα παιχνίδια και έχασε έδαφος. Στο τελευταίο του παιχνίδι πήρε την νίκη και εντός έδρας είναι πολύ πιο πειστικό και αποτελεσματικό από ότι εκτός και έχει 19-10 ρεκόρ και μετά από το σημερινό παιχνίδι έχει να δώσει 3 συνεχόμενα εκτός έδρας ματς.

Αυτό είναι και το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο το Πόρτλαντ για φέτος το οποίο το είχε κερδίσει με 118-112 στις 3 Δεκέμβρη στην παράταση σε ένα παιχνίδι όπου έκανε τη ανατροπή από το -18 π. στα 5 τελευταία λεπτά του παιχνιδιού για να πάει στην παράταση και να πάρει την νίκη. Είναι μία ομάδα που έχει πολύ καλή πεντάδα αλλά από εκεί και πέρα στον πάγκο έχει μεγάλα προβλήματα και δεν παίρνει βοήθειες και είναι και ο λιγότερο παραγωγικός σε όλη την λίγκα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πήρε τον Μέινορ όμως από την Οκλαχόμα που είναι παίκτης που δίνει βάθος και θα δώσει και λύσεις στη προσπάθεια της ομάδας να είναι στα πλέι οφ.

Ο Χίκσον στο σέντερ κάνει εξαιρετικά παιχνίδια τελευταία και έχει 50% και πάνω ποσοστά ευστοχίας στα τελευταία του 21 παιχνίδια και είναι ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας και είναι ο 4ος πιο εύστοχος παίκτης στο ΝΒΑ με 57,8% μέχρι στιγμής. Είχε 18 π. και 16 ρ. στο παιχνίδι της Παρασκευής με την Μινεσότα και πέτυχε το 5ο του συνεχόμενο νταμπλ νταμπλ και το 32ο του για φέτος. Ο παίκτης έχει 18,8 π. και 13,6 ρ. μ.ο στα τελευταία του 5 παιχνίδια.

Στο παιχνίδι αυτό ο Μάινορ ερχόμενος από τον πάγκο έδωσε 12 ασίστ που είναι και το ρεκόρ καριέρας του και είναι και το δεύτερο καλύτερο στην ιστορία του ΝΒΑ για ένα παίκτη που έρχεται από τον πάγκο μετά από τις 15 που είχε ο Τζινόμπιλι του Σαν Αντόνιο.

Η Σάρλοτ δίνει μπακ του μπακ παιχνίδι και εκτός έδρας αυτή την φορά, αλλά δεν παίζει και μεγάλο ρόλο, από την στιγμή που είναι και φέτος η χειρότερη ομάδα στο ΝΒΑ και με το χειρότερο ρεκόρ και είναι και η χειρότερη ομάδα στο ριμπάουντ στην λίγκα. Στα δύο τελευταία της παιχνίδια ειδικά η εικόνα της είναι ακόμα χειρότερη και την Παρασκευή έχασε με 98-68 από την Γιούτα εκτός έδρας και χθες έχασε από το Σακραμέντο με το βαρύ 119-83 εκτός έδρας και στα δύο παιχνίδια είχε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στο ριμπάουντ, με τους Τζαζ είχε 62-24 και με τους Κινγκς είχε 60-31.

Και εκτός έδρας δεν είναι και πολύ καλύτερη και έχει 6-24 ρεκόρ και το σημερινό είναι το τελευταίο από τα 4 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια όπου είχε αυτό τον καιρό. Έχει γνωρίσει την ήττα και στα 3 τελευταία της παιχνίδια και έχει χάσει με 29,3 π. μ.ο σε αυτά. Στο παιχνίδι με την Γιούτα είχε και πάλι μεγάλο πρόβλημα και στην επίθεση και οι 68 π. που πέτυχε είναι και οι λιγότεροι που έχει πετύχει σε ένα παιχνίδι φέτος και θα μπορούσε να έχει μείνει ακόμα πιο χαμηλά από την στιγμή που είχε μόνο 9 π. σε μία περίοδο και πέτυχε μόνο 24 π. στο πρώτο ημίχρονο και αν δεν είχαν χαλαρώσει και οι Τζαζ θα μπορούσε να έχει μείνει μόνο στους 50 π.!

Στο χθεσινό παιχνίδι με το Σακραμέντο είχε μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα και δέχθηκε 130 π. που είναι και οι δεύτεροι περισσότεροι σε ένα παιχνίδι φέτος ενώ οι 43 π. που δέχθηκε στην 3η περίοδο είναι και οι περισσότεροι που έχει δεχθεί σε ένα 12λεπτο στην ιστορία της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κρατάμε τον άσο, αν δεν κερδίσει και εδώ με 20 π. το Πόρτλαντ που θα κερδίσει;

827    ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ – ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
Το Γκόλντεν Στέιτ επιστρέφει και πάλι στην έδρα του μετά από συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και έκλεισε το δεύτερο του ταξίδι για φέτος όπου ήρθε με αρνητικό ρεκόρ και αν και θα μπορούσε να έχει κερδίσει μερικά από τα παιχνίδια όπου έχασε το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Στο σημερινό παιχνίδι με το Τορόντο δεν θα έχει εύκολο έργο στην προσπάθεια του να πάρει την νίκη και να βάλει και τέλος στο σερί των 4 ηττών που έχει και στα 5 συνεχόμενα παιχνίδια εκτός πήρε τρομερές εμφανίσεις από τον Κάρι όπου ειδικά στην επίθεση έκανε τρομερά πράγματα αλλά είπαμε ότι δεν αρκούσε για την νίκη. Στα καλά νέα ότι έχει να δώσει 7 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια αυτό τον καιρό και τα 16 από τα τελευταία 22 για την κανονική περίοδο εντός έδρας.

Αυτή την στιγμή είναι στην 6η θέση της Δύσης και στα 4 τελευταία του παιχνίδια το μεγάλο του πρόβλημα ήταν το σκοράρισμα μέσα από το καλάθι γιατί από τη περιφέρεια δεν είχε πρόβλημα. Και το πρόβλημα μέσα από το καλάθι είχε να κάνει με την απουσία του Μπόγκουτ που έχει χάσει σερί παιχνίδια και πάλι και ότι και να είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά και συν της άλλης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ένα από υα παιχνίδια είχε εκτός του Λι που είχε τιμωρηθεί. Και στα τρία παιχνίδια όπου έπαιξε πάντως ο παίκτης που έδωσε το παρόν στο All Star Game φέτος δεν είχε κάνει καλά παιχνίδια και είχε 38,5%. 

Εντός έδρας έχει κερδίσει στα 6 από τα τελευταία του 7 παιχνίδια και έχει κερδίσει σε αυτό το διάστημα και τις 3 πρώτες ομάδες στην βαθμολογία της Δύσης. Τελευταίο παιχνίδι όπου είχε δώσει εντός έδρας ήταν αυτό με το Σαν Αντόνιο που το είχε κερδίσει με 107-101 στην παράταση στις 22 Φλεβάρη. Ο Κάρι είχε 36,8 π. μ.ο στα 5 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και είχε 54 π. στο παιχνίδι με την Νέα Υόρκη εκτός έδρας. Ο Τζακ δείχνει να μην είναι στα καλά του και πρέπει να ανέβει και αυτός και είχε μόλις 25,5% στα 4 τελευταία του παιχνίδια και είναι ο παίκτης που δίνει τον ρυθμό και αυτός που φέρνει τον Κάρι στο 2 και τον κάνει σουτέρ και τον έχει ανάγκη η ομάδα του.

Αμφίβολος και μάλλον εκτός και από το σημερινό παιχνίδι ο Μπόγκουτ που δεν έχει πρόβλημα με το εγχειρισμένο του πόδι αλλά με την μέση του και δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα σερί εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας του. Μετά από το σημερινό παιχνίδι παίζει με το Σακραμέντο, επίσης ομάδα με κάτω από 50% ρεκόρ και θέλει μόνο νίκες για να διατηρήσει και να βελτιώσει και την θέση του. Έχει κερδίσει στα 6 από τα τελευταία 7 παιχνίδια με αντίπαλο το Τορόντο και το τελευταίο παιχνίδι όπου το είχε υποδεχθεί στην Oracle Arena είχε κερδίσει με 138-100.

Το Τορόντο με τον Γκέι να είναι στην διάθεση του είχε κάνει καλά παιχνίδια και νίκες στο ξεκίνημα αλλά από την άλλη μεριά τον τελευταίο καιρό έχει προβλήματα και έχει χάσει σε 4 συνεχόμενα παιχνίδια επίσης και πλέον είναι στις 7 ½ νίκες μακριά από στην 8η θέση στην ανατολή για τα πλέι οφ και βλέπει ότι πολύ δύσκολα θα είναι παρόν σε αυτά.  Από ότι φαίνεται μάλλον και το ίδιο έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν προλαβαίνει και έτσι μάλλον το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα πάει να γίνει και πάλι μία ομάδα της λοταρίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα παιχνίδια όπου είχε κερδίσει και είχε ελπίδες για τα πλέι οφ, η άμυνα ήταν αυτή που είχε κάνει την διαφορά και είχε 92,5 π. μ.ο παθητικό. Και το ματς κλειδί ήταν η ήττα από το Μιλγουόκι με 122-114 την ομάδα που κυνηγάει στην 8η θέση και η ήττα ήρθε στην παράταση.

Ο Γκέι ήταν εκτός από το παιχνίδι αυτό αφού είχε πρόβλημα με την μέση του και είναι αμφίβολος και από το σημερινό παιχνίδι. Στο παιχνίδι αυτό πάντως είδε και πάλι την επίθεση του να κάνει καλό παιχνίδι αφού στα τρία προηγούμενα ματς είχε μόλις 85,7 π. μ.ο. Πριν από τα τελευταία παιχνίδια όπου έκανε ήττες είχε κερδίσει στα 6 από τα 7 παιχνίδια του και είπαμε ότι η άμυνα είχε κάνει την διαφορά και είχε κρατήσει και τους 7 αντιπάλους του κάτω από τους 100 π. με τον Κέισι να βλέπει για πρώτη φορά την ομάδα του να παίζει φέτος με διάρκεια την άμυνα που θέλει. Ο ΝτεΡόζαν που έχει πάρει μπροστά και αυτός με τον Γκέι ήταν και ο παίκτης που έκανε καλό παιχνίδι με αντίπαλο το Μιλγουόκι στο ματς του Σαββάτου και είχε 21 π. και 9 ασίστ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Λάουρι ο οποίος με τον Καλντερόν να είναι πλέον στο Ντιτρόιτ, έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σαν βασικός και πάλι, αλλά από την άλλη μεριά παίζει με πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε το Σάββατο να κάνει τριπλ νταμπλ με αντίπαλο το Μιλγουόκι με 10 π., 10 ρ. και με 10 ασίστ.  

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άσο το Γκόλντεν Στέιτ, μπορεί μία νίκη κοντά στους 10 π. και ειδικά αν δεν παίξει και πάλι ο Γκέι για το Τορόντο και δεν ξεχνάμε ότι Λάουρι επίσης με πρόβλημα για τους Ράπτορς.